![]() |
|
A1 под полициска опсада?? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1415161718 56> |
Автор | |||
Persej7 ![]() Сениор ![]() Регистриран: 21.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 254 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
монте кристо: според твоите реакции, мене ми изгледа дека не те вади од такт наводното тролување туку те вади од такт баш вистината. А од вистината, пријателе, нема бегање. Сега допрва се гледа кој што правел во петочната драмолетка изрежирана од страна на А1/СДСМ.
По темата: Мислам дека Билјана Ванковска, која што е инаку познат критичар на власта, исто така убаво го сумира повикот за бунт против легитимната влада на Македонија, и заслужува да се прочита во целост на дадениот линк: “ Надлежните ни должат кристално јасен одговор за настаните, ама и конкретен исход; А1 треба да и се извини на јавноста за стравот кој го внесе. Од Велија/ опозицијата не очекувам ништо: да им беше за владеењето на правото, немаше да организираат кампања за уривање на Владата, туку ќе биеја правна битка. Македонија останува колатерална (или намерна) штета. Смена на власта надвор од избори значи или преврат или ехо на идејата на Арбен Џафери - воспоставување протекторат. Некој сака да е на кормилото дури и по цена бродот да потоне “ http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=1129101025575&id=13&prilog=0&setIzdanie=22145 Изменето од Persej7 - 29.Ноември.2010 во 12:15 |
|||
![]() |
|||
монте кристо ![]() Сениор ![]() ![]() THERE CAN BE ONLY ONE Регистриран: 26.Мај.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6869 |
||
![]() ![]() |
|||
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
|
|||
![]() |
|||
fiks ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ![]() ![]() ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
||
Секој втор член банирај ме
![]() ![]() ![]() Дечки ајде ве молам без караници и префрлања,нека си тече дискусијата и секој нека си го брани својот став но нека не го обвинува другиот дека е лажго,тиквар,ваков-таков и слично. Ве молам не доликува зборчиња на е.... да стојат на форум. На форумов барем додека јас и Анастеа сме администратори никогаш немало цензура на мислења,посебно ова важи на подфорумот Политика,секој си пишувал и изнесувал свои мислења и никој од нас двајца не ги цензурирал од гледна точка на политичка идеологија и дали нас ни се допаѓало или не тоа мислење. Ама апсолутно не ни е гајле што се однесува до нас која е политичката идеологија на еден член,единствено што не интересира е да нема вулгарности,кавги и провокации со недолична содржина меѓу членовите. Нека има дискусија во која ќе си ги браните своите ставови и мислења и бидеете и остри во одбраната на своите мислења,но нека нема ставање на епитети недолични за било кој од нас на форумот. Факти,линкови,цитати нека го подкрепуваат мислењето и секако нека се даде време на мислењето за да се искристализира,кое време ќе го докаже или истото или спротивното. Во однос на паритските обележувања сите гледате дека тука има членови кои ги застапуваат идеологиите на двата најголеми политички мастодонти во Македонија,СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ,на било кој од нив никогаш не му била скратена можноста да пишува за својата партија. Повеќе пати јас и Анастеа сме повикувани дека делуваме по наредба на некој си Штаб,на што секогаш се смеам на тоа етикетирање. Одговорно тврдам за себе дека никогаш за време на моето модерирање и времето поминато како Администратор на форумов не сум добил никаква смерница за филтрирање и цензурирање на пораки од членови од страна на било кого,а доколку ја добијам јавно ќе пишам и ќе го посочам никот или ликот кој тоа ми го предложил. Уште еднаш за крај ќе ве замолам да постои култура во однесувањето на форумот и почитување на мислењата на сите членови. Ви благодарам ![]() |
|||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|||
![]() |
|||
Gorazd777 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Октомври.2008 Локација: Евразија Статус: Офлајн Поени: 1584 |
||
Евидентно е дека повеќе нема потреба да се дискутира,односно да се изнесуваат мислења,она што се сака да се постигне на извесен начин се постигнува кон одрдени членови на форумот,така е бадијала и пишување на постови,секако и овој пост ќе биде избришан но верувам дека ќе стигнеш да прочиташ. Тоа е една вистина,едно е да браниш вистина,а овде се гледа дека многу работи се отворија,а друго е да застапуваш само една страна,според мое мислење од корист.Колку и да сакате да навлегувате во дискусиите на одредени членови,вие само го давате непобитниот факт дека сте само вие во право,значи нема тука здрава дискусија,повторувам само пристрасни мислења и еве јас прв завршувам,повеќе не дискутирам во однос на оваа тема,другите можат само да ја бранат власта, а се разбира тоа ќе го прифатат само оние кои се од таа страна на монетата. Поздрав. Изменето од Gorazd777 - 29.Ноември.2010 во 01:10 |
|||
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА |
|||
![]() |
|||
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
||
Ве молам, да не се квалификувате како лажговци едни со други, сепак не е лесна квалификација. Сите имаме различна перцепција за реалноста, сите ги гледаме истите нешта, но со различни очи. Оставете простор низ дискусија на темите да се разбистрат нештата, ок? ![]() |
|||
![]() |
|||
Persej7 ![]() Сениор ![]() Регистриран: 21.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 254 |
||
Анестеа: зошто ми е избиршан делот од постот во кој го прашувам Горазд777 дали е свесен дека лаже?
Дали е недозволено на форумов да се обрне внимание на некој форумец дека лиферува неточни информации кое што во нашиот јазик е означено со зборот лажење? Мислев дека завршив со учеството на темава но гледам дека продолжува спамот и намерата да се релативизира кривицата за обидот најбезочно да се изманипулира македонската јавност од страна ан А1 телевизија и од СДСМ.
Пријателе, еднаш пишуваш едно, друг пат друго. Претходниот пост не ти беше за “државност“ туку во него ги повтори неточните тврдења за наводна “опсада“ на А1 телевизија и за наводно гушење на слободата на медиумите. Додатно, напиша дека било дискутабилно дека опозицијата ја направила оваа манипулација со јавноста. Кога ти укажав дека воопшто не е дискутабилно, сега се вртиш и признаваш дека имало вистина во тоа. Фактите се тие, МВР и УЈП многу убаво ја завршија задачата, а Мирка Велиновска концизно ја сумираше ситуацијата (впрочем затоа го постирав линкот, бидејќи е кратко и јасно). Но твојот аргумент е да ја нападнеш неа лично и да ја наречеш “тешка пачавра“ наместо да се осврнеш на кажаното од неа. Не ти доликува така пријателе, како што не им доликува на А1 да се стават во функција на затајувач на данок -- сега веќе конкретно покажано дека е така -- на повикување на бунт против демократски избраната власт и да глумат лудило дека се репресирани во процесот на акцијата на УЈП. Изменето од Persej7 - 28.Ноември.2010 во 23:41 |
|||
![]() |
|||
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
||
Горазд, во коментарите на Марија не гледам ниедна навреда. Ако ти гледаш нешто што јас не можам да видам - слободно посочи ми да реагирам. Можеби не ти се допаднал тонот со кој ти се обратила, но навреда сепак нема. И ве молам сите, да ја продолжите дискусијата без навреди и етикетирања. Навистина е мачно секој ден да се опоменува и да се повторуваат исти нешта. |
|||
![]() |
|||
Pavaroti ![]() Сениор ![]() Експерто нумеро 2 Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 441 |
||
Опозициони и позициони телевизии. На Канал 5 и Телма вестите се ок, ова другово е мизерија. |
|||
![]() |
|||
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
||
Мене ми е интересно тоа што во “разјаснување“ на дилемите се вклучени МТВ, Сител Канал 5 од една страна додека и А1 од другата страна. Алфа, Телма, Алсат даваат кратки информации и толку.
![]() |
|||
![]() |
|||
Pavaroti ![]() Сениор ![]() Експерто нумеро 2 Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 441 |
||
Има многу други големи фирми што ги треселе разни инспекции па не правеле драми. Инспекторите ја преставуваат државата а не власта, кога ќе влезат во фирма и кога ќе се легитимираат овластеното лице во фирмата треба да им ги даде сите документи што се потребни да се изврши контролата па пред аргументите ќе се замолчат сите па и ако инспекторите биле партиски војници. Но тука не било баш така инспекторите се држени во некоја просторија што вработените од А1 ги понудиле со кафе и не им давале никакви документи туку ги изнесувале од просториите на фирмата. Кај комшијата кога ќе дојдат гости јас не одам да ги почастам кафе, па како новинарчињата ги понудиле кафе а станува збор за фирми на друг сопственик. Изменето од Анастеа - 28.Ноември.2010 во 22:13 |
|||
![]() |
|||
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
||
Ко јас и ти-спротивни симпатии-исти ставови ![]() |
|||
![]() |
|||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
||
Fakt e deka nishto od ono shto beshe prezentirano od opozicijata na A1 ne beshe tochno.
Samo se izblamiraa i kje ostanat vechno zabelezhani kako takvi vo makedonskata istorija. Koga kje dojde do slednoto glasanje onie snimki shto bea posocheni vo temava povtorno kje bidat aktuelizirani, pa lugjeto kje mozhat da se soochat so akterite koi ja ocrnija Makedonija pred svetskata javnost mislejkji deka stranskite sili kje gi podrzhat vo drzhavniot udar i deka taka kje se dograbat do vlast bez podrshka od narodot. |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
![]() |
|||
Petkovsky ![]() Сениор ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 239 |
||
Fight, fight!!! |
|||
![]() |
|||
mariija ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2459 |
||
![]() |
|||
"If you talk to God you're religious. If God talks to you, you're psychotic."
|
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1415161718 56> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |