![]() |
|
Бугари - 100% ТуркоМонголи |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 291292293294295 824> |
Автор | |
Siuxi ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 168 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1.jazikot na xan Asparuh e prabygarski respektivno i ti zboris na nego
2.Kiril i Metodi koj su bugaru so ja sozdali slovenskata azbuka za svi sloveni,respektivno i na tebe 3.rusite sa sloveni respektivno i oni pisuvat na kirilica kao tebe i mene. kakov e izvodot ja i ti sme ceda na Asparuh i zborime eden jazik.samijot fakt ke se razumeme idealno e dokaz.a ako na tebe ti zbori nekoj od Rusija veruvaj mi ke go razumes na ne poveke od 15%ot toa sto zbori |
|
![]() |
|
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
ДА да поминал Рускиот покрај Бугарскиот - да кажеше сличен на Македонскиот,знаеш нели јазикот на Македонските просветители Кирил и Методи па да се согласам,а вака ТуркоМонголски јазик на Аспарух ама нема никаква врска со рускиот
![]() |
|
![]() |
|
Siuxi ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 168 |
Boogie te rusite i oni zboruvat nekakov varijnt na bugarskiot jazik.sepak i oni pisuvat na kirilica kao ja i ti
|
|
![]() |
|
Platenik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Ќе ме чудеше ако имаше нешто да кажеш, вака ништо ново! |
|
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
|
![]() |
|
normalno koga sme Bugari-da bideme i bugarofili i bugaromani.toa e 100% isto.pak gluposti tropate.vie maj se nadprevaruvate koj po golema glupost da iztropa
|
|
![]() |
|
[QUOTE=Boogie]
Е па и моите другари од Татарстан ми викаат дека Бугарите зборуваат исто како и Татарите - демек ист им бил предокот[IMG] velika misal.nemam sto da kazem ![]() |
|
![]() |
|
Platenik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Извини Буги ама тука ќе те корегирам, Бугарите се туркомонголи. Овие кои се нарекуваат Бугари, а се срамат од туркомонголскиот корен всушност не се Бугари, туку бугаризарни, бугарофили и бугаромани. |
|
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Е па и моите другари од Татарстан ми викаат дека Бугарите зборуваат исто како и Татарите - демек ист им бил предокот
![]() Плус Русите веке двапати ви ја менуваат граматиката и азбуката па нормално е да заударате на нивниот јазик,не заџабе Русите ја створија Бугарија за вештачка држава - таму Бугари тешко да има - ТуркоМонголи и останато да ама Бугари такво нешто не постои ![]() Изменето од Boogie - 13.Јуни.2009 во 17:31 |
|
![]() |
|
okej.kato mislis tako tako da bide.ama samo da ti kazem ke koga si zborim po skype su mojte prijateli od Vardarsko oni mi kazuvat :ej ti zboris kao bugarite od strumica.evo ti uste eden dokaz ke vo makedonija se zbori bugarski dialekt
|
|
![]() |
|
Сепак ти си зборуваш на мајчин јазик, односно на североисточен македонски дијалект. Бугарскиот ќе го најдеш во Чувашија и Татарстан. |
|
|
|
![]() |
|
epa si go krsim jazikot.daaa.ne e lesno da govorish 3-ta kategorija jugozapaden bugarski dialekt.ama mislim ke po-vazno e ke se razumeme.nali taka?
|
|
![]() |
|
abe oni i u Kumanovsko i Skopsko zboruvat na nekakov srbo-bugarski dialekt,ama toa nema da go spomenuvam ![]() ![]() Со оглед дека бугарскиот јазик е тур(к)ски, а ти тој не го разбираш, значи ти си го кршиш јазикот со србо-македонскиот. |
|
|
|
![]() |
|
boogie:ajde proveri vo turskijot jazik kolku drzavi zavrsuvat so imeto stan i togavai pisuvaj.
|
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Па незнам тогаш зошто Турците ви ја викаат државата Булгаристан - или тоа е чисто за да знаете како се учи во Турција.ЗА нив вие Бугарите се братски Турски народ кого Русите го одродиле од родината Турција. И незнам што учиш ти ама овие докази кои ги читаш се скоро 90% од Бугарски историчари и научници - да не учиш ти Македонска историја а не Бугарска ![]() |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 291292293294295 824> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |