![]() |
|
Целулит |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456 9> |
Автор | |||||
ANITA11 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
samo vezbi da
![]() |
|||||
![]() |
|||||
freni ![]() Нов член ![]() Регистриран: 31.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 4 |
||||
Zdravo na site. Dali ima nekoj iskustvo so vakumot za celulit od TOP SHOP-CELULLES??Ve molam informirajte me,bidejki sakam da go poracam no ne znam dali e efikasen.A za vezbi znam deka ne se od odmet hahaha
|
|||||
![]() |
|||||
SiReNaTa ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Ноември.2008 Локација: Switzerland Статус: Офлајн Поени: 257 |
||||
pa dobro i naciot na ishrana vlijae. Ako jadesh sekoj den bureci, hamburgeri, cvarki itn
![]() ama jas mislam deka celulit isto se dobiva i ako kontinuirano se zdebeluvash i slabeesh.A od druga strana i gentski moze da e. Ama malce celulitce i ne e nikakov problem isto kako sto i kaj maskite malo stomace ne e ![]() |
|||||
![]() |
|||||
anelija l ![]() Сениор ![]() Регистриран: 10.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 609 |
||||
se boram so nego sto mozam poveke,da go nemam
|
|||||
![]() |
|||||
Evenstar ![]() Сениор ![]() ![]() Вечен оптимист Регистриран: 09.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 3388 |
||||
Повеќето жени се склони кон создавање целулит, пред се затоа што се жени... хормоните влијаат, а не тоа континуирано дебелеење и слабеење... тоа може да ти предизвика стрии, пред се поради растегнувањето на кожата и раскинувањето на поткожното ткиво. А целулитот се создава исклучиво поради лошата исхрана комбинирана со неактивноста и дејството на естрогените... и секако дека не е страшно да имаш малку целулит, ама не изгледа убаво, посебно кога кожата е веќе во тој стадиум на кора од портокал... Изменето од Evenstar - 02.Февруари.2009 во 17:00 |
|||||
It is our choices who show what we truly are, far more than our abilities.
|
|||||
![]() |
|||||
Milaa ![]() Сениор ![]() ![]() unique Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 1523 |
||||
Не само лоша исхрана е причина за создавање на целулит.Исто влијание имат и слабата циркулација,стрес и носење на тесна облека
![]() |
|||||
![]() |
|||||
freni ![]() Нов член ![]() Регистриран: 31.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 4 |
||||
aloooo
Nikoj nema iskustvo so vakumot Cellules od Top shop??Ve molam ako ima nekoj neka pisi.. ![]() |
|||||
![]() |
|||||
IQ ![]() Сениор ![]() ![]() Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
||||
mi kaza edna komsivka deka nemalo vrska, ne znam dali e do nea ili do preparatot. ![]() ![]() |
|||||
![]() |
|||||
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
||||
Целулитот
е проблем на повеќето жени. Удел во тоа имаат генетски предиспозиции,
хормонски промени или здебеленоста.Што можеме да искористиме во борба
против целулитот? Eве неколку совети како да го спречите или намалите
целутитот...
Лосиони и креми Постојат посебни креми и лосиони против целулит, кои што го намалуваат. Тие лосиони и креми содржат состојки како што се амниофилин, ретинал, антиоксиданси, екстракти на растенија, кофеин и сл. Производи против целулит го намалуваат на тој начин што ја хидрираат кожата, меѓутоа тоа не го решава трајно проблемот. Масни инјекции Автологни масни инјекции се ставаат во региите во кои највеќе се забележува целулитот, обично на стомакот и на бочната страна од телото, што има извесен ефект, но сепак и ова е не-трајна и доволно делотворна метода за третирање на целулит. Ендермологија Во овој третман нежно се масираат и преобликуваат зафатените регии со употреба на автоматски ваљаци. Повторно се работи краткотраен ефект. Мезотерапија Мали пропорции на потребните хранливи материи како што се витамините и минералите, ако се уфрлат во зафатените подрачја со целулит, ќе настане негово намалување и подобрување на циркулацијата на крвта и лимфата. Растителни и диетални додатоци Според различните истражувања неколку растителни и диетални додатоци можат да го намалат целулитниот слој, на тој начин што го забрзуваат метаболизмот и ја зголемуваат циркулацијата поради што помалку се таложи целулитот. Ефикасно, но се препорачува само во случај на вистински медицински проблем. Подигање и затегнување Оваа метода е направена за промена на обликот на колковите и затегнување на задникот. Доста е ефикасна ама остава лузни. Се прави на тој начин што се прави рез околу подрачјето на стомакот, при што се елиминира “вишокот” кожа, за да настане затегнување на колковите и задникот. Така извршената операција го намалува трајно целулитот, но бара долготрајно опоравување. Липосукција Липосукцијата е најдобра и најефикасна метода за намалување и елиминација на целулитот. При овој третман се вади вишокот на масти акумулирани во кожа со помош на округло цевче кое се става во масното ткиво. Значи, од горе наведеното, можете да се одлучите за краткотрајни и “понеопасни” методи, кои ќе треба почесто да ги практикувате или пак да изберете нешто “поекстремно” и да се решите од целулитот на подолго време. Изменето од anastea - 10.Февруари.2009 во 02:03 |
|||||
![]() |
|||||
||||
Ima li nekoj iskustvo soi vakumot od TOP SHOP -CELLULES???
|
|||||
![]() |
|||||
sunshine_baby ![]() Сениор ![]() Регистриран: 20.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 256 |
||||
Ууууф...јас мојата мисија ја завршив во однос на целулитов,па ќе споделам искуства со вас со надеж дека ќе ви помогнат...Иако жално е што кога станува збор на наследен фактор тешко дека ќе го тргнете трајно,ама кој го знае со денешниов начин на живот.Исто така важна и градбата на телото,оние девојки со пошироки колкови многу потешко го симнуваат целулитот и се посклони на таложење на истиот,но со цврста волја и тоа се решава,НО мораат да продолжат со посебен режим на исхрана,вежби и слично...
Јас еден период страшно многу го добив на колковите и задникот и ми скипе и решително застанав против него или јас или ти,живот или смрт!Од мое искуство кога ги поставувате работите ви препорачувам скалата да изгледа вака ИСХРАНА,ИСХРАНА,ИСХРАНА АМА ЗДРАВА ИСХРАНА,па масажи,пилинг еднаш неделно,течности,па на крај вежбањето!Веќе 3 години сум на режим на исхрана кој не подразбира не знам какви чоколади,мајонези,сосови,месишта...верувајте ми и тој еден ред милка кој вреска КАСНИ МЕ ВКУСЕН СУМ е премногу,не се зезам,особено кога сте на почеток на борбата.Само силна воља!Може ќе ви звучи смешно,но штипкањето на гола кожа секој ден на критичните места многу помага,ја подобрува циркулацијата и го скранува времето за губење на целулитот.Зелен чај по литар дневно,убав,неубав со сила го пијам,помага!Не претпочитам креми затоа што се уверив во нивното неделување,особено не длабинско,ќе рече некој различен човек различно му делува,ама па не може да пробам од Авон,Виши,Орифлејм,Гарние,Нивеа...и ниедна да не дејствува како што треба,а верувајте ми толку бев опседната и решена и сите ги пробав и тоа не по една тубичка,да штедев ќе станев милионер со тие пари!Гел од бршлен кој е 200 денари во аптека ќе ви заврши работа во однос на зајакнување на кожата и подобрување на циркулацијата во провшинскиот слој!Пилингот со кафе е одличен,пробајте делува!Ама непобивлив е фактот дека се она што го јадеш ти се јавува на задникот,не вежбање,не креми,нитшто не помага.Во првите два месеци активна борба не препорачувам вежбање,пишав во една друга тема зошто,а веќе по првите навистина видливи и одлични резултати можете комотно да си вежбате без стравување дека ќе ја влошите ситуацијата,туку напротив ќе дејствува превентивно од повторно појавување на тој грд непријател на женскиот род! Се најдобро и многу среќа и истрајност девојки! |
|||||
![]() |
|||||
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
||||
|
|||||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|||||
![]() |
|||||
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
||||
Otkako pocnav da vezbam poveke mi se naglasuva celulit na pod zadnikot ...taka da...sosema svakam sega sto zborat pogore, deka so vezbanje se ojacuvas ...saloto go topis a visokot voda ne go isfrlas celosno kako i da e. sepak postojat drugi metodi za celulit.
|
|||||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|||||
![]() |
|||||
blackeye ![]() Сениор ![]() ![]() The Body Регистриран: 24.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 4058 |
||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Без целулит за девет минути |
|
|
|||
Ne znam kako da pobegnem
od sna, I ne znam dal' te iko voli kao ja, Al' ne bi ova noc tako bolela, Da me nisi volela.... |
|||||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456 9> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |