![]() |
|
Графички картички |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 5> |
Автор | |
ang3l4o ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 230 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Extend Main Desktop to TV. Taka raboti kaj mene. Znaci go setirash taka so vrzan TV, pravish restart i go vkluchuvash Premiere. Taka bi trebalo da proraboti.A i vo Premiere vo preview (ili taka neshto beshe)treba da odberesh na shto ke imash preview.Ajde vecer jas da gi razgledam kaj mene opciite, pa tocno ke ti kazam kako i sto bese. Se razbira ako ona ne e dovolno.
|
|
![]() |
|
Александар_А ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1271 |
Охоооооо! Ај што ја земав картичкава (3870) ја земав, ама сега никако да наместам да ми дава излез на ТВ од премиерот.
Море врти сучи писти, неиде па не иде.
Кога ќе пуштам видео на некој од програмиве Power DVD преку Nero или некој друг (додуша само со овие два пробав) функционира и дава излез со фул скрин без разлика дали е наместено како клон или поинаку.
Има ли некое чаре за оваа работа или тнко?!
Уште нешто ако се направи клон или било хоризонтално т.е. вертикално продолжување на сликата може прозорчето со видео да се извлече на ТВ ама тогаш го нема на монитор
![]() ![]() Ако нема чаре да ја мењам картичката и да се вратам на Nvidia.
![]() Поздрав!
|
|
![]() |
|
Tegla ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Eve ti kazuvam, sinojka mi seckase DV na baba roga makina
![]() ![]() |
|
That is called grain. It is supposed to be there.
|
|
![]() |
|
Александар_А ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1271 |
|
![]() |
|
Tegla ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Epa sega sakas i efekti i realtime
|
|
|
![]() |
|
Изгледа било дезинформација од моја страна. Денеска баш проверив, и она што го имав претходно наведено, не е точно во случај кога се користи изворен материјал (HDV некомпресиран) дирекно од камера. Така нема сецкање. Но кога има повеќе ефекти, сецкањето постои дефинитивно.
Конфигурацијата е оваа:
MSI K9A2 PLATINUM V2
AMD Athlon 64 X2 5600+
DDR2 2Gb/800
Графичката ја кажав. ![]() Изменето од Александар_А - 26.Март.2008 во 09:29 |
|
![]() |
|
ang3l4o ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 230 |
Kako sto rece Tegla ne e samo do grafickata.Jas imam Ati Radeon X1600 i na P4 HDV nema smooth play. Ama na Core2Duo so 2GB ram ima i toa dosta solidno. Zatoa kazi koja konfiguracija imas pa ke vidime kaj puka.
![]() |
|
![]() |
|
Ne bi trebalo toa da ima vrska so grafickata karta, povekje treba da ima vrska so samiot sistem, CPU, bus, brzina na ram itn... Znam deka za montaza na HDV ti treba dosta procesorska sila zaradi postojano dekompresija, kompresija i sozdavanje na nov IBP GOP struktura. Zatoa na 3GHz P4 e nevozmozno da se montira native HDV vo realtime.
Mislam deka ne bi trebalo da bide grafickata problem, pogotovo 6600GT. |
|
|
|
![]() |
|
Заборавив да спомнам т.е. прашам. Со сегашнава картичка ако ставам HDV материјал на плеј сецка, исто и ако имам повеќе ефекти и други транзиции на сликата(NX6600GT) со подобра графичка би се средил овој проблем? Рендерот го оставам на страна.
![]() |
|
![]() |
|
Enkodingot ide pobrzo od realtime bez karticka so segasnite Core 2 Duo i Quad Core CPU.
|
|
|
|
![]() |
|
Matrox nema poseben hardverski encoder za vo MPEG. Odnosno nema poseben chip koj renda MPEG. Ist e chipot koj renda i DV i MPEG. I toa renda realtime, bez razlika dali so export vo Premiere ili pak so capture. Znaci Matrox nudi i capture vo MPEG2 i pokraj toa sto nema poseben MPEG chip. Rabotata e vo toa shto eden ist chip moze da napravi se. A Canopus ima poseben board, ili kako zaseben del ili del od video mantazna kartichka. I zatoa chipot koj e za DV ne se preoptovaruva i so MPEG. Zatoa Canopus i nudi podobri rezultati. A za export 100% odi realtime od timeline vo Premiere (ako ne e so premnogu efekti, korekcii itn). I toa i CBR i VBR
|
|
![]() |
|
Сега ме зачуди за ова.
![]() |
|
![]() |
|
Znam deka pred 3-4 godini se praese Quadro od GeForce softverski. Deka nVidia togas imase 1 chip koj softverski go resavaa dali kje bide GeForce ili Quadro. Sega toa ne e vozmozno.
Inaku za ATI sto spomna driver off. Mozebi i moze da se dobijat takvi performansi, no site seriozni softverski reshenija koi baraat grafichka karta se baziraat na nVidia. I zavisi za sto ti treba. Mene mi bese biten TVout, nekoj saka da igra, nekoj saka dual head, nekoj 4 monitori, nekoj saka OpenGL za 3D. Prema potrebite. |
|
|
|
![]() |
|
driver_off ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 107 |
не знам дали сте чујале за Ati 2600XT со DDR3 или DDR4 поубво со ддр4 која може со едноставно менејне на драјверите да се модува и да дава едно 2-3 пати подобри резултатит у графичка обработка и добиваш графичка картица у каласта на Quadro на Nvidia за 1/5 од цена, 2600ХТ може да се најде за под 6000ден со 256мб ДДР4
проверејте го линкот http://hardware.sitebuilderinfo.com/forum/forum_posts.asp?TID=2352 |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 5> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |