![]() |
|
По Скопски да се чепнеме,плеснеме,погалим |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 5> |
Автор | |
pmmladen ![]() Сениор ![]() Регистриран: 21.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 333 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ги запоставивте дијалектите на источна македонија, не знам многу ама сум слушнал неколку изрази:
се онадеме поебаме се ебасмо се прдна ми на муда натепа и га у гузицу опашасмо се набутах и го и го свирна вчера се кецаме ...............итн Кој зне повеќе нека дополни.... ![]() |
|
![]() |
|
gnome ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 24.Јануари.2009 Локација: Antigua And Barbuda Статус: Офлајн Поени: 25 |
bijonse shto kazha chovekot losho zhiti se? kazha orginal kako shto e
![]() ![]() |
|
![]() |
|
gnome ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 24.Јануари.2009 Локација: Antigua And Barbuda Статус: Офлајн Поени: 25 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
bijonse1 ![]() Сениор ![]() ![]() bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Aman be ferari zarem taka ke napravime makedonski leksikon so vakvi izrazi??? Zarem vaka da pokazime na svet deka nie se onadime??? E alal da ti e pogolema glupost od komentar nemam citano ....sve ke bese ok da bese poinako prezentirano...da receme riznica na sexi dijalekti ili nesto okolu toa........i sega jas treba da kazam deka ovde velime........ama mi go babna jako za da mu pokazem na juzniot sosed i na svetot ....aj ziti se !!! Bas si po skopski........bitolcanite se carevi za vas mozete samo voda da im nosite......izvini ama taka e ! ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
ANITA11 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
![]() |
|
![]() |
|
fiks ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ![]() ![]() ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
-Боцна нешто бе?
-Не бе никоја не дава. -Оти бе? -Абе сите што ги прашав имале добиено. -Е то брат ти е малер,па кај најде сега кога си сакал да боцнеш сите да имаат добиено. -Судбина проклета брат ![]() |
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
![]() |
|
pcelickata Maja ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 24 |
ja kak vikame nii strmicane:
-sureduvaame se; -klecaame se; -plivaame ![]() -treseeme se; -rokaame se(tava najnovo ke da e); -opnah i go,stegnah i go... malee ne mi teknuva veke,a ima sigurno uste nogo...aj strumicane nadopolnejte me |
|
![]() |
|
HURGADA ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 21 |
po malesevski
i go zakcah f p**kata |
|
![]() |
|
FERARI ![]() Група ![]() Регистриран: 03.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 40 |
Mi "KLECAV" noge od takvanje
|
|
![]() |
|
volkswagen ![]() Модератор ![]() ![]() Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
во Прилепов вела:
- и го напикав - ја изонадив со таквото (или онаквото,онаквово,таквово...) - ја дупнав - ја боцнав - и го акнав колбасо - и го кладов од назад - ја офакав (селјачки современ израз) - и го закрцав а бе остај, за страмота...ебати прилепо Изменето од volkswagen - 10.Јануари.2009 во 19:05 |
|
![]() |
|
Majkl ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
![]() |
|
![]() |
|
Drlja ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 3373 |
"Како само се исфукаравме!"
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
FERARI ![]() Група ![]() Регистриран: 03.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 40 |
Nemase nikakva losa NAMERA spomenuvajki tie delovi od skopje.Site nie imame dali rodnini dali prijateli ili poteklo od (jurumleri,stajkovci....itn).Gi spomenav cisto radi kontekst na moabetot i povtoruvam deka losa NAMERA nemase.Primetego ova kako javno IZVINUVANJE za site pogodeni od mojot komentar.
|
|
![]() |
|
гоcтин ![]() Гостин ![]() Регистриран: 24.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 1797 |
е не ти требаше ова ...барем според мене... Ama ubedlivo vodat onie starite izrazi na "mangupite"okolu nase skopje sto se vozat so gradski avtobus peeset i nagore 52,53,55,66,68,22,65 Во тие автобуси се возат луѓе баш како тебе...сакал или не..и ти не си незнам кој...Биле од село (Стајковци,Јурумлери,Трубарево,Волково ....итн..) па мислиш дека сите ги употребуваат тие изрази...хм..незнам баш..можеби си налетал на лоши луѓе во лошо време... |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 5> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |