IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Историја
  Активни теми Активни теми RSS - Бугари - 100% ТуркоМонголи
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Бугари - 100% ТуркоМонголи

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 291292293294295 824>
Автор
Порака Обратен редослед
Siuxi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Мај.2009
Статус: Офлајн
Поени: 168
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Siuxi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2009 во 19:17
1.jazikot na xan Asparuh e prabygarski respektivno i ti zboris na nego
2.Kiril i Metodi koj su bugaru so ja sozdali slovenskata azbuka za svi sloveni,respektivno i na tebe
3.rusite sa sloveni respektivno i oni pisuvat na kirilica kao tebe i mene.       

kakov e izvodot ja i ti sme ceda na Asparuh i zborime eden jazik.samijot fakt ke se razumeme idealno e dokaz.a ako na tebe ti zbori nekoj od Rusija veruvaj mi ke go razumes na ne poveke od 15%ot toa sto zbori
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2009 во 18:55
ДА да поминал Рускиот покрај Бугарскиот - да кажеше сличен на Македонскиот,знаеш нели јазикот на Македонските просветители Кирил и Методи па да се согласам,а вака ТуркоМонголски јазик на Аспарух ама нема никаква врска со рускиотнамигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Siuxi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2009 во 17:44
Boogie te rusite i oni zboruvat nekakov varijnt na bugarskiot jazik.sepak i oni pisuvat na kirilica kao ja i ti
Кон врв
Platenik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Октомври.2008
Поени: 3600
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Platenik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2009 во 17:42
Originally posted by Siuxi Siuxi напиша:

[QUOTE=Boogie]
Е па и моите другари од Татарстан ми викаат дека Бугарите зборуваат исто како и Татарите - демек ист им бил предокот[IMG]

velika misal.nemam sto da kazem

Ќе ме чудеше ако имаше нешто да кажеш, вака ништо ново!
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Siuxi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2009 во 17:41
normalno koga sme Bugari-da bideme i bugarofili i bugaromani.toa e 100% isto.pak gluposti tropate.vie maj se nadprevaruvate koj po golema glupost da iztropa
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Siuxi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2009 во 17:38
[QUOTE=Boogie]
Е па и моите другари од Татарстан ми викаат дека Бугарите зборуваат исто како и Татарите - демек ист им бил предокот[IMG]

velika misal.nemam sto da kazem
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Platenik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2009 во 17:37
Originally posted by Boogie Boogie напиша:

Е па и моите другари од Татарстан ми викаат дека Бугарите зборуваат исто како и Татарите - демек ист им бил предокотголема%20насмевкаПлус Русите веке двапати ви ја менуваат граматиката и азбуката па нормално е да заударате на нивниот јазик,не заџабе Русите ја створија Бугарија за вештачка држава - таму Бугари тешко да има - ТуркоМонголи и останато да ама Бугари такво нешто не постоинамигнување

Извини Буги ама тука ќе те корегирам, Бугарите се туркомонголи. Овие кои се нарекуваат Бугари, а се срамат од туркомонголскиот корен всушност не се Бугари, туку бугаризарни, бугарофили и бугаромани.
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2009 во 17:30
Е па и моите другари од Татарстан ми викаат дека Бугарите зборуваат исто како и Татарите - демек ист им бил предокотголема%20насмевка
Плус Русите веке двапати ви ја менуваат граматиката и азбуката па нормално е да заударате на нивниот јазик,не заџабе Русите ја створија Бугарија за вештачка држава - таму Бугари тешко да има - ТуркоМонголи и останато да ама Бугари такво нешто не постоинамигнување

Изменето од Boogie - 13.Јуни.2009 во 17:31
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Siuxi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2009 во 17:21
okej.kato mislis tako tako da bide.ama samo da ti kazem ke koga si zborim po skype su mojte prijateli od Vardarsko oni mi kazuvat :ej ti zboris kao bugarite od strumica.evo ti uste eden dokaz ke vo makedonija se zbori bugarski dialekt
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Platenik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2009 во 17:17

epa si go krsim jazikot.daaa.ne e lesno da govorish 3-ta kategorija jugozapaden bugarski dialekt.ama mislim ke po-vazno e ke se razumeme.nali taka?

Сепак ти си зборуваш на мајчин јазик, односно на североисточен македонски дијалект. Бугарскиот ќе го најдеш во Чувашија и Татарстан.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Siuxi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2009 во 17:13
epa si go krsim jazikot.daaa.ne e lesno da govorish 3-ta kategorija jugozapaden bugarski dialekt.ama mislim ke po-vazno e ke se razumeme.nali taka?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Platenik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2009 во 17:07

.

А да не си го кршиш јазикот со српскиот, што велиш?!

abe oni i u Kumanovsko i Skopsko zboruvat na nekakov srbo-bugarski dialekt,ama toa nema da go spomenuvam [/QUOTE]

Со оглед дека бугарскиот јазик е тур(к)ски, а ти тој не го разбираш, значи ти си го кршиш јазикот со србо-македонскиот.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Siuxi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2009 во 16:54
boogie:ajde proveri vo turskijot jazik kolku drzavi zavrsuvat so imeto stan i togavai pisuvaj.
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2009 во 16:42

mnogu gresna istirija uchite tamo u vardarsko.mnogu.........i toa ne e nikak ubavo

neznam koj te laze ke sada imame i poteklo od Kazahstan ama ja si spomni koga cel svet vi se smeese, koga bea dosli od Afganistan nekakov prinz i princeza da dokazuvat makedonskoto poteklo.

Па незнам тогаш зошто Турците ви ја викаат државата Булгаристан - или тоа е чисто за да знаете како се учи во Турција.ЗА нив вие Бугарите се братски Турски народ кого Русите го одродиле од родината Турција.

И незнам што учиш ти ама овие докази кои ги читаш се скоро 90% од Бугарски историчари и научници - да не учиш ти Македонска историја а не Бугарскаголема%20насмевка
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 291292293294295 824>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,500 секунди.