![]() |
|
Ваша поезија |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2021222324 146> |
Автор | |
ПодВодно ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
џаст мерид
зад мојот шевролет тропаат весели лименки велот ветрот ми го тегне со пакост хулиганска улични кучиња ми се гневни сватови им го фрлам букетот од коски изглодани пуштам радио нема кој да каже смени станица Изменето од filmadzijka - 30.Август.2009 во 12:41 |
|
![]() |
|
Quentin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Лажно...Твоите јаболчници |
|
![]() |
|
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Нема милост во суровиот
Има глас во немиот Нема сјај во бедниот Има жар во повреденииот Нема слух за глупиот Има слух за глувиот Нема желба во срекниот Има надеж во победуваниот. Нема љубов во тебе Има сонце во мене. |
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
![]() |
|
Quentin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Талкач
Сам среде другите, во малиот ашрам со врата од премолчана заклетва. Овој талкач по перници, зборува со јазикот на облаците, и собира ветрови во џеб широк како детска насмевка. Пушта некој да му биде прегратка, криејќи го светот од прозорци, ликот од огледала, солзите од утеха. Посакува да е твој, знаејќи дека секој е ничиј а никој не е свој. |
|
![]() |
|
Гнило својство
на бабичка Те достигнувам со
наезда од раце, на места што ги знае летот на памуково влакно. Двоен од тебе со јата Ех, со каква верба го Топотот на коњите Потрај, Смртта така брзоплето Нема утеха за Не плаши се од смртта Изменето од Quentin - 07.Август.2009 во 14:09 |
|
![]() |
|
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Насмевни се, така сонце ке ме изгрее Насмевни се, така сјај ке ме понесе Насмевни се, така утрото да ми почне Насмевни се, за последен пат барем... |
|
|
|
![]() |
|
Од темната страна на животот сурово гледајки кон светлината -дали тоа е од завист? Од светлата страна на земјата гледајки кон потемната -дали тоа е од сочуство? А кога дожд паѓа? -Дали чуствуваш солзи? А кога сонце грее? -Дали чуствуваш зрак? |
|
|
|
![]() |
|
Сакам кога врнат сончеви зраци
Сакам кога пагаат на твоите усни Кога се множат како твоите бакнежи во моите коси |
|
|
|
![]() |
|
alexbog ![]() Нов член ![]() Регистриран: 15.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 2 |
ТАЈНА ГРАДИНА
Од старите сме учеле дека љубовта е таму каде не води срцето, нашите тела живеат во туѓи прегратки, но нашите срца и души имаат една тајна градина. Таму расте нашата љубов, полевана со пола час насмевка, минути нежности,два-три бакнежи и бескраен копнеж за заеднички утра во кревет. Секоја ноќ се искрадуваш од постела, нежно и притаено твоето срце праќа пораки преплетени со грев и страсти, се опростуваш за добра ноќ со насмевка и добар збор, се до часот кога ќе се сретнеме во нашата тајна градина. |
|
![]() |
|
bijonse1 ![]() Сениор ![]() ![]() bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
![]() ![]() DAB Kako vojnicki mars mi otcukuvaat tvoite cekori vo moite misli..... tvojata stava kako krosna od dab me pokri od sonceto da me zastiti... Se pretvoriv vo kamen koj tvojot od go sopnuva.... se pretvoriv vo senka poradi tvojata krosna.... Ti sakas mir so pogled kon dalecina a sepak beli gulabi blisku kako srce mi prakjas..... Se prasuvam dali da gi nasocam site vrutoci kon tvojot koren ili soncev zrak krosna da izgori beli gulabi da rastera.... vremeto ke pokaze..... ![]() Изменето од bijonse1 - 01.Август.2009 во 17:43 |
|
![]() |
|
С...
Ти го видов гласот во небесен гороцвет, заминат, ненадминат... Глеј, окарина меѓу ѕвездите, а долу усни што се влажнат да засвират. Секогаш така било: со трошка време се затвора смрдеата на животот, а ти достигнуваш облаци и безизлезно ништо... Во сите агли на телото, ти трепкаат иконостаси со мириси и ликови... ...триста кожи врз душата и снегови на ноктите, за да го сакаш сонцето, малку повеќе од болката. (Како да немаме друга работа, па само умираме... ту пред другите, ту во себе...) Меко Соништата се откопчаа пред вечноста што сите ја премолчуваат, за да не биде откриена. Ветрот ќе води љубов со мојата приказна. Таа во него ќе сврши. Ми се чини дека пространствата креваат врвови од моите копнежи, за да ме спречат да копнеам... Овие тмурни очи не жалат што се испостија по тело. Сакам да се сакам себе си, доволно за да не ги заријам прстите во себе, барајќи сила за борба со нова глутница волци. Ноќта им ја мести постелата на тишината и осаменоста. Овде е толку меко... што би можел да го преспијам сиот живот. |
|
![]() |
|
bijonse1 ![]() Сениор ![]() ![]() bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
![]() CEKAJKI TE TEBE Uhhhhh ..... veke e zora ...... ja docekav bez tebe...... no vo utrinskata rosa bese Ti...... edna masa.... dve stolici...... eden sampanjac.... dve casi..... dve sveki koi ramnomerno goraat..... dali ednata ke ugasne..... dali dvete ke ugasnat........ ili dvete ke gorat do kraj.... veterot toa ke go kaze.... ![]() |
|
![]() |
|
![]() OKO Ezero mirno vo iljada boi moeto oko nad nego stoi branovi se prelivat kroce vo mojata zenica zalez sonce Go ocekuvam cudoto da go razbrani ezeroto pod siniot nebesen svod dali potona tvojot brod Posledniot zrak od moite oci go prakjam da te pogali da te povika da isplovis od pristanisteto na zaboravot Nisto ne se slucuva ..... dali e toa molk pred bura ili od jato crni ptici senka ezeroto ke mi shepne.... |
|
![]() |
|
![]() TRI SOLZI ......... ZOSTO TE NEMA ......... IZGUBENA NADEZ ......... GO FRLIV KLUCOT OD MOETO SRCE Изменето од bijonse1 - 13.Јули.2009 во 19:51 |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2021222324 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |