IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Уметност , култура и традиција
  Активни теми Активни теми RSS - Ваша поезија
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Ваша поезија

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2930313233 146>
Автор
Порака
ПодВодно Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 7391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ПодВодно Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2008 во 01:03
(на)   Мајсторот

Неговиот дуќан мириса на магија
сплетена од знаење, искуство и страст.

Мазни тенки нитки месечево сребро
во реави пасма, дремат по полиците.

Запалена борина трепери во ноќта
и тајните мостри ги шара на ѕидот.

Неговите зеници со копнеж се шират
- го позна чекорот на својата муза.
Кон врв
...Well... Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...ExtraVagant...

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 5231
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ...Well... Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2008 во 02:38
Originally posted by KaLiNa KaLiNa напиша:

Well...zosto tolku negativni komentari vo vrska so podelbata? Imase reakcii od clenovite vo vrska so poezijata napisana na drug jazik i morav da reagiram. Zal mi e, ne mozam na site da im ugodam  (a se trudam, veruvaj mi)

...ne si ti za ugoduenje tuka, zlato, za da sproveduesh pravila si...fakt e toa...se drugo e sranje teshko...
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2008 во 08:42
Virtuelni prijatelstva,
virtuelna ljubov,
to ne e nesto
sto da se opise moze,
samo da se pocuvstvuva,
na nacin nov,
so nekoj del od dusata,
koj nespremen bidna,
vo momentot prv,
a potoa,
samo za toa znaese
i tezneese.
Koga ke spoznaes deka si megu svoite,
na nacin neocekuvan
so vlog simbolicen
i dobivka besceneta,
ocite sekogas ke ti bidat vlazni,
kako pred plac,
kako koga vior od svetulki
baknezi ke ti podelat
i zaminat,
ostavajki te svetkav.
Zapisano ke ostane
ona sto bevme,
na zidot na vremeto
iako mislevme deka nevozmozno ke bide
i znam deka na ova ke se sekavam
vo zivoti sledni
vo koja galaksija i da se rodam
makar i insekt bidam.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ПодВодно Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2008 во 09:34
Originally posted by zbunet zbunet напиша:

Virtuelni prijatelstva,virtuelna ljubov,to ne e nestosto da se opise moze,samo da se pocuvstvuva,na nacin nov,so nekoj del od dusata,koj nespremen bidna,vo momentot prv,a potoa,samo za toa znaesei tezneese.Koga ke spoznaes deka si megu svoite,na nacin neocekuvanso vlog simboliceni dobivka besceneta,ocite sekogas ke ti bidat vlazni,kako pred plac,kako koga vior od svetulkibaknezi ke ti podelati zaminat,ostavajki te svetkav.Zapisano ke ostaneona sto bevme,na zidot na vremetoiako mislevme deka nevozmozno ke bidei znam deka na ova ke se sekavamvo zivoti slednivo koja galaksija i da se rodammakar i insekt bidam.

Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2008 во 14:13
Raneta lavica ostaviv,
zosto onamu kade igra bese
mok se pojavi.
Muskul do muskil,
ocnik iskra sto frla,
dovolno da me preplasi,
dovolno da me opcini.
Na ridot stojam podgrbaven i sam
na lavica se vosh*tuvam
na podnozje copor sto vodi,
gordo zamavnuvajki so griva mokna
i rikot nejzin krvta mi ja ledi.
Vo kandzite silni odsjajot
si go vidov,
onakov kakov e,
beden i slab
i zatoa riknav preplasen
so site vulgarni korci i blefovi,
zatoa izbegav
od senkata nejzina ogromna
za koja dostoen ne bev,
a ni ke bidam.

Кон врв
KaLiNa Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Јули.2006
Поени: 8416
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KaLiNa Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2008 во 14:15
Originally posted by ...Well... ...Well... напиша:

Well...zosto tolku negativni komentari vo vrska so podelbata? Imase reakcii od clenovite vo vrska so poezijata napisana na drug jazik i morav da reagiram. Zal mi e, ne mozam na site da im ugodam  (a se trudam, veruvaj mi)

...ne si ti za ugoduenje tuka, zlato, za da sproveduesh pravila si...fakt e toa...se drugo e sranje teshko...

smetam deka nisto posebno ne ti menuva dali ke pisuvas tuka ili vo Vasa poezija II...a fakt e deka im falis na clenovite so svoite postovi...i ne mi e jasno zosto gi izbrisa i na kogo se inatis? i zosto ne sfakate deka sakam da imam prijatelski odnos so site clenovi i kako takvi dobro da funkcionirame? duri otvoriv i cela tema za vasite soveti za da go napravime uste podobar podforumot...
no, dobro ...Well... izborot e samo tvoj

Изменето од KaLiNa - 06.Март.2008 во 14:36
kuliraj
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12852
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2008 во 15:59
Originally posted by ...Well... ...Well... напиша:

....УЖИВАМ КОГА ЌЕ ЈА ОТВОРАМ ОВАА ТЕМА,А ВО НЕА НАПИШАНА ПЕСНА НА МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК...УБАВИНА.......задоволство.БРАВО ДО МОДЕРАТОРИТЕ..КАЈ И ДА СЕ.....!!!големо%20гушкање
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
majstorce62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 23.Декември.2007
Поени: 4251
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2008 во 17:00
ЈАНЅА 2

Ковач, кажи ми,
кај да барам,
Ковач од мајка нероден
Сабја неискована
што ќе искове
Со солзи неисплачени
да ја искали
на точило ајманачко
да ја источи
јанѕата до стопати
да ја обезглавам,
та штукнат – препукнат,
сакалдисан,
над сонот сенка да направам,
да застојам
па да истечам...

Изменето од majstorce62 - 06.Март.2008 во 18:11
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12852
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2008 во 19:48
Well...ЗОШТО ВОДИШ НЕВИДЕН ИНАЕТ.МИСЛЕВ ДЕКА СО ТЕБЕ ЌЕ МОЖАМ ДА СЕ РАЗБЕРАМ ,АМА ТЕШКО Е....!.....ШТО Е ПРОБЛЕМОТ СЕГА?МОДЕРАТОРОТ ОТВОРИ ТЕМА ЗА ПОЕЗИЈА ШТО НЕ Е НАПИШАНА НА МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК,ЗНАЧИ ЗА СИТЕ ДРУГИ СТРАНСКИ ЈАЗИЦИ,ВКЛУЧУВАЈКИ ГО И ОВОЈ ТВОЈОТ АНГЛИСКИОТ.ЗОШТО ЧОВЕЧЕ НЕ ПИШУВАШ ТАМУ ВО ТАА ТЕМА.АКО ПОЧНЕМЕ ДА ВОДИМЕ ИНАЕТ ВАКА....ЌЕ ТРЕБА ЛИ ЈАС ОВДЕ ДА ОДГОВАРАМ СО НЕКОЈА ПЕРСИСКА,КИНЕСКА ,РУСКА И НЕЗНАМ КОЈА ПОЕЗИЈА.ЌЕ НАПРАВИМЕ КАША-ПОПАРА,ЌЕ НЕ БАНИРААТ,ФОРУМОТ ОД ТАКВИ РАБОТИ И ПРЕПУКУВАЊА ЌЕ ПАДНЕ.ЗОШТО?ЈАС НЕ ЗНАМ ЗОШТО И АДМИНИТЕ МОЛЧАТ ЗА ВАКВАТА СОСТОЈБА, КОГА СЕ ЗНАЕ УПОТРЕБАТА НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК.ДА НЕ ЗБОРУВАМ И ЗА СИТЕ ОНИЕ КОЈ СЕ ЧЛЕНОВИ НА ОВОЈ ФОРУМ И МОЛЧАТ ЗА ОВА,А НАДВОР ОД НЕГО ПИЈАТ ВОДА ОД ДРЖАВНАТА ЧЕШМА И ДЕМЕК СЕ ДОСЛЕДНИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК И ДРЖАВА!МИ СЕ ГАДИ ОД ТАКВИ ЛУЃЕ....ЛИЦЕМЕРНИ СУШТЕСТВА...!
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ПодВодно Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2008 во 20:17
Originally posted by zagor zagor напиша:

Well...ЗОШТО ВОДИШ НЕВИДЕН ИНАЕТ.МИСЛЕВ ДЕКА СО ТЕБЕ ЌЕ МОЖАМ ДА СЕ РАЗБЕРАМ ,АМА ТЕШКО Е....!.....ШТО Е ПРОБЛЕМОТ СЕГА?МОДЕРАТОРОТ ОТВОРИ ТЕМА ЗА ПОЕЗИЈА ШТО НЕ Е НАПИШАНА НА МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК,ЗНАЧИ ЗА СИТЕ ДРУГИ СТРАНСКИ ЈАЗИЦИ,ВКЛУЧУВАЈКИ ГО И ОВОЈ ТВОЈОТ АНГЛИСКИОТ.ЗОШТО ЧОВЕЧЕ НЕ ПИШУВАШ ТАМУ ВО ТАА ТЕМА.АКО ПОЧНЕМЕ ДА ВОДИМЕ ИНАЕТ ВАКА....ЌЕ ТРЕБА ЛИ ЈАС ОВДЕ ДА ОДГОВАРАМ СО НЕКОЈА ПЕРСИСКА,КИНЕСКА ,РУСКА И НЕЗНАМ КОЈА ПОЕЗИЈА.ЌЕ НАПРАВИМЕ КАША-ПОПАРА,ЌЕ НЕ БАНИРААТ,ФОРУМОТ ОД ТАКВИ РАБОТИ И ПРЕПУКУВАЊА ЌЕ ПАДНЕ.ЗОШТО?ЈАС НЕ ЗНАМ ЗОШТО И АДМИНИТЕ МОЛЧАТ ЗА ВАКВАТА СОСТОЈБА, КОГА СЕ ЗНАЕ УПОТРЕБАТА НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК.ДА НЕ ЗБОРУВАМ И ЗА СИТЕ ОНИЕ КОЈ СЕ ЧЛЕНОВИ НА ОВОЈ ФОРУМ И МОЛЧАТ ЗА ОВА,А НАДВОР ОД НЕГО ПИЈАТ ВОДА ОД ДРЖАВНАТА ЧЕШМА И ДЕМЕК СЕ ДОСЛЕДНИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК И ДРЖАВА!МИ СЕ ГАДИ ОД ТАКВИ ЛУЃЕ....ЛИЦЕМЕРНИ СУШТЕСТВА...!

Сосема се согласувам со Загор. Ти да не си овен во хороскоп бе човече ( ).
И шо сеа, ние те викаме да ни дојдиш во ВАША ПОЕЗИЈА 2 (т.е. YOUR POETRY II или IHR POESIE II или VOTRE POÉSIE II или POEZI E JUEJ II)

а ти „Кој ве ебе!“

Е на шо ти личиме, на говеда? Па истите сме и тука и таму, ама ред мора да има, не ги мешај лончињата.

You yourself are making a big deal of the issue. Seems that poetry hasn't been your priority in this matter, but Vanity.

Ајде олади и ела да се дружиме во Легија на странците.    

Изменето од filmadzijka - 06.Март.2008 во 21:19
Кон врв
...Well... Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...ExtraVagant...

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 5231
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ...Well... Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2008 во 20:55
Originally posted by filmadzijka filmadzijka напиша:

Originally posted by zagor zagor напиша:

Сосема се согласувам со Загор. Ти да не си овен во хороскоп бе човече ( ).
И шо сеа, ние те викаме да ни дојдиш во
ВАША ПОЕЗИЈА 2 (т.е. YOUR POETRY II или IHR POESIE II или VOTRE POÉSIE II или POEZI E JUEJ II)

а ти „Кој ве ебе!“

Е на шо ти личиме, на говеда? Па истите сме и тука и таму, ама ред мора да има, не ги мешај лончињата.

You yourself are making a big deal of the issue. Seems that poetry hasn't been your priority in this matter, but Vanity.

Ајде олади и ела да се дружиме во Легија на странците.    

...sakam site zaedno da sme...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ПодВодно Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2008 во 21:16
Game

Don't you dare call me darling
don't you dare come near
keeping me locked in this closet
feasting on my fear.

Don't you whisper in the keyhole
speaking sweet and tender
spying on my moves and breathing
waiting my surrender.

Go, exult in your truiumph
While it's still your game.
But I'll never be your trophy
- Beast of prey's my name.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ПодВодно Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2008 во 21:51
„РИНГА-РИНГА-ЈА-ЈА
ДОШОЛ ЧИЧА ПАЈА
ЕДНО ЈАЈЦЕ МУЧ
СИТЕ ДЕЦА ЧУЧ.“

Можеме да си играме и во нашиот двор и во дворот на соседите.
Кон врв
majstorce62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 23.Декември.2007
Поени: 4251
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2008 во 21:57
ЈАНЅА3

Рило нема
- во коските ми рие,
Уста нема
- спокојот го пие,
Очи нема
– крвта ми ја ѕемне,
Сон си нема
– сонот мој го демне,
Јанѕиштето клето
Под кората на мракот
што се свило сето,
па рика, па вика
и под копитата ја пика
мислата престарена
на душата премалена,
што трепри и во грч се грчи
ко да встудој некои
сета судба и се збрала,
судба клета, мисла света
- за семето на племето
што не `рти, што не цути.

БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2930313233 146>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.