![]() |
|
Зигмунд Фројд |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 8> |
Автор | |||
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Lugeto se premnogu izopaceni za da priznaat deka se tolku izopaceni kako sto se tvrdi vo psihoanalizata
|
|||
![]() |
|||
sara333 ![]() Сениор ![]() Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 378 |
||
zbunet, pa ti si bil roden pshiholog
![]() |
|||
![]() |
|||
sara333 ![]() Сениор ![]() Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 378 |
||
po se izgleda ke da e DA, zasto kade se videlo da bides zenet i baska da bides ljubovnik so svojata baldska(pod uslov ako e toa vistinito).....e, toa uste ne sum go videla
![]() |
|||
![]() |
|||
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
||
ne znam,...samo mislam deka tuka poveketo treba da se ,...analiziraat,....dobro,...aj odmene ke pochne,...
![]() |
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|||
![]() |
|||
Bufce ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 12.Ноември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 57 |
||
ne podnesuvam luge koi za ona sto go sovetuvaat i samite ne mozat da go primenat, nemaat kontrola vrz samite sebe a ocekuvaat deka nivnite soveti i analizi ke gi pocituva nekoj tret! |
|||
put crepe bows round the white necks of the public doves...
|
|||
![]() |
|||
||
Прашање за сара333.
"Ај дообјасни ја реченицата од форумот Зигмунд Фројд за батката што сакал балдзката да ја прави љубовница. Како да зборуваш од лично искуство. Ај кажи се до крај оти ова е ептен интересно за нас што везе немаме за ваков урнебесен триаголник." nikolaj, jas zborev za Frojd, ne za mene zatoa sto poslednoto nesto sto go procitav za nego pred nekolku meseci vo vesnik bese deka bile ljubovnici so negovata baldska,....zatoa napomenav pod uslov ako e vistinito... prasanjeto bese "dali se soglasuvate so ovoj psihoanaliticar deka glavna pricina za psihickite narusuvanja kaj covekot se povrzani od svojata seksualnost"..............covek sega se prasuva, dali i frojd imal psihicko narusuvanje? koj moze da znae? ![]() |
|||
![]() |
|||
nikolaj ![]() Нов член ![]() Регистриран: 10.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 1 |
||
Е, ова не го знаев оти муабетов бил за чичко Фројд. Мене посебно ме заинтригира оти сестра и на девојка ми е многу згодна и шармантна и си имам помислено 2, 3 пати што би направил кога ми би се укажала некаква шанса. Дали сега самото помислување на тоа ме прави нетаман или тоа е нешто сосема нормално. Искрено кажано кога би можел би го искористил тоа. Ај сега тепајте со коментари!!!
|
|||
![]() |
|||
||
Ти ме направи мене нетаман, ама излезе дека ти си бил нетаман. ![]() Се надевам дека сега ти се разјасни малце. ![]() |
|||
![]() |
|||
superbaby ![]() Сениор ![]() Регистриран: 05.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 184 |
||
ne mora da znaci deka se e do seksualnosta na covekot
|
|||
![]() |
|||
Lithium ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
||
Да
И покрај ова тој прв го вовел во психологијата поимот НЕСВЕСНО
Истакнувајќи дека психичкиот живот на човекот е определен пред се` од неговите несвесни механизми
Основни двигатели на човековата активност според Фројд
се неговите нагони и инстинкти.
Ги има во две групи: инстинкти на живот ( глад, жед, секс )
и инстинкти на смртта ( агресивност и самоуништување )
( тазе научено )
![]() |
|||
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
|||
![]() |
|||
Lithium ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
||
Професорот мој на ова би ти кажал:
- Фотограф што фотографира на модна ревија
застанат блиску под пистата прво нешто што
ќе фотографира на ревијата ќе биде да ги прикаже гаќичките
на манекенката
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
полека сепак луѓето сфаќаат дека ``фројд е жив``
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
pagane ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
||
Браво! 5 ![]() А сега да ни кажеш и вистински термини за нагоните ![]() Па да сум сигурна во оценкава. ![]() |
|||
![]() |
|||
||
До таму уште не стигнав
![]() Вистински термини за нагоните
![]() жед, глад, секс - БИОЛОШКИ МОТИВИ што треба да се задоволат
самоуништување - ТАНАТОС
агресивност - негативно реалистично реагирање со цел да се нанесе
физичка или психичка повреда на друг
или самоагресија - на себе
![]() така барем се сеќавам дека беше
![]() оправдана ми е петката а
![]() |
|||
|
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |