![]() |
|
Подобар свет |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456 9> |
Автор | |
orlov ![]() Сениор ![]() ![]() army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Светот си е добар, луѓето не чинат.
|
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
![]() |
|
krin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 16.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 148 |
PODOBAR E TI SEGA NELI,I POSREKEN EVE JA DAVAM I MOJATA SREKA ZEMI JA NE JA CUVAM I TAKA DADOV SE OD SEBE.......ZA TEBE,ZA NEGO,ZA NEA ZA OVOJ POUBAV SVET
|
|
![]() |
|
becenevem ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
Edni drvocepaci primetile deka edniot sto cepase zaedno so niv mnogu zaostanuval. dodeka ovie ke iscepat na primer 30 trupcinja, toj so seta maka i sila uspeval samo 5. mu rekle: covek tapa ti e sekirata taka ne napreduvas kako nas, treba da ja naostris, ovoj im odgovoril: nemem vreme... |
|
![]() |
|
ekaterina ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Октомври.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 450 |
kolku mnogu treba da se napravi za PODOBAR SVET!!!
PRVO STO MI TEKNA E GLOBALNOTO ZATOPLUVANJE, POTOA SECENJETO NA SUMITE VO AMAZON, SEKOJDNEVNOTO ZAGADUVANJE NA VODITE, OZONOT ITN...... koga bi bil svetot podobar sigurno bi nemalo gladni deca i tolku bolni od sida..... sigurno bi nemalo ni vojni, no.... nekoj ne saka da imame podobar svet bidejki togas nivniot bi bil mal ili osiromasen.... zatoa treba da razmisluvame poveke za ovoj nasiot, najbliskiot "svet", da si go cuvame i neguvame, a dokolku site luge na planetata taka razmisluvaat-SVETOT ke bide spasen! |
|
people are strange
|
|
![]() |
|
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
a,koj toa najmnogu saka podobar svet?,...tie shto nemaat nishto,...i normalno deka tie shto imaat se,...deka se plashat da ne zagubat neshto,...
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|
![]() |
|
ekaterina ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Октомври.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 450 |
mislam deka tie vo sredina treba da go kazat posledniot zbor!!!!
na rabota postojano me ucat kako e najloso da si "zlatna sredina", vo prevod se zadovoluvas so prosecnoto. i taka e koga ke razmislis... poentata e deka ne treba da cekame da mu se sluci nesto drasticno na nasiot(citaj najbliskiot) svet pa da reagirame, toa sto na nas sega nisto ne ni gori ne znaci i beganje od obvrskata barem da razmiluvame na ovaa tema. naprotiv treba sekojdneno da ziveeme so onaa poznata izreka MISLI GLOBALNO, DELUVAJ LOKALNO |
|
people are strange
|
|
![]() |
|
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
a be jas deluvam,...ama ima dripci poradi koi shto ispagjam budala,...
![]() |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|
![]() |
|
e toa e veke faktor na okolina...
licno nikogas ne sum zasegnata dali pred nekoi "ednokletocni" ke ispadnam budala ako pravam nesto sto mislam deka e dobro.na edna druga tema veke rekov deka jas ke si go bojam mojot zivot so moite omileni boi, a ako na gorenavedenite ne im se sviga toa e niven problem!!! neka si brkaat rabota samo da ne gazat po nasata! ne treba da trpime nicija destruktivnost!!! |
|
people are strange
|
|
![]() |
|
becenevem ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
promenete se samite sebe
svetot ke se promeni avtomatski, svetot e idealen, covekot treba da se promeni |
|
![]() |
|
taka e ...nas se ni e dadeno a nie treba da bideme razumni konzumenti.. |
|
people are strange
|
|
![]() |
|
svetot samo ni go reflektira nazat
toa nie sto go pravime i mislime |
|
![]() |
|
ova me asocirase na ona: nemoj na drugiot da mu go pravis ona sto ne sakas tebe da ti go pravat. ziva vistina za ziv svet... i mnogu nesvesni ziteli.... |
|
people are strange
|
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Sto i da pravis, kako i da pravis, beznadieto vo koe ziveeme vo koe nema nadez za nesto podobro e dokaz deka sme evoluciski korsokak ili licna perverzija na tvorecot. Ti dal noz...ama samo leb da seces so nego...koja li perverzija koga ni dal i krvolocnost...lepa sela lepo gore...
|
|
![]() |
|
Гостин ![]() Гостин ![]() |
Ovoj svet e ist za site
ne go uredi nikoj od bogovite nitu od lugeto, tuku bese od sekogas,e i ke bide vecno ziv ogan koj so mera se pali i so mera se gasi. |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456 9> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |