![]() |
|
Што мислите за градот Струмица? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2223242526 31> |
Автор | ||||
lpartik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 402 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
|
||||
![]() |
||||
kultuzin ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
|||
Ne ama detto mi e drugarce, i mi bese mnogu krivo toa sto mu se sluci na premierata vo rodniot si grad. Za takvi propusti vo Evropa i civiliziraniot svet, letat funkcii, a kaj nas nikomu nisto.E toa e toa sto mi e krivo ne sme voopsto kriticni.Vikame Strumica e najubaviot grad vo sporedba so Kratovo ,Kriva Palanka, Dojran &Co. Zosto ne si postavime malce povisoki standardi koga veke ima potencijal, si se prasal li toa nekogas? |
||||
![]() |
||||
lpartik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 402 |
|||
KULTUZIN, ДА НЕ ИГРАШЕ ВО „ СЕНКИ “ СЛУЧАЈНО ?
|
||||
![]() |
||||
|||
АКО СУДИМЕ ПО ТОА КОЈ ШТО ГЛЕДА НА ТЕЛЕВИЗИЈА- ДАЛЕКУ ЌЕ ЈА ДОТЕРАМЕ...ЈАС ЛИЧНО НЕ ГЛЕДАМ НИ ПЛАНЕТА, НИ ПИНК, НИ СЛУШАМ ТУРБО-ФОЛК,НЕ ГЛЕДАМ САПУНИЦИ... НО НЕ СЛУШАМ НИ ЏЕЗ,СПОРЕД ТВОИ КРИТЕРИУМИ СИГУРНО СУМ -ПРОСТ. А ПЛАНЕТА НЕ СЕ ГЛЕДА САМО ВО СТРУМИЦА... ТОА Е СЛИКА НА ИНТЕЛЕКТУАЛНОТО НИВО НА ЦЕЛА МАКЕДОНИЈА...НАРОДОТ САКА ЛЕСНОВАРЛИВА ХРАНА, АКО ИМ ПОНУДИШ МЕСО - ЌЕ ИМ СЕ ЗБУНИ ЖЕЛУДНИКОТ. НЕМОЈ ДА СЕ ЗАЛАЖУВАШ ДЕКА НАБРЗО ТОА ЌЕ СЕ ПРОМЕНИ. ИСТАТА СЛИКА ВАЖИ ЗА ПОГОЛЕМ ДЕЛ ОД СВЕТОТ. А ТОА НЕ ТРЕБА ДА БИДЕ МЕРИЛО ЗА УБАВИНАТА НА НЕКОЈ ГРАД.
|
||||
![]() |
||||
kultuzin ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
|||
Nivo na kultura se gleda po toa sto 95% od Strumicani gledat planeta i se alkoholiziraat po kafani, ako spored tebe toa e kultura OK, za mene toa e mnogu nisko.
Kazi mi koga posleden pat vo Strumica ialo dobra svirka vo nekoj klub,rock,jazz ili takvo nesto.Toa e kultura prijatele. A ako go smenat kinoaparaterot toj nema da ja zagree salata i da gi smeni zvucnicite i celosnata oprema koja nikoj neznae od koga e.Vo vakvi slucai se menuva upravata na Teatarot a ne cistacite ,tehnikata i drugi. Isto kako i vo fudbalot ,i politikata. |
||||
![]() |
||||
|||
ЗАРЕМ ЛОШАТА ПРОЕКЦИЈА НА „ СЕНКИ “ Е ДОКАЗ ЗА НИВОТО НА КУЛТУРАТА ВО ГРАДОТ?. ПРОЕКЦИЈАТА НА ФИЛМОТ НА УРДИН БЕШЕ УШТЕ ПОЛОША...БЕШЕ ПРИСУТЕН И САМИОТ АВТОР, ИНАКУ САМИОТ СТРУМИЧАНЕЦ.НО, ТОА Е ДОКАЗ ДЕКА ВО ДОМОТ НА КУЛТУРАТА КИНОАПАРАТЕРОТ Е АМАТЕР И ТОА ЛОШ, А НЕ ДЕКА СТРУМИЧАНИ НЕМААТ КУЛТУРА...А АКО ВРАБОТАТ ПРОФЕСИОНАЛЕЦ- ДАЛИ ЌЕ СЕ ЗГОЛЕМИ НИВОТО НА КУЛТУРА?
|
||||
![]() |
||||
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
|||
ако гледаме каде би сакала да живеам, мислам какво сакам да е местото каде што сакам да живеам, во Македонија тоа го нема. но ако ме прашуваш каде би живеела во Македонија дефинитивни Струмица или Прилеп.
|
||||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||||
![]() |
||||
|||
Milo mi e. Jas sega za sega ne bi ziveal se dodeka ne se ispolni ona sto mi fali. |
||||
![]() |
||||
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
|||
a tek pazarot ... vrven dostrel na arhitektonsko resenie .... vidi , pazar za zelencuk i razni gradinarski kulturi ama od zatvoren karakter ... podocna ce prerasnel vo berza
![]() |
||||
![]() |
||||
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
|||
ДА! дефинитивно би живеела во струмица....! |
||||
|
||||
![]() |
||||
|||
Za koe se od trite.
Si se prasala li nekogas ako pr.toj stil na izleguvanje Select&Co. ne ti odgovara sto bi pravela vo Strumica. I kazi mi, dali bi ziveela vo Strumica? |
||||
![]() |
||||
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
|||
sepak strumica i makedonska kamenica , pa potoa kratovo ... nema somnenie
![]() |
||||
![]() |
||||
|||
а ако не дојдам една вечер и не ја поминам во селект и не испијам кило коњак и не карам струмичанка????? алооо ја живеам тука ама имам некое потекло од таму и не доаѓам за да ќарувам жени зашто сум женско и не доаѓам ни за коњак ни за селект туку за се доаѓам таму. |
||||
|
||||
![]() |
||||
|||
Ti rekov deka e najubav koga ke dojdes edna vecer izlezes u selct, karis nekoja Strumicanka, ispies litar Konjak za bagatelna cena vo sporedba so Skopje i se vratis od tamu od kaj sto si. Arno ama toa ne se pravi sekoj den. Skopje e druga prikaska iako gradot uzasno izgleda, nevideno e zagaden i smrdliv, sepak ima poubav i poraznoviden zivot i kulturen i noken. Strumica da e na 10% od toa ja ni zbor ne bi kazal protiv. |
||||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2223242526 31> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |