![]() |
|
Ваша поезија |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1112131415 146> |
Автор | |
vivi1 ![]() Сениор ![]() ![]() Легенда Регистриран: 20.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 18941 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
stoooo
![]() |
|
vivi
|
|
![]() |
|
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
![]() |
|
ekszi88 ![]() Сениор ![]() ![]() In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Ти си мртва
Мајко, зошто не почека уште неколку години? Како капка парфем исчезна, но јас сеуште го чувствувам мирисот твој заробен во спомените. Уште колку години ќе те оплакувам? Не мајко, не вели ми не плачи, не вели ми пушти ме. Ти живееш во мене, но доволно ли е? Некому да, но мене не. Некогаш бев твоја ќерка, но сега сум осамен лебед кој плива во езерото кое сама си го исплакав, езеро чии бранови ти ги посветувам, умееш ли да ги прочиташ? Тие се стихови од моето тажно срце кое ти шепоти, но ти си далеку од се, далеку од мене. Ти си глува, слепа, недопирлива и студена. Ти си мртва! |
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
ekszi88 ![]() Сениор ![]() ![]() In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Tи благодарам
![]() ![]() |
|
![]() |
|
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
super si ekszi
ubavo tancuvas ![]() |
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
![]() |
|
![]() Изменето од ekszi88 - 18.Октомври.2015 во 19:36 |
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
важно е да е мртов
. важно е да е мртов |
|
|
|
![]() |
|
Quentin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Пустина-ВселенаВдишуваме голи во пролетни мугри врз недогледна ледина со мокра трева. Врз папокот ти се слева капка април, совршено создадена за врвот на мојот јазик, на кој одамна дремат заборавени заменки за љубов. Креваат ѕидови, за нив видливи. Лепиме тапети со цветни дезени. Боја – луда. Со блага нијанса на трепет. Те запросувам во афект, со прстен од сафирен акварел. Кажи дека ме земаш со сите тикови на лицето и моите 222 говорни маани! Кажи оти ме сакаш со моите неразумни стравови од гнезда, агли и ластовици! Кажи дека ќе ме излееш во своите песни, да сјаам до најубавите три точки што полетуваат кон бескрај… Знаеш, твоите песни се вселена, а моите пустина. Секој би забележал ако во пустината се всели ѕвезда. Но, никој не би видел кога во вселената ќе изникне пустош. |
|
![]() |
|
edgaralanpo ![]() Нов член ![]() Регистриран: 16.Март.2011 Статус: Офлајн Поени: 28 |
ne zaboraviv da te sakam
i sega ti podavam raka zasto srcevo e slepo, ne gleda, no go boli koga za malku isprosena ljubov moli se nadevam ke naucis sto e sreka, vo zivotot tvoj ne bi sakal da ti e poln so greski bez broj a sto vsusnost jas tropam, vadam zborovi od bolka koga tebe zverko ne ti e ramna ni bogomolka ona e milosrdna, go ubiva plenot na krajot a ti me ostavas da stradam, da go izgubam vo ocite sjajot da mi se prevrtuvaat crevata koga te gledam i pred tvoite gnasotii zamrznat da sedam prikaznava e dolga, so vekovi i vekovi razlikata e sto togas nemalo karticki i cekovi no moite bolki se bezvremenski, ni dolgi ne se srcevo ke si boli, a dusava ke se trese a i telovo na krajot ke go snema nema po kraj tebe veke nikogas da dremam ke te sakaat i mrazat site sto ke gi dopres a jas samo ke te sakam, ne mozes da me sopresh i koga ke ti bide najtesko, samo seti se na mene covekot koj te sakase, na cij grob tvoeto cveke vene dodeka ja pisuvam pesnava, places na grobot moj, i nikogas ne zaboravaj, sekogas bev samo tvoj! |
|
![]() |
|
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Niente da dire, niente da fare solo bravissimo... |
|
![]() |
|
Joshua_Tree ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
kolku ubava |
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
![]() |
|
Quentin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
С а мТвојот врат е моја лична метонимија за болката, небодер што ми ги засенува сите обиди да пораснам. Балкон без глетка вгнездува мртви птици со весел пој. Пиеме кафе и пак…Rien à dire. Rien à faire. За миг, господарам со несолени океани и благи голтки спокој, а потоа…цела ера несоница и бес. Сите книги имаат ист вкус. Сите прошетки – ист број жртвени мравки. Ја бакнува и сонува сам. Зарем може поинаку? Изменето од Quentin - 18.Март.2011 во 23:25 |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1112131415 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |