IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Љубов
  Активни теми Активни теми RSS - Разлика во години: постар или помлад партнер/ка?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Разлика во години: постар или помлад партнер/ка?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1516171819 70>
Автор
Порака Обратен редослед
riki1899 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Декември.2008
Статус: Офлајн
Поени: 850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај riki1899 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јануари.2010 во 09:02
ushte koga imav 17-18 godini najcesto odev so devojki koi imaa nad 21 godina...i sega vekje nekako mi se nadminati nekoi raboti koi gi pravat devojkite pomali od mene...najvekje razbiranje imam so devojki koi se na moja vozrast ili pak malku ili povekje postari od mene
    basnata KISELO E GROZJETO sekogash e aktuelna,...dali lisicata uspeala da izlaze nekoj drug osven sebesi?      
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јануари.2010 во 01:01
Godinite ne se vazjni koga e vo prashanje srceto i emociite.
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
Blue Scarlet Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Амазонка

Регистриран: 03.Ноември.2009
Поени: 9011
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blue Scarlet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јануари.2010 во 21:35
Zarem dusata go poznava vremeto i moze da meri so godini?
Lupus non mordet lupum.

Vulneratus non victus!

Кон врв
avon Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 31.Јули.2009
Локација: United States
Поени: 107
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај avon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јануари.2010 во 21:48
postar podobro
Кон врв
IzGubEnA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Април.2008
Поени: 1066
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај IzGubEnA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јануари.2010 во 23:23
Ne e isto ako devojkata ima 15 godini, a tipot 20 i ako tipkata ima 20 a tipot 25. Razlikata vo godini e ista, samo sto vo vtoriot slucaj razmisluvanjata im se na recisi isto nivo.

Кон врв
ANITA11 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Јануари.2009
Поени: 21488
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ANITA11 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јануари.2010 во 21:59
zavisi kolkava razlika vo godiniзбунетост
Кон врв
Mimi81 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2009
Поени: 19
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mimi81 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2010 во 15:10
Можеби порано би рекла дека годините имаат гоооолема врска во врската. Дека машкото треба да е најмалку 4 години постар од женското и сл. дека покасно созреваат, дека покасно се стабилизираат и сфаќаат сто сакаат од животот.
СЕГА...

Го повлекувам сето она што некогаш сум го кажала. Карактерот воопшто не е во мерило со годините. Не триесет 40 нека има ако е психички недораснат, мисли дека живее во времето дедому кога живеел и слично, од него не очекувај зрела помош како од партнер. Тој само ке те ограничува потценува и гази. Секогаш ке те критикува и на крај сфакас дека еден необразован идиот, непрошетан и сл. тебе ти го диктира животот.

Се откажуваш од постарите или пак случајно налетуваш на други постари кои на прв поглед мислиш дека се поразлични па после сфаќаш дека тие секогаш сакаат да се прават попаметни. Не е важно твоито образование, интелект и сл. Твојата прошетаност и животно искуство. Важно е тоа што тие се постари и животот го поминале по биртии и ти солат памет за животот, во целина. Сфаќаш... СИТЕ СЕ ИСТИ.

Налетуваш на помал.
Отпочеток скептик.
Дете.
Уште недозреано, но си викаш дај да с почувствувам и јас помладо и... сфакаш. Тој е тој. Тој те обожува, го почитува твоето животно искуство и ја цени секоја твоја мисла, не те омаловажува и те гледа како богиња.

Се разбира обва е моето искуство.

Зашто од искуство знам каде клинците се обидуваат да солат памет наоколу.
Кон врв
Joshua_Tree Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јуни.2007
Поени: 6477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2010 во 12:51
Vremeto i brojkite se najingenioznata covecka budalastina!

Tugjite dobri ili losi iskustva ne se i nemozat nikogas da bidat del od ona sto go sakam jasсреќа
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes
Кон врв
zamislena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јануари.2010
Поени: 14571
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zamislena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2010 во 11:37

Твоите години и моите години – два брега, два камена,
Две небиднини.....
Твоите години и моите години –твоите години во мојата мака,
Моите години во твоето срце....
Ти одиш чекор по чекор, мака по мака низ моите години,
Јас одам чекор по чекор, мака по мака низ твоите години.
Нема крај и нема изодување...............

Кон врв
Renatax Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Декември.2008
Поени: 11613
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2010 во 09:46
Iako taa misli deka e ''pogolema  psihichki'',sepak momcheto neka ostane razbirlivo do nejzinata 18-ta godina ,pa potoa  neka si go postavi istoto prashanjeнамигнување
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.

Кон врв
malenko2300 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 17.Јануари.2010
Поени: 1
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај malenko2300 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2010 во 01:13
Океј, според мене разликата во години влијае, но и не, во различни периоди од животот, пример невкусно е да одат девојче 10години и момче 15, а сепак не е исто доколку одат девојка 25, маж 30год..

Всушност, сакам да ве прашам нешто конкретно..
Девојката 16, момчето 22.. Како размислува тој? Дали имаат шанси, ако тој е разбирлив, а таа „поголема психички“ ??
Кон врв
riki1899 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Декември.2008
Поени: 850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај riki1899 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Декември.2009 во 22:49
Originally posted by којсумјас којсумјас напиша:

бидејќи годините не секогаш соодветствуваат со паметот на оној...што ги носи...разликата во години не нужно носи и предност на постариот...како мене ми го спопика една...амм..ммм..а бе ...ама од тогаш си знам...не ги потценувај помладите...инаку уште имам кошмари...а не е попаметна од мене...така сеуште милувам да си мислам...
ne e nuzno da nosi prednost,mnogupati nudi i sprotivno,zatoa sto postariot e toj sto treba da bide popameten,pozrel,postabilen i sl. i ne smee da dozvoli da se sluci nesto bez vrska,...deka ne bila popametna ne bila,ama deka bila rasipana bila...ne e do pametot do rasipanosta e,ako bila pametna nemalo da se izglupira neli?
znaes kako vikaat,toa sto edna budala ke go rasipe sto pametni ne mozat da go opravat,toa mozno da e slucaj i sega neli?
hehee i na mene edno devojce pomalo seuste mi se ponasha,diga i pravi pametna,me ogovara,kritikuva i potcenuva kaj stigne(ama nema hrabrost nisto da mi kaze vo lice i ispadna najgolemo gjubre sto voopsto sum go zapoznal),ama tipkata od koga me zapozna mene si go smeni zivotot od koren ,i zamisli seuste go zivee toj zivot,koj go zapocna so mene i poradi mene,a seuste se samo loso zbori za mene i za mojot zivot,a ona seuste go zivee istiot ...i popustav zasto e dete ama go pretera pa ja bataliv skroz i sega ete ja me brka na sekoj cekor,sega duri si svatila sto izgubila,jadnata ke i dojde pametot ama kasno ke bide

taka da ne se zamaraj,ostavi vremeto da raboti za tebe...se se vrakja se se plakja...
    basnata KISELO E GROZJETO sekogash e aktuelna,...dali lisicata uspeala da izlaze nekoj drug osven sebesi?      
Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Декември.2009 во 21:09
druze pazi nekoj tatko da ne ti doe na vrata samo голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка

Kojsumjas  големо%20гушкање sosema vo pravo si.jas poveke bi rekla ne glej na godini, ako e zensko pazi mu se...za da nemas posle potpis posveten na nekogo od dlaboka bolka
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Декември.2009 во 20:45
бидејќи годините не секогаш соодветствуваат со паметот на оној...
што ги носи...
разликата во години не нужно носи и предност на постариот...
како мене ми го спопика една...амм..ммм..
а бе ...
ама од тогаш си знам...
не ги потценувај помладите...
инаку уште имам кошмари...
а не е попаметна од мене...
така сеуште милувам да си мислам...

Изменето од којсумјас - 22.Декември.2009 во 20:46
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1516171819 70>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,422 секунди.