![]() |
|
Срцето или разумот..??? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2930313233 41> |
Автор | |
ekszi88 ![]() Сениор ![]() ![]() In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Денес зомби.. нит ма мртво плачам нит на живо се смеам.. не знам зашто ама не ми е верно дека е некој душевен мир, второ ова не е ни срцето, а богами ни разумот оти концентрација нула, нит можам да мислам нит ништо. Блокада умствена и емоционална.Шубо
|
|
![]() |
|
Calipso ![]() Модератор ![]() ![]() Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Колку и да бидеме разумни .. ако срцето одлучило поинаку тогаш ... РАЗУМОТ е немоќен .. Очите само го впиваат тоа што СРЦЕТО го .. ПОСАКУВА . |
|
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker! |
|
![]() |
|
Marko Polo 1 ![]() Сениор ![]() ![]() venecijaner Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9693 |
ko sto vikas... srceto moze da go natera razumot, ama razumot nikako nemoze da go natera srceto da saka...
|
|
Incredible Blue
|
|
![]() |
|
pajser ![]() Сениор ![]() ![]() kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13975 |
nema tuka ili/ili.........pola razum pola srce ., vo blender.........i ke dobish toa shto zasluzhuvash.....
|
|
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|
![]() |
|
viktorija123 ![]() Сениор ![]() ![]() Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Zarem na ljubovta i e potreben razum... si mozhe taa i bez nego...! ![]() |
|
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|
![]() |
|
Santijago ![]() Сениор ![]() ![]() PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
срцето , срцето !!!
![]() |
|
I'm out bcz of pathetic around here
|
|
![]() |
|
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Во Љубовта решава срцето. Потоа тоа му наложува на разумот што да прави за таа Љубов... а не обратно.
Човек нe се заљубува со разум. ![]() Ама луѓето уште од мали ги учат децата да го дискрeдитираат срцето како некаква лудост или болест и да го возвеличуваат разумот. Затоа кога ќе пораснат не знаат што е навистина Љубов. ![]() Изменето од Messenger - 15.Февруари.2012 во 18:17 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
![]() |
|
BiBi_G ![]() Сениор ![]() ![]() СТАРОСЕДЕЛЕЦ Регистриран: 27.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 3175 |
Следи го срцето...но, понеси го и разумот со себе
![]() |
|
NO MATTER WHAT WILL HAPPEN I WILL ALWAYS SMILE! |
|
![]() |
|
viktorija123 ![]() Сениор ![]() ![]() Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Ne ti treba razum ... shto kje ti e... dovolna e ljubovta... nejze ne i e potrebno drugo... koga ja imash - a ja imash ljubovta... nishto ne ti treba drugo... za da ja pochustvuvash...
|
|
|
|
![]() |
|
Renatax ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Кога низ животот ме води разумот,знам каде ми е срцето,но кога ме водело срцето...незнаев каде ми е разумот.
![]() |
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
![]() |
|
Andjelina ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
убаво е срцето да одлучува, ама ако не се вклучи и разумот срцето знае да направи хаос понекогаш...потоа џабе ќе си трескаме глава кај ни бил паметот
![]() |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
![]() |
|
ekszi88 ![]() Сениор ![]() ![]() In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Долго време бев премногу отворена. Дојде и тоа време кога се пикнав во својата рамка за да се одморам. Време е да почнам со проценка каде е неопходно да ставам граници - разумно!
|
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
![]() |
|
pHp ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 31.Август.2011 Локација: Rwanda Статус: Офлајн Поени: 1477 |
Срцето дефинитивно. Можеби на патот каде што одиме следејќи го срцето има многу препреки и многу болка, но таму каде што не води срцето - таму е вистинскиот пат.
![]() |
|
Ние не сме човечки битија со духовно искуство, туку духовни битија со човечко искуство
|
|
![]() |
|
Taka e! srceto umee najdobro... ama razumot ne kje se slozhi bash - bash
![]() |
|
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2930313233 41> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |