IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Љубов
  Активни теми Активни теми RSS - Тој/таа и нивниот “багаж“ од минатото
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Тој/таа и нивниот “багаж“ од минатото

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12
Автор
Порака Обратен редослед
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Статус: Офлајн
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Октомври.2009 во 14:43
Lugje sme se menuvame. tolku imam da kazam
inace ne ja podnasam Helena Roza no denes citajki ja vo spisanieto KREMA tolku se pronajdov sto mislev nekoja moja kolumna drpnala. od zbor do zbor kako jas sto znam da kazam....slicno e na temava. predlagam da procitate.
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
LouWeed Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
I AM THE KING OF ROCK&ROLL

Регистриран: 28.Мај.2005
Поени: 13012
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LouWeed Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Октомври.2009 во 14:38
problemot e kaj nas malogragjanstvoto, toa go sretnuvam na sekoj dve cekori
Кон врв
blackeye Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The Body

Регистриран: 24.Август.2007
Поени: 4058
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blackeye Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Октомври.2009 во 14:35

Инспирирана од статијава ја отварам темата за да ги видиме нашите коментари и мислења...како ние би постапиле во вакви случаи...без разлика дали станува збор за маж или за жена(зошто статијава алудира на жената)...Целата статија е убаво скоцкана и напишана па во целост за пренесувам зошто е баш како вовед за темава!

Живееме во едно време кое не познава вредности, не знае за морал, нема перспектива... Живееме во време кое го фрламе за да жалиме по она што некогаш било. Време во кое љубовта која сите ја бараат не постои, не сфаќајќи дека ја уништуваме самите ние. Време во кое има повеќе луѓе кои не веруваат во институцијата брак, одколку што веруваат. Парови кои вечно живеат несврзани под исти кров. Деца кои не знаат што е родителска љубов, татковци кои не си ги познаваат своите родени деца, мајки кои бркаат кариера и заборават на фамилијата...

Време во кое има многу фини, згодни, млади, слатки девојки во океанот... Но, носат еден мал детал со себе - детето од претходниот брак!

Замислете се вие во една ваква ситуација - запознавате гром девојка. Во секој поглед. Таа ги поседува сите карактеристики кои ги бара вашиот критериум кога бирате жена. Таа е млада, згодна, паметна, амбициозна, прекрасна... МАЈКА!

Знам, знам можеби не очекувавте таков завршеток на реченицата, но знаете секогаш мора да има нешто, едноставно не може сè да е розево. Ете тоа е што е, земи или остави.

Кој би бил вашиот избор? Што би направиле во една таква ситуација?

...И пред да ми одговорите... замислете ја сликата на „вашето“ дете кога ќе го види својот „оригинален“ татко, кој му доаѓа во посета секоја недела...

men.mk

Изменето од blackeye - 30.Октомври.2009 во 14:36
Ne znam kako da pobegnem
od sna,
I ne znam dal' te iko voli kao ja,
Al' ne bi ova noc tako bolela,
Da me nisi volela....
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,283 секунди.