![]() |
|
Sony XDCAM EX1 - prvi vpecatoci |
Внеси реплика ![]() |
страница <123> |
Автор | |
caki99 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 113 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tegla dobro izgledas so kamerava samo da ne tie malku teska za drzenje
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Tegla ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aj posle praznicite kje snimam kratki klipcinja, kak sto treb, so stativ itn itn. Strpete se za posle praznicite. Inaku namerno snimav so mnogu dvizenje od raka za da vidam kakvi artefakti pravi mpeg kompresijata. Se trpat ![]() Strpete se do sreda idnata nedela. vi vetuvam ubavi klipovi. Da ja imav doma kamerata uste vecer kje imase. |
|
That is called grain. It is supposed to be there.
|
|
![]() |
|
Zoran K ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Ajde napravi test kako sto treba, na stativ i vo razlichni svetlinski uslovi i istovremeno snimaj gi istite raboti i so tvojata PD150, pa potoa sporedi go kvalitetot na dvete kameri vo odnos na svetlinskite uslovi i kompariraj gi DV sekvencite od dvete kameri.
Taka ke ni dadesh orientacija koja e osetlivosta na kamerata i kakov kvalitet na DV konverzija dava. ![]() |
|
![]() |
|
Александар_А ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1271 |
Ми се допаѓа предлогот на Зоран. |
|
![]() |
|
Александар_А ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1271 |
Каде се ветените материјали |
|
![]() |
|
Zoran K ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Alo Tegla, aloooooo...
Pa nemoj sega da ne ostavash na pola pat... ova kako na mali dechinja, ke ni vetish lizhavcinja, ke ni gi pokazhesh i potoa... opa, gi snemalo pozadi grb. |
|
![]() |
|
Igor-T ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 19.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 622 |
![]() |
|
Igor-T ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 19.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 622 |
A eve interesno video so EX1 i Letus35 Extreme: Piccadilly Furs: Letus extreme and Sony ex1 demo Kako shto vidov, voglavno snimeno na overcast, hazy i noke. Pozdrav Igor |
|
![]() |
|
Tegla ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Kamerata koja ja testirav distributerot si ja zema i ja dade na drugo mesto. taka sto kje se obidam da napravam upload na toa sto go imam snimeno normalno. Edinstveno mi e krivo sto ne ja probav so SDI out vo HD-SDI karticka kako AJA Kona. Inaku tie klipovi od raka namerno ja mrdav za da se vidat artefaktite od kompresijata, ama ova sto go vidov "woble" mene ne mi se pojavi, kojznae
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Ништо од материјалите. Само се изначекавме.
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Tokmu vecherva go snimav Srgjan Kerim ( i Majk Zafirovski, Dzhon Bitov i uste nekolku drugi lugje) vo Toronto, koga za prv pat ja vidov EX-1 na stativ do mene. Duri sega mi stana jasno kolku e mala. Neshto e podebela od FX-1 i na prv pogled nema da vi svrti vnimanie deka e porazlichna od site drugi handycam kameri. Do nea imashe i edna FX-1, pa go zamoliv chovekot koj gi opsluzhuvashe i dvete kameri da gi postavi na 0dB gain za sporedba.
Imam komentar od samo dva zbora: nema sporedba! Ushte ednash ke recham, za mene e shteta sto ja napravile da snima samo na kartichki, iako znam deka idninata e tamu. P.S. Chovekov imashe samo dve kartichki, pa koga mu se ispolni prvata, dodeka kamerata avtomatski se prefrli na vtorata, toj ja izvadi prvata i otide da ja prazni na laptop. Abe makata ke te nauchi na sekakvi trikovi... ![]() |
|
![]() |
|
Na site testovi EX1 ima superioren kvalitet na slika. Izmerena e pogolema dinamika od RED ONE. Na Red se izmereni 8 f-stops, dodeka na EX1 10 f-stops dinamika. Mnogu e ostra zaradi 1920x1080 native senzorite. Isto taka kolorot e mnogu dobar zaradi 3 senzori za sekoja boja. Edinstvena maana e toa sto e CMOS i ima idiotski "rolling shutter", vekje otvoriv tema za toa ![]() ![]() http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=13580 |
|
|
|
![]() |
|
amanito ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 251 |
Tegla pred edno mesec dva beshe i kaj mene na proba ama nekako ne sum bash kompetenten bash naj naj za da ja istestiram i ja ostaviv samo po nekolku klipchinja snimanje i stavanje vo AE... ama zatoa, Dechki da ne rusham muabetov se e toa super ama posle CineAlta so fiksni obiektivi nekako se paga vo voda!
Za zal :( Chovek lesno se naviknuva na ubavo |
|
![]() |
|
Eh, sporedba na EX1 so Cinealta so digiprime e kako da sporeduvas najdobar DSLR so krop senzor i digital Hasselblad
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |