![]() |
|
ПРЕГОВОРИ ЗА ИМЕТО - 1 |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 236237238239240 256> |
Автор | ||
kultuzin ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Груевски: Нема преговори без решение за спорот
Горан Момировски Коментари (5) 07.09.2008 15:01 Никола Груевски За Македонија не важат критериумите од Копенхаген за влез во ЕУ. Единствен критериум од чие исполнување зависи почетокот на преговорите за членство во Унијата е решението за спорот за името со Грција, смета премиерот Груевски. Според него, земјата без разлика дали ќе ги исполни задачите поставени од Брисел, преговорите ќе започнат тогаш кога тоа ќе го дозволи Атина. Како тоа Брисел ќе и го соопшти на Македонија зависи од формата која ќе ја договорат Грција и нејзините европски партнери. Два дена откако вицепремиерот за евроинтеграции и шефот на дипломатијата го посетија Брисел, премиерот открива дека уште за време на словенечкото претседателство со Унијата во јуни годинава, Грција дефакто, ја блокирала Македонија. „Клучно е ова што ни се случува со Грција и блокирањето што го имаме од нејзина страна, јас имам информации дека уште во јуни годинава во ЕУ имало спремност да се одреди датум за почеток на преговори. Тоа го знам од словенечката страна, меѓутоа токму поради таа причина не се одреди датум за преговори“, изјави Никола Груевски, претседател на Влада на РМ. Костас Караманлис Сличен став за европската иднина на Македонија има и грчкиот Премиер, кој отворено порачува дека Скопје не може да стане дел од ЕУ без да биде решено прашањето за името на државата. Во исто време, Караманлис е песимист за спорот со името. „Нашата позиција е да најдеме едно единствено меѓународно име со географска одредница за нашиот сосед, но однесувањето и пред се ставот на Владата во Скопје, не ми даваат оптимизам, барем не за сега“, изјави Караманлис кој ја обвинува Македонија дека нема волја да го реши спорот за името. |
||
![]() |
||
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
|
hahaha,...vazno ,..ti orlich,...si veruvash vo onie tvoi,...nebulozni fantazii,....za toa,...zoshto i kako pagjaat helikopterite!,......ziti ,..krstot!
![]() |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
||
![]() |
||
orlov ![]() Сениор ![]() ![]() army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
|
![]() ![]() |
||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||
![]() |
||
moira ![]() Сениор ![]() ![]() ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
|
...mora nekoj i drushtvo da mi pravi...ne bidi sebichen...
![]() |
||
![]() |
||
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
|
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
Polaris ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Октомври.2007 Локација: Turkey Статус: Офлајн Поени: 1514 |
|
orlov
![]() |
||
Hayatta kimseye güvenme! çünkü beyaz gülün gölgesi bile siyahtır.
|
||
![]() |
||
orlov ![]() Сениор ![]() ![]() army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
|
Македонија да се обедини тоа секој македонец го сака. Но името и тогаш да си остане Република Македонија.
|
||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||
![]() |
||
Гостин ![]() Гостин ![]() |
|
Не се мнозинство таму па да следат тренд. |
||
![]() |
||
moira ![]() Сениор ![]() ![]() ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
|
...одговор од милег ке добиеш дури за 10 дена...
|
||
![]() |
||
trnar ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 184 |
|
Dodavka ili pridavka -ne e mnuvanje na ime.Imavme Istocni i zapadni germanci,juzni i severni koreanci,severni irci ..... MILEG konkretno te prasuvam KOE E NASETO OFICIJALNO MEGUNARODNO IME - POD KOE SME PRIMENI VO OON KAKO I VO SITE SVETSKI ORGANIZACII OD BILO KOJ TIP? (DALI E REFERENCA I DALI REFERENCATA MOZI DA BIDI IME) ISTO SEGA BRANIME? mileg- DALI NASITE OD EGEJSKA I PRINSKA MAKEDONIJA SAKAAT DAS E OTCEPAT OD GRCIJA I BUGARIJA PA DA JA NAPRAJME GOLEMA KO SO RECE GRUEVSKI? Te molam odgovori! |
||
![]() |
||
|
"razbrano" e ,...dabome!
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
mileg ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 1758 |
|
Брза името не може да се смени разбери.Пр4во смени си го твоето име па потоа ке правиме муабет. |
||
![]() |
||
|
imetoi ,...moze da ti bide vechno samo na,...nadgroben spomenik!......ama, togash ,...kasno ke ti bide,...
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
mileg ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 1758 |
|
Реплика:Скам да ти кажам дека не е исто да се промени нашето име и да не се промени.Тоа се различни зборови.А за второто се согласувам да се обединеме во Голема Македонија.Груевски рече дека оваа преродба е многу важна за Македонија. |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 236237238239240 256> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |