IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Бесплатно “ЗДРАВЈЕ ЗА СИТЕ“?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Бесплатно “ЗДРАВЈЕ ЗА СИТЕ“?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 6>
Автор
Порака
dras Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 858
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dras Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јули.2007 во 23:59
Originally posted by Boogie Boogie напиша:

Не дсдс изгледа му е мака што имаме бесплатно здравје под шаториLOLLOLLOLLOL
Тоа ти е капитализамLOLLOLLOLLOL

не те сфаќам, дали мислиш мене ми смета бесплатното здравство, грешиш, можеби јас и фатив од тоа бесплатно здравство, меѓутоа се плашам дека тоа одамна го нема...Confused
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јули.2007 во 00:02
Знам јас дека квази комуњарската партија кога се преправаше во демократска социјалистичка партија го искраде бесплатното здравство пред 15 год и повеке  но не си ми јасен како може ваков потег на било која влада да ти е смешен или за подбивање.Дали тебе ти е јасно дека има луѓе кои немаат пари да си измерат крвен притисок и да си прагледаат крв,свесен си ти тоа или пак само ке плукаш
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dras Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јули.2007 во 00:10

Знам јас дека квази комуњарската партија кога се преправаше во демократска социјалистичка партија го искраде бесплатното здравство пред 15 год и повеке  но не си ми јасен како може ваков потег на било која влада да ти е смешен или за подбивање.Дали тебе ти е јасно дека има луѓе кои немаат пари да си измерат крвен притисок и да си прагледаат крв,свесен си ти тоа или пак само ке плукаш

Cryне знам дали мислиш дека плукам по тоа, дали е корисно, па и ако е, што потоа, ако видат дека имат голем притисок. знаеш ли колку кошта “скоприл 20“, исосорбит, ..и ред други медикаменти за притисокот кој го мерат бесплатно,....прашањето е зошто не им дават на пациентите на кои им го измериле притисокот и лекови да  можат да си го регулират истиот.CryCryCry
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јули.2007 во 00:16
Па ако со се лекарски преглед тоа се чини 2000 ден. сега ке чини 1000 ден. со бесплатниот преглед.Тоа не е добро,ти некако слабо ми сваќаш или лоша ти е математиката
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dras Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јули.2007 во 00:30
Confusedете да видиш математиката ми е добра,... од бесплатните прегледи пак следи матичниот лекар, кој секако го брои пациентот, па следи фондот, меѓутоа не за пациентот него за лекарот, па потоа рецептот за кој нема лек од фондот, бидејки се потрошил, и пациентот откога ќе си ги изаби нозете барајки ги лековите кои завршиле под тезга, по ваквите горештини кои се проблем дури и за климатизираната Влада (читај сите народни изабраници),.... по мене би требало уште  да му се јави на Селмани ако завршил со верските заедници бидејки таму некаде го видов со Тачи, или пак да си плати по тебе, дали 1000ден. или 2000ден од пензионерските 5000 или 8000ден бидејки тоа е средната или минималната пензија.
Кон врв
mamma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Јануари.2007
Поени: 9879
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јули.2007 во 00:49
Ne gi citav komentarite pogore samo sakam da kazam:
sto ako e besplatno koga lekarite se uzas i koga se plaka,
a sto ke bide koga ke bide besplatno????

Shot at 2007-06-30[/IMG]
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јули.2007 во 01:13
Originally posted by dsds dsds напиша:

Confusedете да видиш математиката ми е добра,... од бесплатните прегледи пак следи матичниот лекар, кој секако го брои пациентот, па следи фондот, меѓутоа не за пациентот него за лекарот, па потоа рецептот за кој нема лек од фондот, бидејки се потрошил, и пациентот откога ќе си ги изаби нозете барајки ги лековите кои завршиле под тезга, по ваквите горештини кои се проблем дури и за климатизираната Влада (читај сите народни изабраници),.... по мене би требало уште  да му се јави на Селмани ако завршил со верските заедници бидејки таму некаде го видов со Тачи, или пак да си плати по тебе, дали 1000ден. или 2000ден од пензионерските 5000 или 8000ден бидејки тоа е средната или минималната пензија.

И значи да се укине бесплатното прегледување,честито го реши случајот.
Наместо да кажеш да добро е тоа но треба уште да се работи на случајот,шаторите да станат бараки,бараките болници,сестрите да се сменат со доктори,хирурзи,квалификуван кадар кој е на улица.
Не бе за тебе е полесно само да плукаш и да пишуваш - не е ова ништо да ти ебам здравство,јас имав бесплатно здравство кој ве ебе вас вие нетреба да го имате било какво и да еLOLLOLLOLLOLLOLLOL
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јули.2007 во 13:22
bas i ne e nesto toa , da ti izmerat pritisok besplatno, pa sekoj doma ima aparat i si meri sam pritisok.... barem da pravea besplatna krvna analiza, pak ke reces nesto e, ovaka nisto
Кон врв
MoNiKa Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Јули.2007
Поени: 197
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MoNiKa Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јули.2007 во 13:47
EPA ZA TOA STO PORANO GO NEMALO SEGA KE GO IMA Насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јули.2007 во 14:26
da, koj ne videl kako bilo nekogas, sega i ova mu e mnogu
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dras Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јули.2007 во 18:07

Originally posted by dsds dsds напиша:

И значи да се укине бесплатното прегледување,честито го реши случајот.
Наместо да кажеш да добро е тоа но треба уште да се работи на случајот,шаторите да станат бараки,бараките болници,сестрите да се сменат со доктори,хирурзи,квалификуван кадар кој е на улица.
Не бе за тебе е полесно само да плукаш и да пишуваш - не е ова ништо да ти ебам здравство,јас имав бесплатно здравство кој ве ебе вас вие нетреба да го имате било какво и да еLOLLOLLOLLOLLOLLOL

ClapClap“Не бе за тебе е полесно само да плукаш и да пишуваш - не е ова ништо да ти ебам здравство,јас имав бесплатно здравство кој ве ебе вас вие нетреба да го имате било какво и да е“
Дали гледам дека математиката помалку си ја сватил!, но зошто вулгарности, нервозата се решава со презентирање на аргументи кои ќе доведат до решавање на она што тебе те мачи. Што се однесува до мене, јас само презентирам детали кои го кажуваат токму спротивното, дека пак се трошат пари за нешто што во моментот е неодржливо, секако е корисно ова што деновиве го прават волонтерите на црвениот крст на жешкиот асвалт, но интересно инспекторите за труд и социјала од соодветното министерство очигледно ја утнале работата,веројатно ќе се разбудат кога топлотната криза, што ја прогласи самиот премиер како невидена работа на нашите простори ќе заврши, веројатно сватиле дека треба и тие да ја напуштат работата уште во 11 часот.
Само за информација, мислам дека некоја си госпоѓа Краут или така некако, донираше барака во едно село мислам 2000-2001г и тоа за амбуланта во која би се вработиле и лекари и сестри, селото брои секако повеќе од 1000 жители, и замисли од бараката сега за жал нема ништо, гледам се врти некој ренгишпил за децата, веројатно слично би било и со ново поставени бараки место шатори,....., прашање е дали граѓаните би добиле соодветен надоместок за потрошените пари за кампањата, и нели можело истото да се направи на подобар начин од кој скако најголем бенифит би имале токму оние на кои тоа им е потребно.
Clap
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јули.2007 во 18:12
Цитирај Дали гледам дека математиката помалку си ја сватил!, но зошто вулгарности, нервозата се решава со презентирање на аргументи кои ќе доведат до решавање на она што тебе те мачи. Што се однесува до мене, јас само презентирам детали кои го кажуваат токму спротивното, дека пак се трошат пари за нешто што во моментот е неодржливо, секако е корисно ова што деновиве го прават волонтерите на црвениот крст на жешкиот асвалт, но интересно инспекторите за труд и социјала од соодветното министерство очигледно ја утнале работата,веројатно ќе се разбудат кога топлотната криза, што ја прогласи самиот премиер како невидена работа на нашите простори ќе заврши, веројатно сватиле дека треба и тие да ја напуштат работата уште во 11 часот.

Тоа е тоа,тоа тука не засегаше кратко и јасноWink
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јули.2007 во 14:03
Crveniot krst sekogas imal razni aktivnosti, no nivnite aktivnosti ne se vrzani so vladata
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dras Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јули.2007 во 11:27
Cryбаш во тоа е проблемот, црвениот крст работите ги работи од хуманитарен аспект, каде е Владата со нејзините мерки? Веројатно гаси некаде пожар.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 6>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,297 секунди.