IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Историја
  Активни теми Активни теми RSS - Stvarno li Alexandar bil pola Grk ili Alb
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Затворена темаStvarno li Alexandar bil pola Grk ili Alb

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1213141516 18>
Автор
Порака Обратен редослед
Makedonski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Ноември.2005
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 113
Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2006 во 03:51
Nindza: iskas li da mi bides pacient?

Garantiram lekuvanje od vulgarica tataracta.

Prv fakt za razmisla za vecerva e: zosto Epir nikogash vo istorijata ne bil grchki?

A toa e fakt tatarche moe drago...

Изменето од Makedonski - 22.Ноември.2006 во 03:57
Makedonija na Makedoncite!
Кон врв
antonijo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 16.Март.2006
Поени: 276
Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2006 во 02:19
kako aleksandar i sinmi ke bide pola grk mu e*am majkata
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2006 во 01:31
Па што знам ја еве тепам у 31 год. и уште не поцрнев можеби од мука или мерак да бидам МакедонецLOLLOLLOLLOLLOLѓ
Иначе Секси у Куманово тие Братчиња се.
За знамето едно појаснување кое сигурно доста од вас не го знаат неговото значење,сонцето е уствари звездата Кутлеш - денот на раѓањето на принц Македон по старо египетски астролошки календар.
Составено е од 16 зраци што ги означуваат шеснаесте племиња кои живееле на територијата на Македонија пред доаѓањето на Грците,Траките и Илирите.
Во внатрешноста на Кругот има 10 плави солзи кои го претставуваат плачењето на Мајката на Македон по него кога татко му го протерува и од 10 те солзи се створиле 10 езера на територијата на Македонија.
И на крај една бела точка во средина која со својата боја го опишува Македонското Бело море.
Принц Македон се смета за татко на акедонската нација и обединител на племињата кои живееле на територијата на Македонија иначе во светската историја Македонија е прво Европско кралство створено од принц Македон
Кон врв
plamenko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Август.2006
Поени: 2159
Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2006 во 01:02
hehe inace puno luge mislam makedoncinja se ragaat plavi jas bel se imam rodeno :) pa potemnuvaat poslem prirodno
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2006 во 01:01
zasto se lazeme da pastam li pismo od japonija sto ni pratila u damnesno vreme zaradi zanemeto sto grcite ne ni go priznaavaat
toa avatarceto tvoe
go gledas sonce zvezda e
na japonija si go visol li staroto?

Кон врв
Tattoo Beauty Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Tetovirana Sexy Ubavica

Регистриран: 10.Август.2006
Поени: 4549
Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2006 во 01:01
leelleee slikaaa ejjjLOLLOL

da mozda i ja celo vreme pa se mavtam so plavi ali mene pa ne mi e jasno za lugjno od kaj tvrdat deka Alaksandar e od Grcija??ConfusedConfusedOuch

togas ja mislam makedonija bila na taa teritorija(zimala prostor od denesna grcija) ama ...Ouch

p.s. Ne gi lazi ljugeto ne se bratcinja,tuku bratucetcinja kako bratcinjaLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLWink

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2006 во 00:28
Хе хе хеLOLLOLLOLLOLLOLLOL
Не ми се верува колку се лажете сите самите себеси еве ја ке си ја претставам мојата Македонска фамилија иначе децата се гарант МакедончињаLOLLOLLOLLOLLOLLOL
100% и сите троица се братчиња

Изменето од Boogie - 22.Ноември.2006 во 00:29
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2006 во 00:21
i nie sme priznati od japan kako braca u toa vreme

bivso
ne radi aleksandar tuku radi lugeto radi zanmeto deka sonceto ni bilo pa mu stignalo pismo na aleksandar za pobratuvanje kako nesto vie stom sonceto go stavate kako zastiten znak zname mora da ste ni braca:)
pa sega videte so kogo si imame najvise nie nzs

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2006 во 00:19
ako ne 75 80 posto crni se makedoncite naucno dokazano:)
Кон врв
nindza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Април.2006
Поени: 2457
Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Ноември.2006 во 23:45
Koj e be so plavi ochinja ?

Abe ajde ... sto se lazete site ... crni ko katran se makedoncite u prosek 75 %

ajd zdravo ne diskutiram vise
OBAVESTUVANJE: gorenavedeniot tekst ne e za ogranicheni - od upravata
Кон врв
Tattoo Beauty Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Tetovirana Sexy Ubavica

Регистриран: 10.Август.2006
Поени: 4549
Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Ноември.2006 во 23:43

ами со плави очиња скоро сите сме е некој ако е несреќен па да му се сменатLOLLOLLOL тоа е македонска нација!WinkWink

кави албанци па ја од Историја у оновно што учев па не би помислла тоа за АлександарOuch
Кон врв
nindza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Април.2006
Поени: 2457
Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Ноември.2006 во 23:30
Abe dobro sea slepi ke se pravime ...

izlezi na ulica ke vidish sve plavi so plavi ochi, djoa Svedjani setaat tuka ...jas ne mozam da diskutiram so covek sto nejke da prizane notorni fakti...

ajd zdravo

OBAVESTUVANJE: gorenavedeniot tekst ne e za ogranicheni - od upravata
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Ноември.2006 во 21:53
Originally posted by nindza nindza напиша:

Sto lupetash sea bez povrzanost i logika ???

Originally posted by Boogie Boogie напиша:

Па Аџи ја незнам што му е на детето го разубедувам а он само продолжува пак по старо,незнам што мисли он ако неговите предци се дупеле со се што поминало низ Македонија немора да значи дека сите останати се дупеле.Македонците до пред 50 год. биле многу сељаци се венчавале со договорен брак,морала невестата да е невина на првата брачна ноќ,не иделе за друга вера освен православна и др. добро познати адети од старо време.

Ti ja ebele pra pra pra babata i tebe i mene u plevnata agata , begot koj stignel, a taa veke bila u brak ( znaci veke skinata ) ...sila boga ne moli... ni gi iskinale na site babite od e**nje  taka da znaesh pogledni se u ogledalo malce pa ke sfatish sam...pogledni tipichen sloven ( RUSIN )...pogledni slika od Alexandar plaviot ... vidi se sebe i ke ti se razbistri slikata 

Незнам како може детето да си мисли дека сите што поминале низ Македонија дупеле што стигнале.Мешање имало но кога ке прифати некој вера и јазик тоа значи дека е Македонизиран а не ние Македонците да се Словенизираме или поТатарчуваме тоа го направиле одреден број на луѓе и затоа денес имаат етикети као Србомани,Бугарофили и Гркофили но Македонец е Македонец добро познат уште од Александар - да ебе,да пие вино и да се тепа до индија и назад за друго многу многу Македончето и не го бива.А да ебеш незначи да бидеш ебанLOLLOLLOLLOLLOL

Da da  staro Makedoncite na Alexandar mozele da ebat sto stignat , a site narodi koi dosle po nego ne mozele da menjaat genite...

Sto lupetash ziti sve... koga se znae slovgenite dosle sve poebale zaklale zapalile i pocnala slavjanska drzava tuka... go izjebale i Alexandar site potomci na k*rac gi stavile ..... i posle od takvo silno je**nje nastanale Makedoncite...

Tie bile pobednici ...

Koja logika ima da kazes deka tie se pomakedonizirale... pobednicite koi bile e*aci ( slavjanite ) se pomakedonizirale ...mislam koj nonsens

a od druga strana ne moze da se pogrcat starite Elini neli ?

Toa imaat samo pravo ekskluzivno Alexandro Makedoncite ...kako pa da ne ... drn drn

Tie staro makedonci da bile tolku jaki ke opstoele nego pominalo vreme dosle slovenite i im jebale sve po spisok i toa e toa ....

Jas sum bel so sini oci a za tebe neznam vidi se u ogledalo pa kazi koj kogo ebelLOLLOLLOLLOL
Ne sum ti ja kriv ako ti gi dupele pretcite i si ispadnal afro avstralijanec so indiski koren toa moze e nasledno sigurno si i ti takovLOLLOL
Inace Makedoncite edinstveno si gi zadrzale korenite i pokraj bezbrojnite naseluvanja na drugi narodi.Poglednete go folklorot,pesnite,znaminjata,govorot i pismoto.E da ne zaboravam i vinoto ono e najgolemiot svedok za makedonskiot nepokorLOLLOL
Кон врв
bojan81 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Ноември.2005
Поени: 531
Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Ноември.2006 во 18:52
Нинџа, не ми ја умртвувај желбава да одговарам. Незнам дали некој турчин на некоја нива некоја женска легнал, појма немам да ти кажам јас досега такво нешто немам прочитано, дај да видам еден пример па ќе почнам да верувам, со улични коментари не можеш да зборуваш за историја. Него да се вратаиме на темава.
 Разликата измеѓу македонците и грците е во тоа што, во Македонија никој не им седел под прозор да ги слуша на каков јазик зборуваат дома, никој не им забранувал нуту на турци, срби, власи, грци, роми, албанци итн да зборуваат на својот јази а некои народи дури и да учат на својот јазик. Разликата е што кај македонците можеби има мешање но разликата со Грција е 1:100. Јадните нови грченца што се населија во куќите на Македонците кои дојдо од Турција не знаеа ни грчки па сега денеска они милите викаат дека биле и елени и Македонци и грци. 
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1213141516 18>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,234 секунди.