![]() |
|
Српска пропаганда и окупација на Македони |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1112131415 33> |
Автор | ||||
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
Што мајка барала сета таа четничка жандармерија во Македонија? |
||||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||||
![]() |
||||
Владо ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 185 |
|||
Е браво бе девојче, секоја чест! Најпосле некому да му текне да го постави тоа прашање. Според некои овде, тие не ослободувале. Веројатно од самите нас.
|
||||
![]() |
||||
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
|||
Абе мене тоа прашање одамна ми е у крв и ме боли, ама да не праам мешајнци по форумиве.
Колку српската жандармерија што има правено зулуми во Македонија толку не направиле ни Турците. |
||||
|
||||
![]() |
||||
Buggyman ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јуни.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1308 |
|||
Да ја “ОСЛОБОДАТ“ Македонија од Турците ... ![]() Интересно е што секогаш се негира ОКУПАЦИЈАТА на Македонија од страна на србите, и кога и да се навлезе во полемизацијата, веднаш се прфрлаат темите од ПРОПАГАНДА на потекло на Бабунски, Шаторов и др. Со тоа се избегнува ТЕМАТА и Српската пропаганда. Грешка имаат и нашите историчари па дури и МАНУ која ниакко да објави ДО ДЕТАЛ нашинот на Србизацијата на Македонија. Имаме само малку детали од колонизацијата на Македонија од страна на Србите и сем приказните од нашите дедовци и баби за монструозното малтретирање и присилување на Македонското население, нашите институции за наука и историја молчат. Тоа е знак дека сеуште сме под “контрола“ на српската пропагандна машинерија и да не го “навредиме“ северниот сосед. Јас мислам дека е подобро да се отворат архивите за историската “дупка“ од периодот 1913-1991 година, а што се однесува до северниот сосед, ако е навистина сосед кој го почитува нашиот Македонски народ, ке си ја признае грешката која лесно може тогаш да се прости. Следејки некои коментари, мислам дека некој тешко ја прифаќа вистината за Српската пропаганда во Македонија што дури оди до таа мерка да ИНДИРЕКТНО го негира нашето Македонско битие. Тоа е јасен сигнал дека некој НЕ МОЖЕ да ја прифати вистината дека Македонија постои како држава и џабе се нарекува Македонец. |
||||
Homo homini lupus est...
|
||||
![]() |
||||
DelijaSkopje ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1580 |
|||
E tuka si greska... Srbite pravele zulumi samo na onie koi se kazuvale za Bugari i tolku, a Turcite pravele zulumi na onie koi bile HRISTIJANI... Pa sega ti vidi... A ako tebe ti se pomili Turcite od Srbite, toj problem... Jas nemozam da ti pomognam duso... |
||||
![]() |
||||
DelijaSkopje ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1580 |
|||
Ednas da stane jasno... Srbija ne OKUPIRALA nisto vo Makedonija... Vo toa vreme ovoj del od TERITORIJATA, povtoruvam T E R I T O R I J A T A narecena Makedonija bil pod Kralska Srbija... Srbija za da ja okupira Makedonija Makedonija prvo trebala da postoi kako drzava so svoja vojska i site drugi raboti... No bidejki nemalo nisto takvo TAA TERITORIJA se podelila na Srbija, Bugarija i Grcija... A edinstveno Bugarite ne bile zadovolni so podelbata i ovde na ovie prostori vrsele ogromna propaganda protiv Srbija, na koja i se prikljucile site onie koi se osekale Bugari... Zatoa ovde e pogolema borbata, otkolku vo Pirinska Makedonija...
Koga ova ke go svatite, togas mozeme da pravime muabet za nekoja si Srpska "propaganda" vo Makedonija... Изменето од DelijaSkopje - 29.Јули.2009 во 16:30 |
||||
![]() |
||||
Buggyman ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јуни.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1308 |
|||
А дали биле Македонците Малтретирани? |
||||
Homo homini lupus est...
|
||||
![]() |
||||
|||
Ama bas N I K O G A S...!!! ![]() |
||||
![]() |
||||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
|||
Откако почна да дебатираш на темава, ништо не видовме,освен некои емотивни изјави кои секако, никому ништо не значат, додека ние буквално "те парчосавме" со документи, од кои вешто бегаш и пред кои замижуваш. Се додека не понудиш нешто како противдокумент дотогаш што и да кажеш ќе биде само емотивна изјава. Инаку не мора да има војска за да се окупира нешто, доволно е само народот да не го сака тоа, односно да станува збор за различен народ, како што бил случајот. |
||||
![]() |
||||
|||
Ако веќе Србите правеле зулуми на оние кои се кажувале Бугари, нели бугарите се исто така православен народ? Ама во прашање е нешто друго. А за Турците-не се секирај, спомнав во друга тема, потомок сум на славен Илинденец кој бил одликуван што таманел Турци па не сум далеку од него...круша под круша паѓа. Изменето од macedon_alex - 29.Јули.2009 во 17:52 |
||||
|
||||
![]() |
||||
|||
БИЛЕ СУРОВО МАЛТРЕТИРАНИ. ПОВЕЌЕ ОТКОЛКУ ШТО ТОА ГО ПРАВЕЛ БИЛО КОЈ ОКУПАТОР ВКЛУЧИТЕЛНО И ТУРСКИОТ. |
||||
|
||||
![]() |
||||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
|||
Методија Андонов-Ченто? Бабата на Страшо Пинџур? Шарло? Кочо Рацин? Или овие некако ги забораваш? |
||||
![]() |
||||
|||
Ama bas N I K O G A S...!!! ![]() Гледам дека никогаш не ја искажуваш до крај мислата, па мораме со клешта да ти ги извлекуваме зборовите... Зошто Македонците никогаш не се малтретирани? Имало ли некаков разлог за тоа или веќе биле смметани како срби од српската страна?[/QUOTE] Сеуште го чекам одговорот,секако, пред да ти одговорам на поставеното прашање за црквите... |
||||
Homo homini lupus est...
|
||||
![]() |
||||
|||
Гледам дека никогаш не ја искажуваш до крај мислата, па мораме со клешта да ти ги извлекуваме зборовите... Зошто Македонците никогаш не се малтретирани? Имало ли некаков разлог за тоа или веќе биле смметани како срби од српската страна?[/QUOTE] Сеуште го чекам одговорот,секако, пред да ти одговорам на поставеното прашање за црквите... [/QUOTE] Zosto nemalo potreba... Kako gi zamisluvas ti Srbite vo toa vreme...??? dosadno im e i ajde ke tepame Makedonci...??? Taka...??? Epa kako i vo sekoja drzava tepan bil onoj koj rabotel protiv taa drzava, a 95% od takvite bile so bugarski mentalitet... Zadovolen...? Изменето од macedon_alex - 29.Јули.2009 во 18:14 |
||||
"ОСУМ ИПОУ ИУЈАДИ ВУЃЕ..."
|
||||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1112131415 33> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |