![]() |
|
РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 140141142143144 242> |
Автор | |
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Aма Темпо, погорниот пример воопшто не е шега, некои цркви навистина го практикуваат тој вид “разговор“ со Бога и тврдат дека тоа Бог им зборува.А потоа сите други за нив не чинат, само тие се христијани.
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
![]() |
|
Templarius ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Hehhehehe bravo Marija .....
Inaku ne veruvam bre vo nisto od tie raboti no ima ludje koi veruvaat, osobeno vo astrologijata demek sudbinata bila zapisan vo zvezdite, mizi Mirso tolumbi ce padjaat, no vo red e ako nekoj veruva slobodno neka si veruva, toa so ovaranje na biblijata e super hahahahahaha mada jas povece bi sakal da otvram nekoja kniga so ogromni brojevi a zelbata hehehehehe ne ja kazuvam ovdeka ...... ![]() ![]() ![]() |
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
![]() |
|
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Де како беше она “Господи ти се молам несакам веќе да возам стара кола, сакам џип“, и оп-Библијава се отвара на “Барајте и ќе ви се даде“ и Милостивиот наскоро и дарува џип...
Можеби зидарски, ние не знамеме како да бараме? Или не сме скромни?
|
|
|
|
![]() |
|
zidarski ![]() Сениор ![]() Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Не Марија, не си во право...
Секогаш другите се криви... може ние сме криви исто, ама другите се "покриви"... ![]() |
|
Do what is right, come what may...
|
|
![]() |
|
. Изменето од maria_magdalena - 13.Август.2008 во 08:42 |
|
|
|
![]() |
|
zidarski ![]() Сениор ![]() Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Колку што разбирам - прашањето е за Библиомантијата... не за астрологијата. А дека се практикува Библиомантија, да се практикува и тоа многу. А за тоа дека астрологијата е влезена во црковниот живот - не сум многу сигурен во тоа. Објасни на што мислиш. |
|
Do what is right, come what may...
|
|
![]() |
|
gospel ![]() Сениор ![]() Регистриран: 01.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 405 |
Точно така. Постојат цркви во кои, се и сешто се практикува. Но тоа не значи дека сите тие цркви или црквени деноминации го следат вистинскиот Божји пат или ја исполнуваат вистинската Божја волја.
Астрологијата е наголемо влезена во сите пори од човечкиот живот, но исто така и во црквениот живот. |
|
![]() |
|
. Изменето од maria_magdalena - 13.Август.2008 во 08:42 |
|
|
|
![]() |
|
orlov ![]() Сениор ![]() ![]() army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Значи дијагнозата е во молкот на Библијата. Па ќе мора во прва прилика да се прочита. Нели Марија?
![]() |
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
![]() |
|
Благодарам Евангелос, да, пораката е најважна...иако секогаш трагав и по дијагнозата на Павле |
|
|
|
![]() |
|
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
maria_magdalena, Библијата нема одговор на твоето прашање. Да и јас претпоставувам дека се работело за некоја болест, но сепак мораме да го почитуваме молкот на Библијата.
Исто така сметам дека тоа воопшто не е важно (затоа и Павле не кажал), туку важно е тоа што Павле кажал, а тоа е дека Божјата сила се покажува совршено во човечката слабост.
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
![]() |
|
А мене некој за Павле ќе ми одговори ли? Мислам, што го мачело?
![]() |
|
|
|
![]() |
|
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Imam vpecatok deka ti go citas samo Stariot Zavet, a ne i Noviot Zavet. Procitaj go i Noviot Zavet, ako si go procitala, procitaj go uste ednas evangelieto po Matej, poslanijata do Rimjanite, Galatjanite, Evreite... i dodeka gi citas, za moment napravi pauza od knigite na Elena Vajt i samata ke otkries na sto mislam i zosto ti go davam ovoj sovet. Pozdrav! ![]() |
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
![]() |
|
MAJA DIKOVA ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 47 |
Tocno e toa deka ima mnogu religii koi se izlezeni samo poradi pari.NO ako covek ja cita biblijata i se
![]() |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 140141142143144 242> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |