![]() |
|
Ваша поезија |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2930313233 146> |
Автор | ||
ПодВодно ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
(на) Мајсторот
Неговиот дуќан мириса на магија сплетена од знаење, искуство и страст. Мазни тенки нитки месечево сребро во реави пасма, дремат по полиците. Запалена борина трепери во ноќта и тајните мостри ги шара на ѕидот. Неговите зеници со копнеж се шират - го позна чекорот на својата муза. |
||
![]() |
||
...Well... ![]() Сениор ![]() ![]() ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
|
...ne si ti za ugoduenje tuka, zlato, za da sproveduesh pravila si...fakt e toa...se drugo e sranje teshko... |
||
![]() |
||
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
|
Virtuelni prijatelstva,
virtuelna ljubov, to ne e nesto sto da se opise moze, samo da se pocuvstvuva, na nacin nov, so nekoj del od dusata, koj nespremen bidna, vo momentot prv, a potoa, samo za toa znaese i tezneese. Koga ke spoznaes deka si megu svoite, na nacin neocekuvan so vlog simbolicen i dobivka besceneta, ocite sekogas ke ti bidat vlazni, kako pred plac, kako koga vior od svetulki baknezi ke ti podelat i zaminat, ostavajki te svetkav. Zapisano ke ostane ona sto bevme, na zidot na vremeto iako mislevme deka nevozmozno ke bide i znam deka na ova ke se sekavam vo zivoti sledni vo koja galaksija i da se rodam makar i insekt bidam. |
||
![]() |
||
ПодВодно ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
|
Raneta lavica ostaviv,
zosto onamu kade igra bese mok se pojavi. Muskul do muskil, ocnik iskra sto frla, dovolno da me preplasi, dovolno da me opcini. Na ridot stojam podgrbaven i sam na lavica se vosh*tuvam na podnozje copor sto vodi, gordo zamavnuvajki so griva mokna i rikot nejzin krvta mi ja ledi. Vo kandzite silni odsjajot si go vidov, onakov kakov e, beden i slab i zatoa riknav preplasen so site vulgarni korci i blefovi, zatoa izbegav od senkata nejzina ogromna za koja dostoen ne bev, a ni ke bidam. |
||
![]() |
||
KaLiNa ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Јули.2006 Статус: Офлајн Поени: 8416 |
|
smetam deka nisto posebno ne ti menuva dali ke pisuvas tuka ili vo Vasa poezija II...a fakt e deka im falis na clenovite so svoite postovi...i ne mi e jasno zosto gi izbrisa i na kogo se inatis? i zosto ne sfakate deka sakam da imam prijatelski odnos so site clenovi i kako takvi dobro da funkcionirame? duri otvoriv i cela tema za vasite soveti za da go napravime uste podobar podforumot...
no, dobro ...Well... izborot e samo tvoj Изменето од KaLiNa - 06.Март.2008 во 14:36 |
||
kuliraj
|
||
![]() |
||
zagor ![]() Сениор ![]() ![]() Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12852 |
|
....УЖИВАМ КОГА ЌЕ ЈА ОТВОРАМ ОВАА ТЕМА,А ВО НЕА НАПИШАНА ПЕСНА НА МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК...УБАВИНА.......
![]() ![]() |
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
![]() |
||
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
|
ЈАНЅА 2
Ковач, кажи ми, кај да барам, Ковач од мајка нероден Сабја неискована што ќе искове Со солзи неисплачени да ја искали на точило ајманачко да ја источи јанѕата до стопати да ја обезглавам, та штукнат – препукнат, сакалдисан, над сонот сенка да направам, да застојам па да истечам... Изменето од majstorce62 - 06.Март.2008 во 18:11 |
||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||
![]() |
||
zagor ![]() Сениор ![]() ![]() Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12852 |
|
Well...ЗОШТО ВОДИШ НЕВИДЕН ИНАЕТ.МИСЛЕВ ДЕКА СО ТЕБЕ ЌЕ МОЖАМ ДА СЕ РАЗБЕРАМ ,АМА ТЕШКО Е....!.....ШТО Е ПРОБЛЕМОТ СЕГА?МОДЕРАТОРОТ ОТВОРИ ТЕМА ЗА ПОЕЗИЈА ШТО НЕ Е НАПИШАНА НА МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК,ЗНАЧИ ЗА СИТЕ ДРУГИ СТРАНСКИ ЈАЗИЦИ,ВКЛУЧУВАЈКИ ГО И ОВОЈ ТВОЈОТ АНГЛИСКИОТ.ЗОШТО ЧОВЕЧЕ НЕ ПИШУВАШ ТАМУ ВО ТАА ТЕМА.АКО ПОЧНЕМЕ ДА ВОДИМЕ ИНАЕТ ВАКА....ЌЕ ТРЕБА ЛИ ЈАС ОВДЕ ДА ОДГОВАРАМ СО НЕКОЈА ПЕРСИСКА,КИНЕСКА ,РУСКА И НЕЗНАМ КОЈА ПОЕЗИЈА.ЌЕ НАПРАВИМЕ КАША-ПОПАРА,ЌЕ НЕ БАНИРААТ,ФОРУМОТ ОД ТАКВИ РАБОТИ И ПРЕПУКУВАЊА ЌЕ ПАДНЕ.ЗОШТО?ЈАС НЕ ЗНАМ ЗОШТО И АДМИНИТЕ МОЛЧАТ ЗА ВАКВАТА СОСТОЈБА, КОГА СЕ ЗНАЕ УПОТРЕБАТА НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК.ДА НЕ ЗБОРУВАМ И ЗА СИТЕ ОНИЕ КОЈ СЕ ЧЛЕНОВИ НА ОВОЈ ФОРУМ И МОЛЧАТ ЗА ОВА,А НАДВОР ОД НЕГО ПИЈАТ ВОДА ОД ДРЖАВНАТА ЧЕШМА И ДЕМЕК СЕ ДОСЛЕДНИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК И ДРЖАВА!МИ СЕ ГАДИ ОД ТАКВИ ЛУЃЕ....ЛИЦЕМЕРНИ СУШТЕСТВА...!
|
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
![]() |
||
|
Сосема се согласувам со Загор. Ти да не си овен во хороскоп бе човече ( ![]() И шо сеа, ние те викаме да ни дојдиш во ВАША ПОЕЗИЈА 2 (т.е. YOUR POETRY II или IHR POESIE II или VOTRE POÉSIE II или POEZI E JUEJ II) а ти „Кој ве ебе!“ Е на шо ти личиме, на говеда? Па истите сме и тука и таму, ама ред мора да има, не ги мешај лончињата. You yourself are making a big deal of the issue. Seems that poetry hasn't been your priority in this matter, but Vanity. Ајде олади и ела да се дружиме во Легија на странците. ![]() ![]() Изменето од filmadzijka - 06.Март.2008 во 21:19 |
||
![]() |
||
...Well... ![]() Сениор ![]() ![]() ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
|
...sakam site zaedno da sme...
|
||
![]() |
||
|
Game
Don't you dare call me darling don't you dare come near keeping me locked in this closet feasting on my fear. Don't you whisper in the keyhole speaking sweet and tender spying on my moves and breathing waiting my surrender. Go, exult in your truiumph While it's still your game. But I'll never be your trophy - Beast of prey's my name. |
||
![]() |
||
|
„РИНГА-РИНГА-ЈА-ЈА
ДОШОЛ ЧИЧА ПАЈА ЕДНО ЈАЈЦЕ МУЧ СИТЕ ДЕЦА ЧУЧ.“ Можеме да си играме и во нашиот двор и во дворот на соседите. |
||
![]() |
||
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
|
ЈАНЅА3
Рило нема - во коските ми рие, Уста нема - спокојот го пие, Очи нема – крвта ми ја ѕемне, Сон си нема – сонот мој го демне, Јанѕиштето клето Под кората на мракот што се свило сето, па рика, па вика и под копитата ја пика мислата престарена на душата премалена, што трепри и во грч се грчи ко да встудој некои сета судба и се збрала, судба клета, мисла света - за семето на племето што не `рти, што не цути. |
||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2930313233 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |