![]() |
|
Тројство |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 16171819> |
Автор | |
Padisah ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Ноември.2007 Локација: Turkey Статус: Офлајн Поени: 393 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sultan Ulü-l Ebsar
T.Han B.Osman bin lahavle Daimi Muzaffer Dünya Fatihi Haşmetli ve Ulu Sultan |
|
![]() |
|
trebo.r.a ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 356 |
|
|
![]() |
|
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Ezan-a, mnogu se iznasekira be prijatelu za neshto vo shto ti i onaka ne veruvash. Pa zgora na toa zaesh deka i na hristijanite ne im e jasno, pa od petni chili se obiduvash na site da im se razjasni.
![]() Ti izgleda ushte ne znaesh sto e dogma? Dogmata ne se dokazhuva kako, na primer, matematika. Taa se prifakja ili se odbiva. Takov primer bi bila dogmata za Muhamed, deka toj e profet, deka e posleden od site profeti, deka Bog nemu mu se javil preku angelot i mu gi prenel rabotite koi so vreme drugite gi sokrile ili iskrivile. Druga dogma bi bila onaa za dzhenetot i t.n. Ne postoi dokaz za site tie raboti, a nemoj da se potpirash na nekakva logika vo nedostatok na fakti, bidejki logikata e lazhna rabota, osobeno koga zapochnuva so pretpostavki, veruvanja i mislenja. Zatoa, za dogmata ne se diskutira. Taa mozhe samo da se prifati ili odbie, mozhe da se razbere ili osoznae, vo zavisnost od nash*te ubeduvanja ili zhelbi. Bidejki vie doagjate cvrsto ubedeni deka vashata dogma e tochna i site drugi se pogreshni, ne se javuvate so prashanja da doznaete (ne velam da razberete ili prifatite), tuku da napadnete i obezvrednite neshto sto i onaka ne e vashe, tuku tugjo i sakano od onie koi si go imaat. Zatoa vashiot odnos kon vernicite na drugite veri e agresiven, da ne recham siledzhiski, i ne ostava nikakva zhelba kaj ostanatite za edno komuniciranje so vzaemen respekt i razbiranje. Ova ti go velam so najdobri nameri, bez da te navredam, so cel da vi ukazham na neshto sto go chuvstvuvaat site lugje koi ne se muslimani. Изменето од Messenger - 21.Мај.2008 во 17:27 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
![]() |
|
Ezan-a ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Декември.2007 Локација: Somalia Статус: Офлајн Поени: 150 |
Изменето од Ezan-a - 21.Мај.2008 во 17:09 |
|
Beautiful Mind
|
|
![]() |
|
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Fakt No1: Site muslimani, chlenovi na ovoj forum. veruvaat vo onoa sto nauchile od Islamot i ne veruvaat vo Svetotot Trojstvo i vo Isusovata zhrtva za spasenie na lugjeto.
Fakt No2: Bezbroj pati e postaveno prashanjeto na Svetoto Trojstvo i ushte poveke pati e dadeno objasnuvanje za ovaa hristijanska dogma. Fakt No.3: Muslimanskite chlenovi nikogash ne rekle deka doznale sto e Svetoto Trojstvo. Fakt No. 4: Nikoj ne baral od muslimnaskite chlenovi da go razberat i prifatat Svetoto Trojstvo bidejki toa e kontradiktorno so nivnata religija. Fakt No.5: Muslimanskite chlenovi postojano, na eden ili drug nachin, go postavuvaat istoto prashanje za Svetoto Trojstvo. Posledica od navedenite fakti: muslimanskite chlenovi ne go postavuvaat prashanjeto za Svetoto Trojstvo za da ja doznaat ili razberat dogmata, tuku so postojanoto potenciranje deka nikogash ne im se jasni odgovorite sakaat da gi drzhat hristijanskite chlenovi vo postojani jalovi diskusii na istata tema, so edinstvena cel da ja obezvrednat i omalovazhuvaat hristijanskata religija. Vtora posledica: potpolno gi razbiram onie hristijanski chlenovi koi, uviduvajki ja situacijava, se povlekoa od forumov. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
![]() |
|
Halid ibn Velid ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Zarem raspravija go racunas ti ona sto nemas dokazi da go dokazis!>?
Koga se nema dokazi.togas pocnuvas so analizi na licnosti na nivo,i so ti ja znam!! Ostajme ti mene,ako tolku sakas da me zapoznaes mene i moeto nivo..Koga ce navrates vo Mkd,javise ke Podebatirame! Lokacija..Tvoja zelba! Pa za tvoe dobro i dobro na site vas jas vi kazuvam,za da ne bi se umoruvale od pisuvanje..zemetigi vasite postovi,vasite"fakti"za trojstvoto,od site temi,i pastirajtegi tuka! Da,videme toa sto go tvrdite..deka ste "objasnile" |
|
Хасан ел-Басри рекол:О Човече,ти си само збир на Денови,кога денот ќе замине и дел од твоето тело заминуват!!
|
|
![]() |
|
zidarski ![]() Сениор ![]() Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Халид, се гледа твоето ниво на дискусија кое е, и не гледам потреба да навлегувам во расправија со тебе.
|
|
Do what is right, come what may...
|
|
![]() |
|
Halid ibn Velid ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Abe samo toa vie znaete,Objasneto e,Raskazano e,Preraskazano.i so ti ja znam..samo toa znaete...E,ajde stom e objasneto od vasa strana..za da ne bi pisuvale isto,zemetegi postovite od drugite temi i pastirajtegi na ovaa tema,pa da videme kako e Objasneto...Ne samo pisuvajte,edno isto pak isto!!
Toa vie e najlesen nacin...Pisuvano e, Samo toa znaete! ![]() Изменето од Halid ibn Velid - 21.Мај.2008 во 14:12 |
|
Хасан ел-Басри рекол:О Човече,ти си само збир на Денови,кога денот ќе замине и дел од твоето тело заминуват!!
|
|
![]() |
|
zidarski ![]() Сениор ![]() Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Објаснето е не само во темата за Троиството, туку и во речиси секоја друга тема која е отворена, бидејќи се натаму ве води дискусијата. Ако до сега не го разбравте, сега нема па ич... затоа - или помирете се со фактот дека не го разбирате Троиството или препрочитајте повторно и обидете се да го разберете...
Како да ви објаснам на друг начин, нешто што на мене, а и на сите не-муслимани тука им е сосема јасно?! Се обидов да го објаснам на 5-6 различни начини, некои дури сосема детинести, затоа што веќе не знаев како да пристапам кон вашата логика, но за жал и тоа не вроди со никаков плод. Не затоа што не е јасно објаснувањето, а затоа што не сакате да го прифатите и уште пред да го прочитате објаснувањето тргнувате со идеја дека ќе го исмеете и дека нема да го прифатите како објаснување. Затоа - најпростата логика налага да се престане со тоа објаснување, затоа што залудното губење на времето е страшна работа. Кој разбрал, разбрал - кој не, да е жив и здрав и да си верува на начин на кој си верува. |
|
Do what is right, come what may...
|
|
![]() |
|
Templarius ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Sto be da ti objasni pa eve ti go forumov ima 30 stranici na nego temata za trojstvo ja ima otvarano prethodno odi najdi ja procitaj i jasno ce ti e....aman bre ludje .....
|
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
![]() |
|
Chekaj, mozhebi nakoj ke namine...
|
|
|
|
![]() |
|
svemirski_duh ![]() Сениор ![]() Регистриран: 29.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 676 |
PS: Da ne odime daleku.... jas cekam nekoj da mi objasni.
|
|
![]() |
|
svemirski_duh ![]() Сениор ![]() Регистриран: 29.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 676 |
Messenger, po (licno) moe mislenje,tuka Hristijani ima,mozebi eden,ili ete,naj mnogu dvajca. Se' ostanato e.... Jas od nekoj Pravoslaven,vernik i ne ocekuvam tema so naslov od onoj tip,naj taze sto se otvori,za pedofilijata.... toa ti se se' maskirani Evrei. Samo neznam koj kolku moze da gi prepoznae. Toa e samo licno moe mislenje i ne e del od temava. Tuka kulturno postaviv prasanje i navistina i naj iskreno me interesira kako ova bi mozelo da se objasni. Dali voopsto postoi objasnuvanje. Za Hristijanite... neznam ni do sega zosto pisuvale tuka,ako pisuvale. Sekoe edno postaveno prasanje im e samo kolku da se diskutira a na site im e jasno. Sekogas se vri Dzihad,Ubistvo,,,,, nema sto da prasaat,se e jasno. Da mi bese i mene jasno Hristijanstvoto nemase ni jas da pisuvam,ke mi bese jasno... |
|
![]() |
|
Izgleda ke se nachekate...
![]() ![]() No nishto ne se znae... mozhebi nekoj ke se izlazhe i povtorno ke se javi. Samo , kako sto stojat rabotite ovie denovi, izgleda poveketo hristijanski chlenovi izgubija interes da diskutiraat so vas. Ako prodolzhi vaka ke morate samite da se prashuvate i da si odgovarate. ![]() |
|
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 16171819> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |