IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Љубов
  Активни теми Активни теми RSS - .
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

.

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345>
Автор
Порака Обратен редослед
ladyzaki Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Ноември.2008
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 6584
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ladyzaki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Ноември.2008 во 14:45
istiot slucaj e i so lebedot.Toj ne e poznat kako ptica sto pee no neposredno pred svojata smrt pee najubavo od site ptici.Ja pretcustvuva smrtta.Neli ima izraz"ja pee svojata  lebedova pesna"..............(na primer kako vo operata'Lebedovo ezero'.тагатагатагатага
Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јули.2008 во 22:27
  Ова е легенда, преразкажана од друг автор
сега и не памтам како се зовеше
но приказната е за Момак и славеj
залjубил се еден момак во една девоjка
сакал да и покаже колку я лjуби
а она му рекла сакам грм од руже
бил беден но она имала своjте руже
само не й се допагало дека се бели
она сакала црвене
заплакал момакот
слушнала го най сладкогласната птица- славеjот
жално му било за него и слетил врз белите руже и запевал
най убавата песна
во унесот на песната градите му се допрели
во трнете на ружата и зацурила крв топла црвена
и ги обагрила...
девоjката била задоволна
но не и момака- сега он бил свестен
дека лjубовта може да убива...

Изменето од pagane - 03.Јули.2008 во 22:28
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јули.2008 во 21:59
Colleen McCullough
"The Thorn Birds"-или Птиците умираат пееќи
Прочитајте ја книгата, подобра е од филмот.
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
Agapi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Октомври.2007
Поени: 541
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Agapi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јули.2008 во 18:02

od koj avtor e knigata i vaka li se vika ili?

Кон врв
IQ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Darling

Регистриран: 11.Декември.2007
Поени: 12382
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај IQ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јули.2008 во 17:40
dali LJUBOVTA ja cenime togas koga ke otkrieme kolku moze da bide bolna?

NE

[URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=521&i=00001awbzx1.jpg][IMG]http://img521.imageshack.us/img521/
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јули.2008 во 15:55
Originally posted by Debora Debora напиша:

Nekade procitav

_Spored edna stara legenda postoi ptica koja samo ednas vo zivotot pee najubavo na celiot svet...Od momentot koga ke go napusti svoeto gnezdo,taa ptica bara trnovito drvo i nema mir dodeka ne go pronajde...se vovlekuva vo negovite isprepleteni granki i peejki go naboduva svoeto telo na najostriot trn...

Dodeka ja pee pesnata zvezdite,soncet,veterot ...zastanuvaat da ja slusnat..

Cenata na taa pesna e zivotot....zatoa sto ona najdobroto sto postoi,moze da se dobie po cena na golema bolka...

Dali navistina e potrebna bolka,,,dali LJUBOVTA ja cenime togas koga ke otkrieme kolku moze da bide bolna?

Потрудисе да ја најдеш книгата или филмот за подбро и од прва рака да сватиш и научиш многу вистинити нешта. Серијата ,,КОГА ПТИЦИТЕ УМИРААТ ПЕЕЈКИ,, е веродостоен приказ, на настаните.
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
*moon* Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јануари.2008
Поени: 7657
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај *moon* Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јули.2008 во 02:41
Originally posted by BiG_kIsS BiG_kIsS напиша:

Originally posted by вирус вирус напиша:

ne mislam deka najdobroto moze da se dobie samo so golema bolka . zosto sekogas ljubovta ja povrzuvaat so bolkata ? pa moze covek da ljubi i bez da nanesuva ili da mu nanesuvaat bolka, i obratno , moze nekoj da bide povreden a ljubovta da nema nikakva vrska so toa.
Точно, најдоброто може да се добие и без болка.... Ама љубовта е поврзана со болката... Неможеш да сакаш а да не бидеш барем еднаш повреден или да не повредиш.... Неможе се' да биде најубаво и секогаш да бидеш среќен... Едноставно така е... И ако си подготвен да сакаш тогаш мора да бидеш подготвен и да бидеш повреден... А ако не те повреди нешто значи дека не си сакал доволно.... Има една порака... Љубовта започнува со поглед, продолжува со бакнеж и завршува со солза.... И секогаш е така.... А има и една друга порака... Во љубовта секогаш се страда, зашто без страдање не е љубов.... Размисли малку Wink

TOA E BOLKA NE LJUBOV
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Септември.2007 во 14:49
Pticite umiraat peejki na kineski se vika : - Ciu, ciu , tup !
Кон врв
zenmaster Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Interceptor

Регистриран: 05.Јануари.2007
Поени: 4262
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zenmaster Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Април.2007 во 17:00
Znam deka predlozi film e u druga tema  , no bi sakal  da vi predlozam da go gledate filmot SHAPE OF THINGS
Temata na filmot e i sta so ovaa tema  
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
Кон врв
Debora Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Март.2007
Локација: Gabon
Поени: 162
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Debora Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Април.2007 во 11:34
.

Изменето од Debora - 19.Декември.2016 во 07:54
Кон врв
Teta Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Декември.2006
Локација: Malaysia
Поени: 3503
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Teta Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Април.2007 во 09:26
Originally posted by wilson wilson напиша:

Prekrasna kniga,a postoi i eden star film koj bese dosta gledan i navistina ubav.(seriski)
ljubovta e neiscrpna tema na site vreminja,provlecena niz vekovite,kako mnogu bolna ,a vo isto vreme i mnogu slatka.Bas takva znae da bide,no sepak zavisi od nas samite !Ljubovta e vecna borba za koja sekoj treba da se bori za svojata pobeda!
ShockedShockedsto ne go repriziraat...nego ne utepaa so "por favor" seriiConfused
A creative mind will always survive bad advice
Кон врв
Debora Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Март.2007
Локација: Gabon
Поени: 162
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Debora Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Април.2007 во 23:32
.

Изменето од Debora - 19.Декември.2016 во 07:57
Кон врв
Goddes of Chaos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Април.2007
Локација: Ecuador
Поени: 337
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Goddes of Chaos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Април.2007 во 01:07

Sekoja ljubov sto boli zavrsuva nesrekno...i ima kraj...zarem site ubavi nesta na svetov mora da imaat kraj??Cry

Кон врв
la fille Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Ноември.2005
Поени: 42032
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај la fille Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2007 во 14:55
Ako sme podgotveni da ljubime, treba da bideme podgotveni da bideme povreduvani i da ja znaeme kako da ja prifatime bolkata.
Koga ke ja pocuvstvuvame bolkata, ke znaeme deka mozeme da ljubime.
Sarcasm is just part of my irresistible charm ;)
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.