![]() |
|
Религија - ДА или НЕ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 7> |
Автор | ||||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
NE
negledam nikakva pricina taa da me smeni na dobro a nitu na lose sum si so sum si i so neja i bez neja veruvam deka ova vazi za site osim za fundamentalisti i fanatici koi radi religija se otrule na edna hacienda pred 15 tina godini nim im donese samo smrt a toj glavnot propovedac nemal dupe da otide vo rajov |
||||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||||
![]() |
||||
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
|||
[QUOTE=anakin] NE
negledam nikakva pricina taa da me smeni na dobro a nitu na lose sum si so sum si i so neja i bez neja veruvam deka ova vazi za site osim za fundamentalisti i fanatici koi radi religija se otrule na edna hacienda pred 15 tina godini nim im donese samo smrt a toj glavnot propovedac nemal dupe da otide vo rajov тоа се секташи - не верници. Секташите ги води фанатик со оболем ум, а членовите слепо му веруваат, па се чести случаите на колективни самоубиства. |
||||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||||
![]() |
||||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
|||
.........osim
za fundamentalisti i fanatici koi radi religija se otrule.................... Изменето од anakin - 06.Јануари.2008 во 22:33 |
||||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||||
![]() |
||||
badredboy ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 05.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 11 |
|||
Супер што овој пост што го поставив донесе толку коментари кои во многу нешта беа и различни и заеднички!
Значи сите се согласуваме дека религијата ја измислил човекот, сите се согласуваме дека човекот без религија може да опстане а таа (религијата) без него не може! Јас сега после еден куп коментари ке си кажам за мене: Јас си почитувам свои етички и морални стандарди кои воопшто не се поврзани со било која религија ,јас се трудам кога имам пари кои можам да ги подарам- да НЕ го правам тоа на Црквата ,туку да им ги дадам на тие гладни пред црквата....па мојот апел е тоа дека што побрзо осознаеме дека црквата само ја заглупува народната маса толку побргу ке успееме да разјасниме дека и религијата е една идеологија која за брзо ке биде безначајна- па така заедно да си направиме подобар свет-без луѓе кои самите се убиваат,или убиваат илјадници во името не овој или оној бог !! |
||||
![]() |
||||
Anthony ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3379 |
|||
Religiozen nesum voopshto - a vo Boga veruvam apsolutno.
Ne verevuvam deka idejata na Gospod bila da posotjat religii ili ako sakata ushte povekje da postoi crkva so organizacija i hirearhija identichna na Rimskata imperija. A sto se odnesuva do Adam i Eva jabolkoto i slichno - da vi kazam mene seriozno mi nedostasuva moeto rebro. Osobeno koga odam vo krevet sam - togas najmnogu mi nedostiga rebroto. Eh Gospodi, zoshto, zoshto mi go odzema moeto rebro??? Znam deka Tvoite patishta se tajni, pa sepak, shto ti trebashe? Kade da go najdam sega moeto rebro? Vo oblik na nekoja super privlechna ubavica so angelski lik velish??? Vo red odam da ja pobaram ![]() A zoshto taa taka gjavolesto mi se smeshka??? |
||||
It’s nice to be important....it’s important to be nice!
|
||||
![]() |
||||
Ateist ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
|||
Не можеше дури ни на оваа тема да не ги спомнеш атеистите и да плеснеш 300 глупости за нив. Што си толку опседнат? Да не си ти некој прикриен Атеист?? Уште еден волк во јагнешка кожа. BTW не познавам верник, посебно од твојата секта (која ти ја нарекуваш вера) кој покрај вашиот бог немаат барем уште еден бог како парите, богатството, славата, моќта.. убавината на своето тело, твоите сетила, твојот прекрасен интелигентен ум итн. Факт е дека Бог е творба на човекот а не обратно. Некој се опива од алкохол, некој од дрога, а некој со религија. Значи стоп за пороците, штетни се по здравје и за себе и за околината. |
||||
Да бидеш верник е исто како да си слеп, а да раскажуваш за светлината (Атеист)
|
||||
![]() |
||||
|||
se povekje i povekje napreduvame vo soznanieto za nas
za civilizacijata za opstanok se povekje se nadevam lugjeto koi ja imat taa nokj da napravat neso so damnesnite lugje sonuvaa i napisaa za toa RAJ NA ZEMJATA no rastot na civilizacijata go potisnuva toa- tesko se pravi RAJ so prenetrupana Planeta- so se pogolema potreba za hrana ii voda doagja denot koga religijata kje ja zameni informacijata lugjeto se gladni za znaenje sakat se da znaat i se pomalku da veruvaat strasni sme- vladeeme so planetava bogovi sme tuka no dali sme pametni bogovi koi kje se grizat za novite bogovi koi kje dojdat toa e prasanjeto vojnite nuklearkite zagaduvanjeto toa e pogolem problem so koj treba da se zanimavame a religijata- nikako ne pomaga zatoa sto covekot e iznad sekoja religija covecnosta moze da ne donese na malku podobro a ne religijata |
||||
|
||||
![]() |
||||
orlov ![]() Сениор ![]() ![]() army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
|||
СИГУРНО ПОСТОИ НЕКОЈА БОЖЈА СИЛА ИЛИ Е ВОЉА НА МОЌНИ ДА ГО СТАВАТ НАРОДОТ ВО ПОД ОДРЕДЕНА ПОЛОЖБА- ДА МУ ВЛЕАТ ЗАВИСТ. |
||||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||||
![]() |
||||
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
|||
Во право си. И јас познавам доста верници, независно дали се теисти или атеисти, кои имаат повеќе од еден бог.
Познавам теисти кои се поклонуваат на Создателот и парите.
Познавам атеисти кои се поклонуваат на парите и телото.
Познавам теисти кои се поклонуваат на кариерата и Создателот
Познавам атеисти кои се поклонуваат на Сексот и Егото.
Итн.
Да да, му рекол часовникот на Часовничарот: "Јас те создадов тебе"
![]()
Ајде, кога веќе спомна, биди фраер до крај и наведи ми неколку штетни последици кои ми ги предизвикува мојата вера во Христос.
|
||||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||||
![]() |
||||
orlov ![]() Сениор ![]() ![]() army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
|||
Нема потреба да не се верува дека е така. |
||||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||||
![]() |
||||
|||
Да да, му рекол часовникот на Часовничарот: "Јас те создадов тебе"
![]() Ev postojano me iznenaduvas so svojata lucidnost da umrev vcera nemase da go doznam ovoj produhoven odgovor- eh logicnosta da ti e na ramniste so matematikata bi bilo super za tebe i SUPER ZA CELIOT GRAD Изменето од anakin - 07.Јануари.2008 во 15:34 |
||||
|
||||
![]() |
||||
Ateist ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
|||
ДА ДА ДА му рече господ на својот создател, човекот, ако не беше ти ќе беше некој друг
Јас ете ќе бидам фраер до крај и ќе ти кажам неколку. Целосна ваша заслепеност, пијаност од вера, ниедна одлука без да се консултирате со вашиот бог, зависност (како наркоманине, навлечени сте на бог) ширење верска омраза..... да не набројувам повеќе |
||||
Да бидеш верник е исто како да си слеп, а да раскажуваш за светлината (Атеист)
|
||||
![]() |
||||
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
|||
И што кажа сега? Се читаш ли ти пред да постираш?
Ти реков да ми наброиш штетни последици од мојата вера во Христос, а ти ми велиш "пијаност од вера"? Што сакаш да кажеш со тоа? Дека така "пијан" од вера не можам да возам кола? Ќе ми ја земат возачката? Или пак дека мојата вера ме учи да не се опивам и да бидам претпазлив во сообраќајот?
За каква заслепеност зборуваш? За тоа што не гледам на светот чисто материјалистички и кратковидо? Затоа што гледам и кон духовните вредности и кон вечната перспектива? Затоа што за мене смртта не претставува точка, туку запирка?
Да те поправам малку за тоа последното. Верските конфликти и војни под капата на христијанството секогаш биле предводени токму од "атеистите во одора", оние кои се декларираат како верници, а всушност се атеисти во црни мантили кои сакаат економски да профитираат или политички да дејствуваат за свои интереси.
Да почнам јас да набројувам штетни последици од твојата религија или да ти дадам уште една шанса тебе да пробаш да ми најдеш некоја реална штетност од мојата христијанска вера?
|
||||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||||
![]() |
||||
Anthony ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3379 |
|||
Da , sekoj ima neprikosnoveno pravo da mu se moli na svojot Gospod - ili da ne veruva vo nego. Se slozuvam so Ev
|
||||
It’s nice to be important....it’s important to be nice!
|
||||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |