![]() |
|
Југоносталгичар сум...признавам |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 145146147148149 213> |
Автор | ||||
FILIP ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 370 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
хахахаха... НИКАКОВ КЛУБ КАЖИ САМО
![]() |
||||
Правдата е релативна работа, но ВИСТИНАТА е една
|
||||
![]() |
||||
butel2 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
|||
neli ? da ne e interesn, nema da ni doagjate taka cesto iako ne proglasivte za antidrzaven element, postojano ne brkate nadvor od drzavata i ni velite da umreme, a bidejki nisto od seto toa , moze i nekoj Goli otok ke otvorite za nas... kako da e , ispisavme 150 strani, a niedna druga tema na ovoj podforum ne moze da se pofali ni so polovina ![]() Изменето од butel2 - 04.Јануари.2009 во 17:32 |
||||
![]() |
||||
FILIP ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 370 |
|||
хахаха... мислам дека вие југоносталгичарите имате и ОДЛИЧНА партија, која коалицираше со ВМРО(општо познато колку ве сакаат) хахахаха хммм што е работава бе? хахах
![]() |
||||
|
||||
![]() |
||||
Zlatnik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
|||
Не ми е јасна смислата на овие зборови во овој контекст на разговор! ![]() ![]() И да те замолам нешто. Гледам, често пати употребуваш србизми. Дај ако можеш малку оттргни се од просрпското влијание. Ако не за друго, барем за патриотското во тебе. ![]()
Абе, ![]() Ти си бил со таа поранешна девојка (јас живеев во таа поранешна држава). Ти си поминал убави моменти со таа поранешна девојка (јас сум проживеал убави моменти во таа држава). Ти не живееш со таа поранешна девојка (јас не живеам во таа поранешна држава) Ти ја сакаш и живееш со твојата сегашна девојка ![]() Ти одвреме-навреме со носталгија помислуваш на убавите моменти со твојата поранешна девојка (јас одвреме-навреме со носталгија помислувам на убавите моменти во мојата поранешна држава) Како што гледаш, речиси во се сме исто. Но, сепак, има една разлика, можеби наизглед небитна. Ти твојата поранешна девојка сам си ја избрал, а јас мојата поранешна држава не сум ја бирал. И, впрочем, дали воопшто знаете што значи зборот носталгија? Од приложените дискусии, очигледно не ви е јасно значењето на тој термин. Вие очигледно потсетувањето на едно дамнешно време го сфаќате како непријателство кон Македонија! Незнам само од која причина е тоа? Дали од нетрпеливоста кон Тито, или кон србите, или кон словенците или кон македонците ... Да не испуштив некого? Има ли други кон кои сте нетрпеливи? Доколку убаво го прочиташ тоа што погоре го пишав, и се разбира, доколку имаш доблест да признаеш дека не си бил во право, ќе ме(не’) разбереш и, понатаму ќе нема да се спротивставуваш и да го осудуваш некого затоа што тој некогаш живеел добро и затоа што на тоа тој со радост се потсетува.
Види Филипе. Токму тоа и јас го имам пишувано на стр.112 од оваа тема. Прелистај малку. Таму јасно и гласно кажав кои се заслугите на Тито за Македонија, а кои се неговите грешки. Оставив една „грешка“ верувајќи дека Буги ќе се сети на неа, ама нему никако да му текне ![]() ![]() А, што се однесува до вториот дел од твојот пост (за југоносталгичарите), и за тебе важи погоре кажаното. |
||||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
||||
![]() |
||||
nelson ![]() Сениор ![]() ![]() НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
|||
opitaj gi onie od VMRO!
|
||||
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
||||
![]() |
||||
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
|||
mislam deka deckoto za razlika od site ostanati " patrioti " ima solidni i realni razmisluvanja ...... postojat nekoi mali nedorazbiranja medjutoa so konstruktiven dijalog i podgotvenost za nesto takvo , nema da postojat nedorazbiranja ........
|
||||
![]() |
||||
nelson ![]() Сениор ![]() ![]() НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
|||
da vidime...
![]() |
||||
|
||||
![]() |
||||
|||
не е до вмровците, до партијата на титови леви сили е
![]() Изменето од FILIP toa sum JAS - 04.Јануари.2009 во 18:40 |
||||
|
||||
![]() |
||||
|||
za sojuz sekogas se potrebni...minimum dvajca...kako i za vojna...
|
||||
|
||||
![]() |
||||
|||
да...
|
||||
|
||||
![]() |
||||
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
|||
Неможе - ја Кумановец сум а тоа не се Србизми туку Кумановски дијалект - а ти вака бидејки си по братство единство верувам дека ке го испочитуваш тоа ![]() ![]()
Ниту одвреме ниту навреме не помислувам на мојата бивша девојка - така и напишав претходно,не ми наметнувај туѓ(твој) став ![]()
И воопшто не сме исти затоа зошто ти се залажуваш дека не си бирал или дека не ти било овозможено да бираш.И право да ти кажам како Југоносталгичар многу ме изненади - еден факт - во Југославија пред 1990год имаше луѓе кои се изјаснуваа како Југословени - поточно тоа беше 7 пописна рамка за полноправна националност со другите и последниот податок кажува за 1 200 000 Југословени(повеке помалку тука негде не ја знам конкретната бројка) - тоа значи дека си можел да бираш дали си Југословен или Македонец,Србин,Хрват и т.н. а на крајот на краиштата секогаш си можел да излезеш и живееш било каде другде,затоа те молам немој да се лигавиш дека не си можел да бираш,да не треба да те сожалуваме поради оваа изјава - не си ми јасен ![]() И пак ке напишам за убавиот живот кој непрекидно го спомнуваш - и прадедо ми ако го прашаш ке каже дека најубаво живеел кога имал 18-20 год бидејки тоа се најубавите години на било кој човек - ама тој живеел тогаш под Турско така да незначи дека најубав животот му бил под Турско ропство ![]() И ако тогаш Тито не признал како Македонци дали тоа значи дека пред Тито не сме постоеле како Македонци - многу заслуга му давате на човекот кој воедно е еден од поголемите душмани на Македонците. Македонците и Македонија постоеле и пред Тито еве постоиме и сега по Тито - дали вашата Титоивност значи дека сега Македонци не постојат бидејки ни Тито не постои ![]() |
||||
![]() |
||||
ZoraNaSlobodata ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3392 |
|||
Почекај да прашаат во генерал штабот на УДБА,па ќе ти одговорат.
|
||||
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
|
||||
![]() |
||||
|||
хахахахахха...
|
||||
|
||||
![]() |
||||
Red`Black ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() Регистриран: 25.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 845 |
|||
i? |
||||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 145146147148149 213> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |