IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - ПРОТЕСТ ПРОТИВ МЕНУВАЊЕТО НА УСТАВНОТО ИМЕ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ПРОТЕСТ ПРОТИВ МЕНУВАЊЕТО НА УСТАВНОТО ИМЕ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2930313233 45>
Автор
Порака
borec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Септември.2007
Локација: Australia
Статус: Офлајн
Поени: 1294
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај borec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2008 во 12:38
Originally posted by Vladimir88 Vladimir88 напиша:

А датум ????
Кога ќе се одржи митингов??

I ti so cel pamet mislish da odish????  збунетост  Ne se zafrkavaj molim te! голема%20насмевка

Кон врв
CROATIA Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 24.Февруари.2008
Поени: 35
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај CROATIA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2008 во 12:40
Originally posted by kire_nedelkov kire_nedelkov напиша:

I vo Belgrad "narodot" se sobira na mitinzi veke 18 godini...

Mnogu kjar vidoa od seto mitingasenje...

Taka da jas sum protiv. Imeto ne se brani so mitinzi, so palenja ili kamenuvanja na ambasadi, itn. Barem ne ako nemas nuklearna bomba, a posleden pat koga proveriv vo magacinite na ARM, najblisko nesto bea dve-tri zaostanati avionski granati od JNA.... Taka da so pamet u glava... Imeto se brani preku gradenje na sojuznici, a ne na neprijateli...

Pametno razmisluvanje
Кон врв
Vladimir88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Регистриран: 20.Декември.2007
Поени: 4349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2008 во 13:23
Originally posted by borec borec напиша:

А датум ???? Кога ќе се одржи митингов??

I ti so cel pamet mislish da odish???? збунетост Ne se zafrkavaj molim te! голема%20насмевка

А зошто да не одам?

Изменето од Vladimir88 - 24.Февруари.2008 во 13:25
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај borec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2008 во 13:46

I ti so cel pamet mislish da odish???? збунетост Ne se zafrkavaj molim te! голема%20насмевка

А зошто да не одам?

Mislish deka IMA potreba???  збунетост

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2008 во 13:55

А зошто да не одам?

Mislish deka IMA potreba??? збунетост

Ти што мислиш????
Јас мислам дека има потреба.....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај borec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2008 во 14:09
Ne! Na ovoj miting NE!!!

Ovoj poveke mene mi izgleda kako scenario za srushuvanje na vlada i vnesuvanje na nemiri...so moznost da prerasnat kako vo Srbija!

Analizite na toj od kanal5, mu se lazni - i tuka se prashuvam kako TIE site shto ke odat ke se dokazuvaat deka se popametni od vladata???? голема%20насмевка

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2008 во 14:18

Ne! Na ovoj miting NE!!!

Ovoj poveke mene mi izgleda kako scenario za srushuvanje na vlada i vnesuvanje na nemiri...so moznost da prerasnat kako vo Srbija!

Analizite na toj od kanal5, mu se lazni - i tuka se prashuvam kako TIE site shto ke odat ke se dokazuvaat deka se popametni od vladata???? голема%20насмевка

Па ако беше паметна досега владата ние ќе цутевме и ќе го задржевме името(т.ест го имаме ние уште задржано името ама немаше ни таа привремената референца да ни ја опнат) и знамето.., ама за жал НИКОЈ не е паметен од нашава влада па затоа тапкаме 17 години во место....и кој стигне не зафркава како што сака...
Затоа мислам дека треба веќе народов да излезе да докаже дека не е тоа така......
Чим можеа грците во Солун 2 милиона да излезат на повик од Мицокакис(и они правеа нереди) тогаш зошто и ние да не се собереме????
И незнам зошто сите македонци викаат за сите протести биле организирани од партиски луѓе...
Пример сега што беше овој протестов пред 2 дена пак викаа македонците дека бил од партиски луѓе организиран.....а нема врска...
Таков ни е менталитетот, да си седиме од страна покрај телевизорите и да си маваме сеир.........
И да јадеме трици за некои работи......

И ја незнам вие што сакате..

На сите протести има нереди, секаде има нереди...што очекувате вие?????
Скоро на секој протест мора да има по некој неред...

Изменето од Vladimir88 - 24.Февруари.2008 во 14:20
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај borec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2008 во 14:32

Ne! Na ovoj miting NE!!!

Па ако беше паметна досега владата ние ќе цутевме и ќе го задржевме името(т.ест го имаме ние уште задржано името ама немаше ни таа привремената референца да ни ја опнат) и знамето.., ама за жал НИКОЈ не е паметен од нашава влада па затоа тапкаме 17 години во место....и кој стигне не зафркава како што сака...
Затоа мислам дека треба веќе народов да излезе да докаже дека не е тоа така......
Чим можеа грците во Солун 2 милиона да излезат на повик од Мицокакис(и они правеа нереди) тогаш зошто и ние да не се собереме????
И незнам зошто сите македонци викаат за сите протести биле организирани од партиски луѓе...
Пример сега што беше овој протестов пред 2 дена пак викаа македонците дека бил од партиски луѓе организиран.....а нема врска...
Таков ни е менталитетот, да си седиме од страна покрај телевизорите и да си маваме сеир.........
И да јадеме трици за некои работи......

И ја незнам вие што сакате..

На сите протести има нереди, секаде има нереди...што очекувате вие?????
Буквално на секој протест мора да има по некој неред...

Vlade...jas ne velam voopshto da ne se izleguva, da se kuti, pa shto odluchi vladata toa ke bide...???? Megutoa SEGA NA OVOJ BASH "MITING" NE!

Veke ete napravivte sobir, vladata znachi JA ZNAE vashata (nashata) pozicija i gruevski bash MNOGU jasno i glasno se izjasni DEKA NEMA DA SE PRIFATI nieden predlog sho NE odgovara so interesite na drzavata.  isto taka kaza KOI se prifatlivi predlozi I TOA doobjasni deka ke se bara TOA shto ke se izbere da se primenuva PAK kako prvichnaiot stav - znachi NE NA INTERNACIONALNO nivo so menuvanje na pasoshi i sl.

Treba da se vidi sega shto ke odluchat/kazat deka odluchile, pa AKO ne chini ke IZLEGUVAME SITE NA PROTEST AKO TREBA!!! намигнување

Kako shto veke spomnav OVOJ miting ili potochno negovata zamisla MENE mi e sumliva a kako shto veke rekov PRONAJDOV MNOGU LAGI I RAZLIKI OD PRVICHNIOT IZVESHTAJ sto beshe objaven of Grcite a site potvrdija deka e TOA originalot. Prochitaj gi postovite vo temata Analiza za dogovorot, postirana od "neonic", za da ti se razjasni za shto zboruvam.  намигнување

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2008 во 14:37

Ne! Na ovoj miting NE!!!

Па ако беше паметна досега владата ние ќе цутевме и ќе го задржевме името(т.ест го имаме ние уште задржано името ама немаше ни таа привремената референца да ни ја опнат) и знамето.., ама за жал НИКОЈ не е паметен од нашава влада па затоа тапкаме 17 години во место....и кој стигне не зафркава како што сака... Затоа мислам дека треба веќе народов да излезе да докаже дека не е тоа така...... Чим можеа грците во Солун 2 милиона да излезат на повик од Мицокакис(и они правеа нереди) тогаш зошто и ние да не се собереме???? И незнам зошто сите македонци викаат за сите протести биле организирани од партиски луѓе... Пример сега што беше овој протестов пред 2 дена пак викаа македонците дека бил од партиски луѓе организиран.....а нема врска... Таков ни е менталитетот, да си седиме од страна покрај телевизорите и да си маваме сеир......... И да јадеме трици за некои работи...... И ја незнам вие што сакате.. На сите протести има нереди, секаде има нереди...што очекувате вие????? Буквално на секој протест мора да има по некој неред...

Vlade...jas ne velam voopshto da ne se izleguva, da se kuti, pa shto odluchi vladata toa ke bide...???? Megutoa SEGA NA OVOJ BASH "MITING" NE!

Veke ete napravivte sobir, vladata znachi JA ZNAE vashata (nashata) pozicija i gruevski bash MNOGU jasno i glasno se izjasni DEKA NEMA DA SE PRIFATI nieden predlog sho NE odgovara so interesite na drzavata. isto taka kaza KOI se prifatlivi predlozi I TOA doobjasni deka ke se bara TOA shto ke se izbere da se primenuva PAK kako prvichnaiot stav - znachi NE NA INTERNACIONALNO nivo so menuvanje na pasoshi i sl.

Treba da se vidi sega shto ke odluchat/kazat deka odluchile, pa AKO ne chini ke IZLEGUVAME SITE NA PROTEST AKO TREBA!!! намигнување

Kako shto veke spomnav OVOJ miting ili potochno negovata zamisla MENE mi e sumliva a kako shto veke rekov PRONAJDOV MNOGU LAGI I RAZLIKI OD PRVICHNIOT IZVESHTAJ sto beshe objaven of Grcite a site potvrdija deka e TOA originalot. Prochitaj gi postovite vo temata Analiza za dogovorot, postirana od "neonic", za da ti se razjasni za shto zboruvam. намигнување

Другар..
Груевски и Црвенковски се согласни за референдум...на почетокот да викаше дека он е против било какви предлози но како сега наеднаш Гвујо се согласи на референдум???
Мене тука нешто ми е сумливо.....Груевски се согласува да има референдум за името..
За такви работи НЕМА ПОТРЕБА од Референдум....
ЈАСНО И ГЛАСНО
Името не е за ПРОДАЖБА И КРАЈ!!
Значи Црвенковски и Груевски.....
Нешто ми е мене сумливо тука...

Изменето од Vladimir88 - 24.Февруари.2008 во 14:42
Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2008 во 14:45
И? кога каде што???голема%20насмевка
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај borec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2008 во 15:11

[QUOTE=Vladimir88] [QUOTE=borec]

Другар..
Груевски и Црвенковски се согласни за референдум...на почетокот да викаше дека он е против било какви предлози но како сега наеднаш Гвујо се согласи на референдум???
Мене тука нешто ми е сумливо.....Груевски се согласува да има референдум за името..
За такви работи НЕМА ПОТРЕБА од Референдум....
ЈАСНО И ГЛАСНО
Името не е за ПРОДАЖБА И КРАЈ!!
Значи Црвенковски и Груевски.....
Нешто ми е мене сумливо тука...

E pa stvarno znachi na nas narodov kraj nemoze da mu se najde!  Pa neli site vikavme NE SMEJAT TIE DA ODLUCHUVAAT ZA NISHTO - narodot treba so referendum da glasa ako treba da se odluchuva!!!!!

Eve sega TOJ istoto go veli i pak tuka neshto ni e sumlivo????  голема%20насмевка

Pa toj be Vlade, ubavo si kaza; Deka NEMA da dozvoli nikoj vnatre PARLAMENTARSKI da odluchuva takva odluka - AKO DOJDE DO TAA SITUACIJA!!  Plus toa potencirashe deka SEGA NE E TAA SITUACIJA.  Predlogot na Nemic deka e "pod kontrola" i deka nema potreba za referendum.  Toj go spomnuva referendumot najveke za da i kaze na javnosta DEKA NEMA DA SE POVTORI SLUCHAJOT SO nametnatiot FYROM status i deka vo takvi nekoi hajpotetichni situacii IZBOROT bi bil referendum.  голема%20насмевка

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2008 во 15:33

Другар.. Груевски и Црвенковски се согласни за референдум...на почетокот да викаше дека он е против било какви предлози но како сега наеднаш Гвујо се согласи на референдум??? Мене тука нешто ми е сумливо.....Груевски се согласува да има референдум за името.. За такви работи НЕМА ПОТРЕБА од Референдум.... ЈАСНО И ГЛАСНО Името не е за ПРОДАЖБА И КРАЈ!! Значи Црвенковски и Груевски..... Нешто ми е мене сумливо тука...

E pa stvarno znachi na nas narodov kraj nemoze da mu se najde! Pa neli site vikavme NE SMEJAT TIE DA ODLUCHUVAAT ZA NISHTO - narodot treba so referendum da glasa ako treba da se odluchuva!!!!!

Eve sega TOJ istoto go veli i pak tuka neshto ni e sumlivo???? голема%20насмевка

Pa toj be Vlade, ubavo si kaza; Deka NEMA da dozvoli nikoj vnatre PARLAMENTARSKI da odluchuva takva odluka - AKO DOJDE DO TAA SITUACIJA!! Plus toa potencirashe deka SEGA NE E TAA SITUACIJA. Predlogot na Nemic deka e "pod kontrola" i deka nema potreba za referendum. Toj go spomnuva referendumot najveke za da i kaze na javnosta DEKA NEMA DA SE POVTORI SLUCHAJOT SO nametnatiot FYROM status i deka vo takvi nekoi hajpotetichni situacii IZBOROT bi bil referendum. голема%20насмевка

Па да али се прашувам како ЦРВЕНКОВСКИ и Груевски, наеднаш се согласија да има Референдум....
Или пак сакаат да го подметнат референдумот..???
А за Киро сите се лутат зошто попушти...........не требаше да попушти(додуша НАМЕРНО попушти)....а Киро Глигоров ЗНАЕШЕ дека Македонија е против наметнувањето на привремената референца.....
Нема за тоа референдум
Името не е за продажба и крај...

ОФФФ
За оваа работа не е точно ама за некои работи СТВАРНО неможе да му се најде крајот на овој народ

Изменето од Vladimir88 - 24.Февруари.2008 во 15:39
Кон врв
Neonic Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Октомври.2007
Поени: 899
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neonic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2008 во 15:42
Narodot ja izgubil verbata vo politicarite, zatoa sto tie za pari i majkata rodena bi si ja prodale!Zatoa i se slucuvaat vakvi paranoicni raboti, i nedoverbi kon vlasta.Borec ti nemozes da imas oset za realnosta zatoa sto mozebi i ne si zapoznaen so sekojdnevnite sitni(a i krupni( korupciski slucai koi ja tresea Makedonija, koja i vlada da dojdese na vlast.
  Narodot ima somnez deka politicarite krojat nesto za Imeto sto e sprotivno na Drzavniot i Naroden interes.Zatoa e i cela ovaa zbrka.

Ti kako sto znaes za Referendum da bide validen treba da ima 51% izlezenost na nego od sevkupniot broj na gragjani glasaci vo Makedonija. 25% oficijalno od tie glasaci se Albanci, koi SIGURNO ke go bojkotiraat referendumot.
 Znaci ostanuvame so maksimalna izlezenost od 75% , i so samo 25% extra, nad minimalnata granica.
 Analiticki i statisticki gledano na izbori i referendumi(osven onoj vo 91vata) izlezenost na Makedonskiot Gragjanin bila okolu 60% i toa VKLUCUVAJKI gi Albancite, sega bez tie da izlezat, referendumot moze da STRADA, DA E NEUSPESEN, A TOA E POGUBNO ZA MAKEDONIJA, i toa POVEKE duri i od samite PREGOVORI i predlogot na Evreinot Nimitz.
 Zatoa Ekspertite se protiv referendum, sto e ispravno!!!!
 Za imeto se resi ednas vo 91 i nema potreba NIE da dokazvame povtorno so referendum koi sme i sto sme.Samiot akt na referendum e preispituvanje, DALI NIE SME MAKEDONIJA I MAKEDONCI, ILI NE?!?
 Jas sum protiv referendum!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај borec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2008 во 15:52

Другар.. Груевски и Црвенковски се согласни за референдум...на почетокот да викаше дека он е против било какви предлози но како сега наеднаш Гвујо се согласи на референдум??? Мене тука нешто ми е сумливо.....Груевски се согласува да има референдум за името.. За такви работи НЕМА ПОТРЕБА од Референдум.... ЈАСНО И ГЛАСНО Името не е за ПРОДАЖБА И КРАЈ!! Значи Црвенковски и Груевски..... Нешто ми е мене сумливо тука...

Па да али се прашувам како ЦРВЕНКОВСКИ и Груевски, наеднаш се согласија да има Референдум....
Или пак сакаат да го подметнат референдумот..???
А за Киро сите се лутат зошто попушти...........не требаше да попушти(додуша НАМЕРНО попушти)....а Киро Глигоров ЗНАЕШЕ дека Македонија е против наметнувањето на привремената референца.....
Нема за тоа референдум
Името не е за продажба и крај...

ОФФФ
За оваа работа не е точно ама за некои работи СТВАРНО неможе да му се најде крајот на овој народ

Vladimir..aj preslushaj se poubavo pred da tvrdish deka "За оваа работа не е точно" - da ne ispadne deka E I ZA OVAA.  Nekako mnogu nejasni objasnuvanja mi davash.  Kako da si umoren izgleda malce a????

Batali togash....ostavi nekolku dena neka ti se razbistri glavata OD POLITIKA - pa posle vrati mu se osvezen!!!!  трепкање  големо%20гушкање

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2930313233 45>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.