IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Признавање на Косово
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Признавање на Косово

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2223242526 155>
Автор
Порака
BACHIOS Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Март.2008
Статус: Офлајн
Поени: 1517
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2008 во 13:15
Originally posted by kire_nedelkov kire_nedelkov напиша:

Originally posted by BACHIOS BACHIOS напиша:

pa od niv mi e do k....a zosto za site problemi dezuren vinovnik se albancite. SAMITE TIE NE JA SAKAT OVA DRZAVA

kire da zasega, a drugite dosega... zatoa ne gledaj dzabe vo kugla

vidi, so vakvi komsii, da se dobie titulata "najmalku steta dosega" i ne e bas nekoj uspeh. Da ne sakate i Nobelova Nagrada za Dobrososedstvo??? hahaha...

pa moze ako ima
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
Кон врв
BABE Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Април.2008
Локација: Saudi Arabia
Поени: 43
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BABE Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2008 во 13:16
ima  .... ama drugi se nominirani ....
Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2008 во 13:20

Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

pa od niv mi e do k....a zosto za site problemi dezuren vinovnik se albancite. SAMITE TIE NE JA SAKAT OVA DRZAVA

ZATOA I VIE ALBANCITE TREBA DA PRAVITE RAZLIKA OD VISTINSKI MAKEDONEC I MAKEDONEC SRBOFIL , TATAROFIL I SLICNI.
KOI ZA 100 EVRA SI MENUVAAT IDENTITET, ZIMAT PASOSI I SLICNO.

ISTO KAKO STO I JAS PRAVAM RAZLIKA POMEGU ALBANCITE.

vo greska si sekoj albanec ili makedonec ili drug sto ne go saka svoeto jas ti teram do k..a. zosto gi etitetiras kako srbofili, bugarofilii , prosto tie se takvi i ne se makedonci

NE RAZBIRAM STO SAKAS DA KAZES.

AKO TI E POLESNO DA TIE SE MAKEDONCI AMA VO SEBE IMAT PREDAVNICKI IDEI ILI NE SE DOBRO UPATENI.
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2008 во 13:22
Проблемите кои Македонија ги има со албанците од Косово како и со македонците со албански суфикс, произлегуваат токму од непринципиелната политика која ја води Албанија. Албанија ја нема признаено Македонија под уставното име. Постојано се меша во внатрешната политика на Македонија преку својата продолжена рака, доскоро го негираше македонското малцинство во Албанија, сега и македонските топоними ке ги менува......да набројувам и уште_

А дури сега ке видиме како ке не условуваат акоповторно се активира кандидатурата на Македонија за членство во НАТО.

Сега покрај Грците и Бугарите, кои нели ја демонстрираа својата добрососедска љубов и политика, односно првите ставија неофицијално вето, а вторите беа воздржани, на грб ке ни се натопори и Албанија. Тогаш ке разговараме.

Изменето од moira - 15.Април.2008 во 13:24
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BABE Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2008 во 13:24
nema za sto da se zboruva ... scenarioto odnapred se znae ... ako se vidi koi " igraci " ostanuvaat vo igra .... protiv Makedonija ....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2008 во 13:33

ZATOA I VIE ALBANCITE TREBA DA PRAVITE RAZLIKA OD VISTINSKI MAKEDONEC I MAKEDONEC SRBOFIL , TATAROFIL I SLICNI.
KOI ZA 100 EVRA SI MENUVAAT IDENTITET, ZIMAT PASOSI I SLICNO.

ISTO KAKO STO I JAS PRAVAM RAZLIKA POMEGU ALBANCITE.

vo greska si sekoj albanec ili makedonec ili drug sto ne go saka svoeto jas ti teram do k..a. zosto gi etitetiras kako srbofili, bugarofilii , prosto tie se takvi i ne se makedonci

NE RAZBIRAM STO SAKAS DA KAZES.

AKO TI E POLESNO DA TIE SE MAKEDONCI AMA VO SEBE IMAT PREDAVNICKI IDEI ILI NE SE DOBRO UPATENI.

ma daj moli te ,predavnicki idei. edniot sto imase ,,idei,, si otide u bugarija i tamu predava. ili ,,ne se upateni,,, pa kultuzine za nacionalnosta n e se potrebni upatstva
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2008 во 13:34
Originally posted by moira moira напиша:

Проблемите кои Македонија ги има со албанците од Косово како и со македонците со албански суфикс, произлегуваат токму од непринципиелната политика која ја води Албанија. Албанија ја нема признаено Македонија под уставното име. Постојано се меша во внатрешната политика на Македонија преку својата продолжена рака, доскоро го негираше македонското малцинство во Албанија, сега и македонските топоними ке ги менува......да набројувам и уште_

А дури сега ке видиме како ке не условуваат акоповторно се активира кандидатурата на Македонија за членство во НАТО.

Сега покрај Грците и Бугарите, кои нели ја демонстрираа својата добрососедска љубов и политика, односно првите ставија неофицијално вето, а вторите беа воздржани, на грб ке ни се натопори и Албанија. Тогаш ке разговараме.

pa nabroji ...

i opet gledanje vo kugla
Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2008 во 13:42
TOA STO ALBANIJA NE NE PRIZNAVA POD USTAVNOTO IME MORA PODITNO DA SE RESI I DA SE ZATVORI OVA PRASANJE.

ZA VO NATO EVE STO IZJAVI BERISA:

Бериша: Македонија мора брзо да се најде во НАТО
     Коментари (2)   
11.04.2008 10:24
Сали Бериша

Македонија не смее да остане како изолиран и напустен остров на југот од Балканот, надвор од безбедносниот чадор на НАТО, па затоа таа мора брзо да се најде меѓу земјите-членки на Северноатланската алијанса, изјави албанскиот премиер Сали Бериша за телевизијата Би-Би-Си.

Учествувајќи во телевизиската емисија „Хард ток“, Бериша истакна дека Македонија е витален дел за вкупната стабилност на Балканот и оти останува уште да го реши спорот со Грција околу своето име, за веднаш потоа да стане дел од НАТО.

„Тоа е работа што мора да се разреши и може да се реши, затоа што знам дека тие се блиску до решение“, објасни албанскиот премиер, предупредувајќи на опасноста од, како што рече, активирањето на радикалите, кои може да создаваат проблеми доколку земјата остане надвор од Алијансата.

IAKO TUKA MORAM DA POTENCIRAM DEKA GO SPOMNUVA DOGOVOROT ZA IMETO STO I NE MI E BAS PO KEJF, ZOSTO AKO VEKE PODRZUVAS TOGAS PODRZUVAJ BEZUSLOVNO; VO SPROTIVNO I GRCIJA GO PODRZUVA NASIOT VLEZ VO ALIJANSATA, SAMO BARAT EDNA MALA USLUGA OD NAS A TOA E IMETO MAKEDONIJA DA GO SNEMA OD UPOTREBA.

A OVAA ZA TOPONIMITE NE IM TREBA I SE NADEVAM DEKA KE RAZMISLAT.
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2008 во 14:11
Оружјето кое доспеваше и кое сеуште се шверцува во Македонија и на Косово од каде доаѓаше и доаѓа?

Дали ни го признаваат ИМЕТО?

Дали не се мешаат во внатрешната политика со тоа што одвреме навреме ги прибираат лидерите на политичките партии со албански предзнак на консултации и давање на натамошни инструкции за нивно делување?

Дали не е мешање во внатрешната политика на една земја ако постојано генерираш непостоечки проблем и инсистираш дека едно малцинство е обесправено и притоа сугерираш и претиш дека доколку истото не се реши, односно не се почитува рамковниот договор, ке има последици по државата?

Уште ли ти треба или и ова е гледање на кугла?

Изменето од moira - 15.Април.2008 во 14:11
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BABE Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2008 во 14:14
kako prvo , oruzjeto samo ne doadjase v... go nosea preku avtobanovi ( kozji pateki ) ...... no i so golema pomos na pripadnicite na sinite slemovi a podocna i nato silite koi dojdoa vo Makedonija , napravija r'sum po patistata i na kraj gi spasija " voinite " na ana vo aracinovo .....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2008 во 14:17

Оружјето кое доспеваше и кое сеуште се шверцува во Македонија и на Косово од каде доаѓаше и доаѓа?

Дали ни го признаваат ИМЕТО?

Дали не се мешаат во внатрешната политика со тоа што одвреме навреме ги прибираат лидерите на политичките партии со албански предзнак на консултации и давање на натамошни инструкции за нивно делување?

Дали не е мешање во внатрешната политика на една земја ако постојано генерираш непостоечки проблем и инсистираш дека едно малцинство е обесправено и притоа сугерираш и претиш дека доколку истото не се реши, односно не се почитува рамковниот договор, ке има последици по државата?

Уште ли ти треба или и ова е гледање на кугла?

cekaj malku sto ti bese toa albanski predznak.
PA nie sme albanski malcinstvo, ili da ne sakas kaj grujo da odime na konsultacii. Pa toa e normalno, zosto da sakas da kazes deka MK ne gi podrzuva MK-oncite vo BG ili Grcija

I za kraj , ako ne se pocituva ohridskiot dogovor defintivno ke ima posledici, ama sepak ima edno AKO a toa zavisi od vas.

i sto vrska ima oruzjeto, neli se vneseni so se oruzjeto od kosovo 9spored tebe0
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2008 во 14:20
Za imeto:

TOA STO ALBANIJA NE NE PRIZNAVA POD USTAVNOTO IME MORA PODITNO DA SE RESI I DA SE ZATVORI OVA PRASANJE.

ZA VO NATO EVE STO IZJAVI BERISA:

Бериша: Македонија мора брзо да се најде во НАТО

Da ne imate drugpo ime, sto berisa ne go znae
Кон врв
kire_nedelkov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 23.Февруари.2008
Поени: 1228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2008 во 14:28
albancite igraat uloga na trojanski konj. I vo i von Makedonija. No, sekako, sekoja takva finta, pali samo ednas vo istorijata... a ko sto pamtam, Trojancite ja iskoristija....
Кон врв
dudulovski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Март.2008
Поени: 998
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dudulovski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2008 во 14:31

pa nabroji ...

i opet gledanje vo kugla

Слушнав дека албанскиот претседател даде идеја за менување на словенските топоними во Албанија, што никако е не во ред. Ме интересира дали ќе го сменат и името на Косово (зашто Косово е словенски топоним, името потекнува од птицата КОС)
Еден литар ракија на ден и секогаш ќе бидеш здрав како дрен.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2223242526 155>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,266 секунди.