![]() |
|
СМЕЕ ЛИ МУСЛИМАН ДА СЕ ОТКАЖЕ ОД ИСЛАМ? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1314151617> |
Автор | ||
goor ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 844 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
a Sto bi napravil musliman ako da receme negovata kerka od bilo koja pricina saka da go napusti islamot.....???????
(prasanjeto e do site muslimani) |
||
end off days 15...14...13....
|
||
![]() |
||
Miralem1 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 1548 |
|
|
||
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
||
![]() |
||
Miralem1 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 1548 |
|
![]() |
||
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
||
![]() |
||
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
|
Мило ми е ако е така, дека оние кои и се закануваа сега ја имаат под заштита. |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
![]() |
||
|
Ne se sekiraj,ne si tolku zaloperen a ako veke si,eve uteha edna.... Istite koi mu se zakanuvaa ja imaat pod zastita "iako nikoj realno ne i preti" ![]() Изменето од ACELERA - 24.Август.2007 во 15:27 |
||
|
||
![]() |
||
goor ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 844 |
|
e kako de i jas bi sakal da slusnam??
|
||
end off days 15...14...13....
|
||
![]() |
||
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
|
А ти текнува на она кутрото девојче (муслиманка) која пред неколку години на ораторската вечер на Правен факултет говореше за статусот на жената во Исламот и кога на крај од говорот ја извади шамијата од главата и ја изгази под нозете?
Потоа си доби сериозни закани, а јас ни глас не слушнав за девојчето. Далеку од тоа дека ја убија, ама сигурно заканата не била баш шала.
Што мислиш, како би реагирале нејзините доколку она реши христијанка да стане?
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
![]() |
||
Sektas ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 14.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 175 |
|
Smee.Znam mnogu makedonci muslimani koj ja smenija verata vo hristijanska.( ja popravija greskata na nivnite predci )
![]() ![]() ![]() |
||
.............Тој е челник на назаретската секта. Дела 24:5
|
||
![]() |
||
Iblis s.a.v.s ![]() Група ![]() Регистриран: 30.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 65 |
|
ne smee, inaku sram ke mu bide..kako da se otkaze togas ne e veke nas, i ima da ima posledici po nego i negov zivot
|
||
![]() |
||
аџија ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
|
како можам да се извинам, за тоа што е ВИСТИНА!!!
Тврдам дека исламисти што се на тој ваш таму факултет или како се вика во Кондово, ми рекоа дека човек што напушта ислам се казнува со смрт. А сум го прочитал и низ разни ваши учења по интернетов. Ќе проч’чкам поубаво, сега немам време. Дотогаш уживај во тоа што барем оставам можност дека си во право. ![]() ![]() |
||
![]() |
||
khaleefah ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
|
Ti da se izvines za toa sto go kaza a ne za prevodot.
I nema sto da baras drugi prevodi . Ako pisuvase negde za ubivanje jas ke si kazev odma i ke go pocituvav toa ![]() |
||
![]() |
||
аџија ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
|
шо има јас да се извинувам. Треба да се извини тој шо ви го превел к*ранот онака...
Ај и јас ќе прочачкам да изложам и јас паралелни преводи, можеби си во право, не велам не. ![]() |
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
|
I aj sega edno kulturno " Se izvinuvam"
![]() |
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|
Eve go originalot na arapski
وَلَا يَزَالُونَ يُقَاتِلُونَكُمْ حَتَّى يَرُدُّوكُمْ عَنْ دِينِكُمْ إِنِ اسْتَطَاعُوا وَمَنْ يَرْتَدِدْ مِنْكُمْ عَنْ دِينِهِ فَيَمُتْ وَهُوَ كَافِرٌ فَأُولَئِكَ حَبِطَتْ أَعْمَالُهُمْ فِي الدُّنْيَا وَالْآَخِرَةِ وَأُولَئِكَ أَصْحَابُ النَّارِ هُمْ فِيهَا خَالِدُونَ ------------------------------------------------- Eve go mojot prevod "A tie (nevernicite) seuste ve ubivaat so cel da ve odvratat od vasata vera ako mozat. Pa koj od vas ke se odvrati od svojata vera i umre kako nevernik ,site negovi dela ke propadnat na ovoj i drugiot svet, I tie ke bidat stanovnici na pekolot kade vecno ke ostanat )" ------------------------------------------------------------ Eve angliskiot prevod "They will always fight you to revert you from your religion, if they can. Those among you who revert from their religion, and die as disbelievers, have nullified their works in this life and the Hereafter. These are the dwellers of Hell, wherein they abide forever.)" ------------------------------------------------------------- I eve bosanskiot prevod "Oni će se neprestano boriti protiv vas da vas odvrate od vjere vaše, ako budu mogli. A oni među vama koji od svoje vjere otpadnu i kao nevjernici umru - njihova djela biće poništena i na ovome i na onome svijetu, i oni će stanovnici Džehennema biti, u njemu će vječno ostati." |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1314151617> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |