IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Смртта на Б.Трајковски и сопатниците од кингерот
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Смртта на Б.Трајковски и сопатниците од кингерот

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234>
Автор
Порака
Zeksi71 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Ноември.2009
Статус: Офлајн
Поени: 2391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2010 во 22:24
Vo MK, nikoj ne umira slucajno. Za se e kriva sluzbata.
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Април.2010 во 11:51
Швајцарскиот парламентарец Андреас Грос со јавно искажано тврдење дека авионската несреќа на Борис Трајковски не била несреќа туку наместено убиство, а виновниците треба да се бараат на Запад:

Андреас Грос тврди дека Борис Трајковски бил убиен 
Кон врв
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Април.2010 во 11:57
Многу сериозни обвинувања од Грос,очигледно е дека човекот нешто знае о има информации кои мора да се проверат,а не да се отфрлаат.
Многу контроверзии има во истрагата и извештајот,кои нашите власти треба да ги истражат до најмали поединости и конечно да се дознае што се случи.
Не може вината да се сведе само на пилотите и само тие да се жигосаат како виновници за несреќата во која загина Борис Трајковски и неговите соработници.
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
aLbaneso Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Септември.2009
Локација: Macedonia
Поени: 933
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aLbaneso Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Април.2010 во 12:12
УШТЕ ОВА НИ ФАЛЕШЕ токму сега
Љаеш НЕ касаш !
Кон врв
NRGMKD Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Регистриран: 18.Ноември.2005
Поени: 7512
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Април.2010 во 15:23
Секогаш се пласираат нови и нови афери кога е нешто круцијално на дневен ред во државата... како на пр. името... Дали е ова ново стара афера за да се одвлече дел од вниманието, како аферата со пензиите?
Како и да е... Да не одам оф топик.. Околностите под кои се сруши државниот кинг аир се многу чудни и нејасни... Малите детали ги нема, кои всушност го даваат правилниот тек на истрагата....

The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Април.2010 во 23:04
Samo prvo treba da ja dadat prvata snimka od padot kade tochno se gleda dupka od RPG vo levoto krilo, a koja snimka povekje ne ja prokazjaa. Iscezna nekade vo prostorot, za da se smesti udobno vo nekoja vijoka ili vo nekoja kospirativna arhiva.
Me interesira lichno shto vo prilog na toa bi kazjal B/C?
Toj toa dobro treba da go znae.

,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Април.2010 во 23:08
Originally posted by orlov orlov напиша:

Samo prvo treba da ja dadat prvata snimka od padot kade tochno se gleda dupka od RPG vo levoto krilo, a koja snimka povekje ne ja prokazjaa. Iscezna nekade vo prostorot, za da se smesti udobno vo nekoja vijoka ili vo nekoja kospirativna arhiva.

Со сета почит на твоите познавања, ама кога ќе најдеш мајстор што со RPG ќе погоди мета во движење, со некаде 260 км на час....сврти ми...намигнување
Само за илиустрација....на обично вежбовно гаѓање со RPG...на далечина од 350 метри...од 40 гранати...само 4-5 погаѓаат во целта, тенковската макета на Криволак....ФИКСНА МЕТА....
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Април.2010 во 23:12
Originally posted by Ninja 35 Ninja 35 напиша:

Со сета почит на твоите познавања, ама кога ќе најдеш мајстор што со RPG ќе погоди мета во движење, со некаде 260 км на час....сврти ми...намигнување
Само за илиустрација....на обично вежбовно гаѓање со RPG...на далечина од 350 метри...од 40 гранати...само 4-5 погаѓаат во целта, тенковската макета на Криволак....ФИКСНА МЕТА....

...........za zjal gi ima...........i toa dobro specijalizirana samo za toj zanaet.........
A koga kje se vidime kje te odnesam kaj eden koj e vo makedonija i e makedonec.

Изменето од orlov - 28.Април.2010 во 23:12
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Април.2010 во 23:16
Кингерот го донесоа во Македонија....иако во милион парчиња, сепак комплетен....
Траги од барутни честички не може да се прикријат, па колку сакаат претходно да ги чистат....мора нешто да остане...
Не ја исклучувам можноста за саботажа....ама дека е директен истрел...нема шанса...
Кон врв
mariija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2007
Поени: 2459
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mariija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2010 во 14:36
klasicen primer za sabotaza
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2010 во 20:28
Originally posted by mariija mariija напиша:

klasicen primer za sabotaza

Chist praktichen primer za Atentat.
Кон врв
NRGMKD Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Регистриран: 18.Ноември.2005
Поени: 7512
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2010 во 20:46
Originally posted by Ninja 35 Ninja 35 напиша:

Можноста да погодиш мета во движење со РПГ или било каков фрлачки арсенал е 10 до 20 % во исклучителни временски услови, без поголеми струења на воздухот... Инаку може да се погоди со Стингреј или Стингер како сакаш кажи го, чија наведувачка моќ е ислкучиво наведување на топлината на моторите, при тоа би бил разнесен цел заден дел од трупот на авионот на ситни парчиња, а на снимките убаво се гледа дека трупот посебно во задниот дел е скоро цел.
Можноста за саботажа секако постои, но каква и на каков начин е извршена тоа истрагата ќе го утврди... Јас би ја исклучил можноста дека авионот е погоден од било каков тип на проектил...

The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Мај.2010 во 00:39
Вчера го читав интервјуто на Грос, дека има нови детали околу истрагата и докази за кои сеуште не може да зборува, но дека за месец-два ќе има нов извештај.

Доказите за убиството на Трајковски постојат

На прашањето кој ја води истрагата, одговорот исто така е воздржан:
„Не можам да ви кажам, прерано е за одговор. Во спротивно, веднаш ќе има премногу притисоци врз тоа лице. Но, во Македонија има луѓе кои се добро информирани и кои се блиски до изворите и кои треба да одлучат кога тие ќе бидат откриени.“

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Мај.2010 во 00:57
Како поминува времето , така ќе биде потешко нешто да се докаже.....
Незнам зошто толку време Грос тактизира и дава изјави дека има одредени сознанија...па нека ги покаже веќе еднаш...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.