![]() |
|
МАКЕДОНСКА РИЗНИЦА |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2728293031 39> |
Автор | |
mungos80 ![]() Модератор ![]() ![]() АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
А пред ајдуци како ги викале? Амазонки?
|
|
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
|
![]() |
|
d4 b3 ![]() Сениор ![]() не можам да си дозволам неактуеленпотпис Регистриран: 19.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 4384 |
не стои добро ова борци - каj нас значи пехливани жена пехливанка е Станка Златева по право е да се викат воеводи, комити, четници, арамии, хаjдути борци во МК има од 1941 и тоа партизани Изменето од mungos80 - 03.Јануари.2013 во 14:10 |
|
![]() |
|
d4 b3 ![]() Сениор ![]() не можам да си дозволам неактуеленпотпис Регистриран: 19.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 4384 |
Самоков - ова Рилскиот дел на Пиринска Македониja предположувам?
Изменето од mungos80 - 03.Јануари.2013 во 14:09 |
|
![]() |
|
Каснакоски ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
Aaa, Jordanka Mihailova treba da e Jurdanka Pukavicarova
|
|
![]() |
|
Каснакоски ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
И таа во средината - Јурданка Пукавичарова исто била од Самоков.
|
|
![]() |
|
![]() Za deneska samo toa najdov. Poslednoto e pak od "Makedonija" |
|
![]() |
|
Mungos, jas i Dule barame za Kristina. Ne znam od kade bila, ama ete edna borkinja za slobodata na Makedonija od Samokov.
![]() |
|
![]() |
|
чоли ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2973 |
Сега-засега на едно место намерих што Кристина Петкова е била во врховистка чета
|
|
![]() |
|
mungos80 ![]() Модератор ![]() ![]() АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
Ај ,сега не пишувај приказни , убаво ти знаеш, за почеток може и твојата книга да ми ја препратиш на маил.
|
|
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
|
![]() |
|
Никаде не пишува од каде е. Нели заради тоа со Дуле истражуваме. Да ја знаеме која е. Ако знаеме која е, ќе дознаеме и од каде е.
Каква статија чекаш? Ако сакаш нешто како тоа што сте напишале за Кристина Алтанова можам да ти прераскавувам што сум прочитал во некој весник до бескрај. |
|
![]() |
|
Канаковски прво статијата си има автори , и сигурно нив не им била желбата за иницијалите на личноста туку за жените борци од Македонија. А ти ако ми докажеш дека оваа е од Пловдив повели.
Инаку уште те чекам за статија :) Како и за многу други работи .
|
|
|
|
![]() |
|
Иста е
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Мислам дека Кристина Петкова од 1903 г. и Кристина Атанова од 1905 г. е иста личност. |
|
![]() |
|
Na drugo mesto ja najdov kako Kristina Petkova.
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2728293031 39> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |