![]() |
|
Бугари - 100% ТуркоМонголи |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 393394395396397 824> |
Автор | ||||
да бе ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 237 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
Слободата не ще Екзарх, иска Караджата! |
||||
![]() |
||||
Platenik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
|||
Еве мал поздрав и од Македонците од Егејот Доста беше! Главата горе! Свести се не спи ти.... |
||||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||||
![]() |
||||
ZoraNaSlobodata ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3392 |
|||
Никодим Царкњас http://mk.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BC_%D0%A6%D0%B0%D1%80%D0%BA%D1%9A%D0%B0%D1%81 |
||||
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
|
||||
![]() |
||||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
|||
Исто како вашите. ![]() |
||||
![]() |
||||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
|||
А што сакаш во Софија да пишува?! Има ли некој Бугарин во Атина да пишувал како луѓето во Тракија се Бугари и слично?! |
||||
![]() |
||||
ZoraNaSlobodata ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3392 |
|||
Тоа го пишува после војната кога се плаши дека Македонија ќе биде разделена и мисли дека е подобро да се зачува цела во Бугарија одколку распарчена.
|
||||
|
||||
![]() |
||||
танас_ ![]() Нов член ![]() Регистриран: 20.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 17 |
|||
Също така през 1919 година пише в софийския вестник "20 юли" следното: "Дали ние наричаме себе си българи или македонци не е от значение, защото ние винаги ще се отделяме от сърбите и ще имаме българско самосъзнание".
Това на що ти прилича - на енергична борба сбугарите ли!? |
||||
![]() |
||||
Platenik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
|||
Ти што бараш да се ортачиш со гагаузите и да им го носиш нивното изворно име? А од друга страна се срамиш од туркомонголското потекло. |
||||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||||
![]() |
||||
|||
Исто како што на многу Бугари целиот род им бил грчки, па дури и се срамеле дека се Бугари. На Отец Паисиј кој му бил надлежен? Како се декларирал Отец Паисиј пред митрополитите? На кој јазик зборувал со нив?
Провери ја анализата на 568 страна.
И што ќе биде ако јас сум некој секретар на некое друштво за почитување на ликот и делото на Платон? Грк ли ќе бидам?!
Пензијата не ја означува националноста. Што да кажеме за митрополитот кој ја повел борбата за независна бугарска Црква, а до пред тоа вадел леб од Грчката Црква?! Зарем на такви да веруваме?! Или што да кажеме за оние Бугари кои земале пензија од други држави?! Констатацијата не ти држи вода. Изменето од macedon_alex - 20.Март.2009 во 13:50 |
||||
![]() |
||||
|||
Со неговата книга!
Изменето од ZoraNaSlobodata - 20.Март.2009 во 13:47 |
||||
|
||||
![]() |
||||
танас_ ![]() Нов член ![]() Регистриран: 20.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 17 |
|||
И како се борил он со бугарите като секретар на Българо -гагаузкото дружество! ![]() |
||||
![]() |
||||
|||
Зошто да е толку трудно да му поверваш?Во книгата која треба да ја види цел свет особено македонците,посветена за македонските работи јасно кажува се што треба да каже,а кога е во Софија и Бугарија,пишува некои други работи оти треба да се извади леб и да се финансираат неговите дејности. |
||||
|
||||
![]() |
||||
|||
Јас сум Македонец и интересите на мојата татковина ми се претставуваат така: не Русија и Австро-Унгарија се непријателите на Македонија, а Бугарија, Грција и Србија. Само енергичната борба со тие три држави ќе ја избави од погубување нашата татковина. Мисирков е Македонец, публицист, просветител, човек кој е 100 години пред своето време. Некои луѓе не би можеле да го разберт доколку би биле родени и по 100 години одсега. За оние пак родени пред 20-30 во Бугрија, нема шнса во својот живот брем од далеку да се приближат до темите за кои Мисирков пишува, а камо ли да ги разберат. Човек кој работи и опстојува во едни исклучително тешки околности. Човек кој пишува дека Македонија и Македонците имаат сопствена култура и јазик, сопствени интереси кои се различни од оние на ново формирните национални (националиситчки) држави на Балканот. Изменето од Platenik - 20.Март.2009 во 13:49 |
||||
|
||||
![]() |
||||
|||
Нали виждате противоречията!
Веднъж е античен македонец, а целия му род по недоразбиране били българи! После се подписва като македонскии болгарин (в личния си дневник) а вели че това име било наметнато от гърците! Секретар е не на македоно-гагаузкото дружество а на БЪЛГАРО-ГАГАУЗКОТО дружество И понеже българското му име е нещо лошо и наметнато та по тоя случай тера пенсия от българския парламент!?! И на тоя человек вие му вервате! Аз на такъв трудно че му повервам! |
||||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 393394395396397 824> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |