IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Зигмунд Фројд
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Зигмунд Фројд

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 8>
Автор
Порака
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јули.2007 во 19:22
Lugeto se premnogu izopaceni za da priznaat deka se tolku izopaceni kako sto se tvrdi vo psihoanalizata
Кон врв
sara333 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Јули.2007
Поени: 378
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sara333 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Август.2007 во 09:28
Originally posted by zbunet zbunet напиша:

Lugeto se premnogu izopaceni za da priznaat deka se tolku izopaceni kako sto se tvrdi vo psihoanalizata

zbunet, pa ti si bil roden pshiholog голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sara333 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Август.2007 во 09:30
Originally posted by someone someone напиша:

dali se soglasuvate so ovoj psihoanaliticar deka glavna pricina za psihickite narusuvanja kaj covekot se povrzani od svojata seksualnost

po se izgleda ke da e DA, zasto kade se videlo da bides zenet i baska da bides ljubovnik so svojata baldska(pod uslov ako e toa vistinito).....e, toa uste ne sum go videla збунетост
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Август.2007 во 20:30
ne znam,...samo mislam deka tuka poveketo treba da se ,...analiziraat,....dobro,...aj odmene ke pochne,...голема%20насмевка
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Bufce Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Ноември.2006
Локација: Macedonia
Поени: 57
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Bufce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Август.2007 во 19:05

ne podnesuvam luge koi za ona sto go sovetuvaat i samite ne mozat da go primenat, nemaat kontrola vrz samite sebe a ocekuvaat deka nivnite soveti i analizi ke gi pocituva nekoj tret!изненадувањеизненадувањеизненадување

put crepe bows round the white necks of the public doves...
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sara333 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Август.2007 во 17:17
Прашање за сара333.
   "Ај дообјасни ја реченицата од форумот Зигмунд Фројд за батката што сакал балдзката да ја прави љубовница. Како да зборуваш од лично искуство. Ај кажи се до крај оти ова е ептен интересно за нас што везе немаме за ваков урнебесен триаголник."

nikolaj, jas zborev za Frojd, ne za mene zatoa sto poslednoto nesto sto go procitav za nego pred nekolku meseci vo vesnik bese deka bile ljubovnici so negovata baldska,....zatoa napomenav pod uslov ako e vistinito...

prasanjeto bese "dali se soglasuvate so ovoj psihoanaliticar deka glavna pricina za psihickite narusuvanja kaj covekot se povrzani od svojata seksualnost"..............covek sega se prasuva, dali i frojd imal psihicko narusuvanje? koj moze da znae?
Кон врв
nikolaj Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 10.Август.2007
Поени: 1
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikolaj Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Август.2007 во 08:36
Е, ова не го знаев оти муабетов бил за чичко Фројд. Мене посебно ме заинтригира оти сестра и на девојка ми е многу згодна и шармантна и си имам помислено 2, 3 пати што би направил кога ми би се укажала некаква шанса. Дали сега самото помислување на тоа ме прави нетаман или тоа е нешто сосема нормално. Искрено кажано кога би можел би го искористил тоа. Ај сега тепајте со коментари!!!
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sara333 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Август.2007 во 10:52
Originally posted by nikolaj nikolaj напиша:

Е, ова не го знаев оти муабетов бил за чичко Фројд. Мене посебно ме заинтригира оти сестра и на девојка ми е многу згодна и шармантна и си имам помислено 2, 3 пати што би направил кога ми би се укажала некаква шанса. Дали сега самото помислување на тоа ме прави нетаман или тоа е нешто сосема нормално. Искрено кажано кога би можел би го искористил тоа. Ај сега тепајте со коментари!!!

Ти ме направи мене нетаман, ама излезе дека ти си бил нетаман. ..Мала шала......Искрено, тешко може да се одговори на ова прашање, а да не те направат дека си луд. Пример, имам братучед кој е убав (што да правам што е убав) и имам помислено исто како тебе. Ама, тој ми е братучед. Мислам дека едно е да помислиш (каде сметам дека е нормално до одредена граница бидејќи ти си машко а таа женско, па работат хормони), а сосема друго да направиш нешто. Тогаш тоа би било ненормално. Друг пример, Каролина, Елена, Сања Николиќ според мене се многу убави девојки. Меѓутоа тоа не ме прави лезбејка или нетаман, ако го кажам тоа. Кажувам само факт.
Се надевам дека сега ти се разјасни малце.
Кон врв
superbaby Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 05.Август.2007
Поени: 184
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај superbaby Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Август.2007 во 02:28
ne mora da znaci deka se e do seksualnosta na covekot
Кон врв
Lithium Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2008
Поени: 9407
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lithium Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Мај.2009 во 15:33

dali se soglasuvate so ovoj psihoanaliticar deka glavna pricina za psihickite narusuvanja kaj covekot se povrzani od svojata seksualnost

Да
И покрај ова тој прв го вовел во психологијата поимот НЕСВЕСНО
Истакнувајќи дека психичкиот живот на човекот е определен пред се` од неговите несвесни механизми
Основни двигатели на човековата активност според Фројд
се неговите нагони и инстинкти.
Ги има во две групи: инстинкти на живот ( глад, жед, секс )
и инстинкти на смртта ( агресивност и самоуништување )
( тазе научено )задоволство
You think you are perfect? Well, try walking on water...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lithium Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Мај.2009 во 15:36
Originally posted by superbaby superbaby напиша:

ne mora da znaci deka se e do seksualnosta na covekot

Професорот мој на ова би ти кажал:

- Фотограф што фотографира на модна ревија
застанат блиску под пистата прво нешто што
ќе фотографира на ревијата ќе биде да ги прикаже гаќичките
на манекенката задоволство
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lithium Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Мај.2009 во 15:44
полека сепак луѓето сфаќаат дека ``фројд е жив``задоволство
Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Мај.2009 во 15:51
Originally posted by Lithium Lithium напиша:

Да
Истакнувајќи дека психичкиот живот на човекот е определен пред се` од неговите несвесни механизми

Браво!
5голема%20насмевка

А сега да ни кажеш и вистински термини за нагонитезбунетост

Па да сум сигурна во оценкава.
плазење
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lithium Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Мај.2009 во 16:03
Originally posted by pagane pagane напиша:

Originally posted by Lithium Lithium напиша:

Да

Браво!
5голема%20насмевка

А сега да ни кажеш и вистински термини за нагонитезбунетост

До таму уште не стигнав црвенеење
Вистински термини за нагоните збунетост
жед, глад, секс - БИОЛОШКИ МОТИВИ што треба да се задоволат
самоуништување - ТАНАТОС
агресивност - негативно реалистично реагирање со цел да се нанесе
физичка или психичка повреда на друг
или самоагресија - на себе голема%20насмевка
така барем се сеќавам дека беше размислување
оправдана ми е петката а задоволство
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 8>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,250 секунди.