![]() |
|
ЈЕХОВИНИ СВЕДОЦИ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456 32> |
Автор | ||
KGB ![]() Сениор ![]() Регистриран: 05.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 349 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Evangelos ne si kriv sto nemozesh da razbirash simboli i metafori.
Biblijata ne e napishana da ja razberat luge so zakoraveno srce kako tebe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objasni im na drugite kolku stihovi od Otkrovenieto mozesh da dekodirash, jas ke im kazam 0 stihovi. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evangelos ne mozesh so mene jas sum elitata ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Изменето од KGB - 06.Април.2008 во 13:52 |
||
![]() |
||
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
|
Значи сепак велиш дека доаѓањето на Исус не може секој да го види со обичното око, туку само со помош на Библијата?
Да видиме што вели Писмото...
"Еве, доаѓа со облаците и ќе Го види секое око, и оние, кои Го прободоа, и сите земни племиња ќе заридаат за Него."
(Откровение 1:7) На оние кои Му судеа на Исус и Го прашаа дали Тој е Христос, Исус им одговори:
"А Исус рече: „Јас Сум. И вие ќе Го видите Човечкиот Син, како седи оддесно на Силата и како иде со небесните облаци.” "
(Марко 14:62)
"И кога гледаа кон небото, додека Тој се вознесуваше, ете двајца мажи во бела облека застанаа покрај нив и им рекоа: „Мажи, Галилејци, зошто стоите и гледате во небото? Овој Исус, Кој од вас се вознесе во небото (видливо!), ќе дојде така, како што Го видовте да оди во небо. (видливо!)” "
(Дела 1:11) |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
![]() |
||
|
Evangelos za mene e vidlivo biddejki so pomosh na Biblijata covek moze da gi gleda rabotite koi so oko ne mozat da se vidat.
|
||
![]() |
||
misterX ![]() Сениор ![]() Регистриран: 08.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 342 |
|
Ne sum voznemiren tuku sum mnogu radosen sto lugeto te imaat tebe za da mozat da gledaat sto ne treba da pravat i kako ne treba da razmisluvaat. NA 1000 mesta pokraj islamot go napagash hristijanstvoto, jehovinite svedoci i site koi nese kako tebe a posle toa nemozes da se najdes niz komentarite. Neznam ni dali se tvoi zborovite ili gi prepisuvash od nekade. Ednas kritikuvash posle se povlekuvash bez da se izvinish a posle toa kako nisto da ne bilo, pak kritikuvash. Licemerieto ne e odlika koja ja imal Isus i ako si posveten na negovoto ucenje togash malku razmisli kako nastapuvash.
Te molam pisuvaj za onie raboti za koi si zaprashan i povikan i ne nosi zaklucoci deka sum voznemiren ili poinakov. Taa tema e seuste otvorena i ke imash kvalitetni komentari sekogash koga ke kazesh nesto. Ako kazes nesto dobro togash nemozam da kazam deka ne si vo pravo no sega... pa i na taa tema koja ja spomnuvash... |
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
|
misterX, знам дека си вознемирен поради аргументите што ги доби на темата "Кyранот и формирањето на човечкото семе". Но тоа не е причина сега да ја лечиш таа фрустрација влечкајќи се по мене на секоја тема, па дури и на оние каде што не ти е местото.
|
||
|
||
![]() |
||
misterX ![]() Сениор ![]() Регистриран: 08.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 342 |
|
Abe Evangelose Isus na onie koi im pomagal ne im baral da mu bidat dozlnici, isto kako sto na onie koi ke go udrele po edniot obraz im go vrtel drugiot. Zosto ti sega se lutis sto kgb ima poinakvi razmisluvanja od tebe. Kako ti go sledish patot na isus ako ne gi primenuvash istite negovi odliki t.e ucenjeto koe go promovirash? |
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|
За тебе видливо?!
![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
Za mene e vidlivo za tebe ne.
Kraj na muabetot. |
||
![]() |
||
efendija ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
|
![]() ![]() |
||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|
Остај ме ти мене, што јас можам или не можам. Одговори за Второто Христово доаѓање, дали ќе биде видливо или невидливо?
![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
Evangelos ako mozesh da vidish heruvim togash vidlivo ke bide doaganjeto.
|
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|
Хаха на какво доаѓање мислам а? Убаво е потенцирано во моето прашање, мислам на ВТОРОТО Христово доаѓање на Земјата. Првото беше кога Исус се отелотвори преку Марија во Витлеем. А второто? Какво ќе биде, видливо или невидливо/духовно доаѓање?
![]() п.с. Ако ми се извиниш за навредите, нема веќе да те замарам со прашањава.
|
||
|
||
![]() |
||
alekso_2000 ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 523 |
|
Според вас крајот на светот требаше досега да е случен едно 10 пати ама никако да го дочекаме!!!
Ке дојде крајот на светот само ако лугето продолжат со сатанистички дејности и продолжат да бидат не наситни!!! Изменето од alekso_2000 - 06.Април.2008 во 09:30 |
||
car's freack
|
||
![]() |
||
|
Evangelos, daj doobjasni na kakvo doagenje mislish? Mislish na sveceno doaganje so pompa, kako sto pomina Nato samitot? Ili mislish na Bozjata osuda koja treba Isus da ja izvrshi? |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456 32> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |