![]() |
|
Дали македонците се нација што чита книги |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456 8> |
Автор | ||
аџија ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
само две анегдоти...
влагам у Софија у трамвај, од луѓево, гарант едно 30% со книга влагам у Прага у метро, гарант едно 40% со книга влагам у Скопје у ЈСП, гарант книга нема да видиш, три години да се возиш... |
||
![]() |
||
angelina ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 117 |
|
Читаат и тука ама што читаат, треба малку поквалитетна литература да има, односно да се издава или преведува. кога читам на форуми последна прочитана книга од македонциве, не знам дали да се смеам или да плакам. е сега и јас сум видела како аџија слични примери. ама повеќе ме загрижува квалитетот отколку квантитетот |
||
![]() |
||
Miriam ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Април.2007 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 336 |
|
Сите се жалат дека не читаат затоа што биле скапи книгите - до некаде разбирливо, ама не сосема.
Има книги и во библиотека - добро не најновите, ама додека да ги прочита човек сите стари, ехеее... Се плаќа само симболична годишна членарина. И многу смешно звучи дека нема пари за книги од нација каде што пуши секој втор а кафичите се преполни. Повеќето книги се околу 200-300 денари, што за пушач е неделната доза цигари. Ама да не бидам толку критична, во последно време навистина ми се чини дека луѓето читаат повеќе. Најчесто се читаат поп-книшки од типот на Пауло Куелјо или Ден Браун, ама пак подобро нешто отколку ништо. Инаку вистина е она што го вика Аџија за читањето по автобуси и метро. |
||
Try again. Fail again. Fail better.
|
||
![]() |
||
Tattoo Beauty ![]() Сениор ![]() Tetovirana Sexy Ubavica Регистриран: 10.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 4549 |
|
ne citaa kojznae kolku no na saem sekogas ima po nekoi koi so zelb idat i kupuvaat po nekolku knigi
![]() ![]() |
||
![]() |
||
Цаци Галапчарот ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Јуни.2007 Локација: Byelorussian SSR Статус: Офлајн Поени: 955 |
|
ЧИТААТ САМО КОГА СЕ ВО WC ПОДОЛГ ПЕРИОД.
|
||
![]() |
||
Палестинец ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 12129 |
|
Македонците не читаат весници, а книгите се мисловна именка.
|
||
![]() |
||
Палестинец ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 12129 |
|
Читаат “Шпиц“- оти е гага.
|
||
![]() |
||
Mindy ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14599 |
|
Освен Палестинец, белег и Калина, не сум забележала други форумџии да читаат книги
Еве , лично и за мене да си кажам, јас читам секој ден блогови, а книги , многу ретко |
||
![]() |
||
![]() |
||
|
Еве ти за тебе некоја книга
Страв од летање-Ерика Јонг.
Прочитај ја па ќе правиме муабет..... за книгата.
|
||
![]() |
||
KaLiNa ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Јули.2006 Статус: Офлајн Поени: 8416 |
|
sakam da prasam dali nekoj ja ima procitano "Majstorot i Margarita"? (mislam deka e toa tocniot naslov) ako nekoj ja znae, neka napise nesto za knigata.....porfavor |
||
kuliraj
|
||
![]() |
||
KaLiNa ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Јули.2006 Статус: Офлајн Поени: 8416 |
|
Mona jas so zadovolstvo citam knigi i stvarno mislam deka se bogatstvo....mesecno citam po 2-3 knigi obavezno, a zavisi od vremeto-nekogas i poveke....i sekoja me nosi vo nekoj nov svet i mi otvara novi temi za razmisluvanje....od tamu i taa moja zelba za pisuvanje....
![]() |
||
kuliraj
|
||
![]() |
||
Професорот ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Јуни.2007 Локација: Italy Статус: Офлајн Поени: 921 |
|
ОД Булгаков е не е лоша.
|
||
Вера
Морал Родољубие Одговорност |
||
![]() |
||
PAVLIN ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Јуни.2007 Локација: Saint Helena Статус: Офлајн Поени: 889 |
|
Vrz osnova na sto ova go osozna |
||
![]() |
||
MENANY ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Јули.2007 Локација: France Статус: Офлајн Поени: 239 |
|
Mislam deka se najcitaniot narod vo svetot,mislam deka go procitav toa nekade
![]() |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |