IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - ЛОГИКА
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ЛОГИКА

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 9>
Автор
Порака
dejanpp Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Април.2008
Статус: Офлајн
Поени: 893
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dejanpp Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Мај.2010 во 11:55
logikata  na  covekot  ne  moze  da  ja  zameni  nikogas  niedna  vestacka  intelegencija-softver.zasto  edni  raboti  vo  eden  period  znacat  edno  samo  po  dve  sekundi  istite  logick"  moze  da  znacat  drugo   pa  poradi  toa  koga  gi  analizirame  lujdzeto  logicki " pravime  mnogu  greski  .i  dobivame  mnogu  losi  mejdzucovecki  odnosi.zatoa  ne  razmisluvajte  logicki ,   nego  so  jasni  fakti,   koi  se  definirani  po  zakon  od  sistemot  i  spored  zakonite  od  sistemot  primenetegi  faktite  koi  ste  gi  doznale.
Кон врв
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Мај.2010 во 11:57
претпочитам интуиција трепкање
Кон врв
dejanpp Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Април.2008
Поени: 893
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dejanpp Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Мај.2010 во 12:49
Originally posted by kejt-d-grejt kejt-d-grejt напиша:

претпочитам интуиција трепкање

jas  gi  pocituvam  lujdzeto  koi  se  potpiraat  na  intuicijata  no  vo  denesno  vreme  tie  se  najranlivite  lujzde  koi  nema  da  se   resat  nisto  da  napravat  zasto  opasnosta  demne  na  sekoj  cekor  a  vasata  intuicija   ke  ve  izvestuva  za  opanosta  i  taka  nema  da  pravite  nisto  odnosno  ke  pajdzate  mnogu  lesno  vo  depresija.treba  da  naucite  da  ja  otfrlate  intuicijata  i  konecno  da  se  naucite  da  se  dvizite  " po raznisan  most"   zasto  denes  nisto  ne  e  sigurno  osnoven  fakt  za  toa  e  postoejneto  na  terorizmot  a  terorist  moze  da  e  i  tvojata  majka,sestra  brat  itnнамигнување
Кон врв
eptendosadno1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ

Регистриран: 30.Март.2010
Поени: 1149
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај eptendosadno1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Мај.2010 во 13:45
Originally posted by bijonse1 bijonse1 напиша:

.....na sekoj moj post ili otvaranje na podtema pretezhno brza i Joshua naogjat ,,rachka,,...
ili ne im chini ili ne sum vo pravo ili ova ona....vazhno sve protiv!!   
razbira se nivnite komentari sekogash se OK i namesto...tie sekogash sve znaat....
...i da !! obavezno na kraj mashki ke se gushnat po zaednichkiot stav deka pojma nemam za nishto...
e sega..
shtom lichno so nieden ne se poznavam ...samo onaka forumski ovde...LOGICHKI e..
1. ili epten me mrzat pa vaka vo sojuz machki go pokazhuvaat toa..
2.ili epten sakaat da se pravat vazhni na forumov demek posleden e nivniot zbor...
3. ili epten me sakaat pa izrazuvanje na taa ljubov i simpatija ide na vakov nachin...
ami....ke da e prvata LOGICHKA opcija...

Логично е таква појава како бијонсе1 да отвори тема за логика а да сака да се пишува за неа , тоа е логично .

Него , дали доколку се собере еден голем куп логични размислувања во однос на една тема , еден настан од иднината , односно точно да се предвиди што ќе се случи ?

Изменето од eptendosadno1 - 20.Мај.2010 во 13:45
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Мај.2010 во 13:58

.....na sekoj moj post ili otvaranje na podtema pretezhno brza i Joshua naogjat ,,rachka,,...
razbira se nivnite komentari sekogash se OK i namesto...tie sekogash sve znaat....
...i da !! obavezno na kraj mashki ke se gushnat po zaednichkiot stav deka pojma nemam za nishto...
e sega..
shtom lichno so nieden ne se poznavam ...samo onaka forumski ovde...LOGICHKI e..
2.ili epten sakaat da se pravat vazhni na forumov demek posleden e nivniot zbor...
3. ili epten me sakaat pa izrazuvanje na taa ljubov i simpatija ide na vakov nachin...

Според најновите информации на МИА, утрово дошло до масовна тепачка во градскиот трговски центар во Белимбегово, при што се убиени 7, а тешко повредени 53,5 лица, кои се итно пренесени во Градската болница, иако немале плави картони. Докторите изјавија дека за мито, накнадно ќе се договараат.
Според првичните информации, се работи за недоразбирање меѓу две лица од машка пол заради правото на сопственост врз едно лице од женска пол, кое недоразбирање преминало во вербални напади од типот ,,јас сум сто пати поубав од тебе!, продолжило со физички пресметки од типот тупаници у фаца и клоци у гз, кон тепачката се приклучиле случајни минувачи, напад од лево крило, драги гледачи, биеше Пандев и....овај....шо ми беше зборот, По извршениот преглед на снимениот материјал, како главни актери се посочени едно лице со две сомбрера, едно дрвце со меур и едно жешко, овај де женско лице со тексасна јакна и раскошно деколте

Хмммм.... Баш го читав натписот и драга моја Бијонсе, мојата логика вели ќе да е третата логичка опција не%20знам

Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Мај.2010 во 14:04
третата е,третата.тоа е НАЈЛОГИЧНО...оти -љубовта знае да болинамигнување
и ЛОГИЧНО едно ептендосадно  стоело од страна,фаќало сеир и чекало да се почне гужвата па по онаа старата-двајца се караат третиот користи,многу ЛОГИЧНО, му ја дрпнал цуратанамигнување

Изменето од Andjelina - 20.Мај.2010 во 14:06
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Мај.2010 во 14:18
чиста логика размислување
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Мај.2010 во 15:01

.....na sekoj moj post ili otvaranje na podtema pretezhno brza i ............... naogjat ,,rachka,,...
e sega..
ami,....ke da e ...deka nema nikakva logika niedna tochka!...ili imash nekoja izvrtena logika,.......ili poprvo,..pologichno bi bilo deka ne pratish se shto pravi brza,...inache ne bi zakluchila taka kako shto logichki si go zakluchila "potcrtanoto"!изненадување.....brza ne deli gushki tek taka ,...pogotovo ne na mashki,....a ushte pogotovo ne na nepoznati mashki!...a , koga ke dadesh nekoja navistina logichna stvar,..nema nikoj da ti bara ,,rachki" vo tvoite komentari i temi , kako shto "logichki" si zakluchila ..dabome!намигнување

..,..плазење
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Мај.2010 во 19:26
ima tuka nekoja logika
BRZO IMAS LI TI DOMA AKVARIUM?????
голема%20насмевка

Изменето од anakin - 20.Мај.2010 во 19:26
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Мај.2010 во 21:19
голема%20насмевка...
и мене ми текна...

ете го :

Дваjца милиционери се сретнуват пред магазинот за декоративни рибк:

--Оооо, Пешо , како си?? Одамно те немам видено?збунетост
--Ами одам на к*рсеви за ограмотуване.трепкање
--Какви се ,бе, тие к*рсеви?изненадување
--Ми читане, пишуване, логика.задоволство
---А што е тоа логика, бе, брат???изненадување
збунетост
--Еми, гле сега: jас кога те глеам тука да седиш испред оваj магазин, логиката ми кажува дека сигур имаш аквариум?
--Ииии, да бе, погоди!изненадување
--Ми ти штом имаш аквариум значи дека имаш и рибки ?
--....да
--Ми штом сакаш рибки, значи дека ги сакаш животните?
--....да
--Ми штом сакаш животните значи дека си човек на животот.
--....да
---Ми значи дека сакаш и жени?
--...љубов
--Ми ако сакаш жени значи дека не си педераст.кул
--Бре, страшен си...изненадување
--Ами тоа е тоа---логика, бате!задоволство
....

На другиот ден, милиционерот, да го наречеме Драган, сретнува друг своj колега:
--Иване, знаеш ли што е тоа логика?чекање
---Поjма не знам, Шо е??не%20знам
не%20знам---Кажи ми , имаш ли ти дома аквариум???размислување
--Не, бе, брат?!?збунетост
---Значи си педераст.плазење

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Мај.2010 во 21:46
газење%20од%20смеење pameten toj ,..kako go nareche , reshe,..dragan !....

ama , izgleda deka po logika  i onoj nad tebe ja znael "prikaznava" pa,....zatoa i postavuva ....glupi prashanja ....t.e. koga ne im e mesto ...

e, pa , ja prv pat ja slushnav sega ...смеење
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Мај.2010 во 21:54
logikata e
deka sekoj sho ne go razbira prasanjeto ili ne go znae odgovorot smeta deka prasanjeto e glupo ili ne e na mesto

vistinsko svetlo e vistinsko svetlo,, kratko moze da se drzat lugjeto u temnica

jaki se temive u filozofija upmголема%20насмевка

Изменето од anakin - 20.Мај.2010 во 22:30
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Мај.2010 во 22:04
"deka sekoj sho ne go razbira prasanjeto ili odgovorot smeta deka prasanjeto e glupo"

ne deka e mnogu logichno ,ama  ova e sosema tochno !да

....iama,  nema logika vo toa  ,...sekoj se da znae!

a , logichno e da se pomisli ,....shtom nekoj se javi odma otkako drug  ke go spomne....deka toj ustvari celo vreme e tuka,...ama , kako gostin.намигнувањеголема%20насмевка

Изменето од brza - 20.Мај.2010 во 22:05
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Мај.2010 во 22:10
greshka si
ama slusni go ova
dodeka go drzi sombreceto na stapcenceto kje e gaucho
koga kje go sinme e obicen egzibicionista koj filma tuka

ene ti logika i to bez koristenje na pandur publika

Изменето од anakin - 20.Мај.2010 во 22:11

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 9>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,281 секунди.