![]() |
|
Ваша поезија |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 115116117118119 146> |
Автор | ||
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
УТРА ПОД ПЛАНИНАТА
Твоите усни и денес се будат надрочени од медовина, од онаа истата со која што пчелите ги полнеа сотовите во кошниците на дедо, кога одеше наутро на изворот под спокојните брези над малата куќарка да ги симнеш од образите личните јаболчиња на последниот сон, а росата се повлекуваше меко во корењето на зелените треви, плашејќи се да не ти ги извалка табаните од алабастер и прегладнети воздишки. Сенките на утрата под планината по кој знае кој пат ја играат истата претстава во сала без публика а јас сеуште ги хранам прегладнетите птици на неспокојот со трошки засушени водишки, како и тогаш, и оној ден кога ја однесе со босите табани сета роса од ливадите под планината, оставјќи ги во окото на изворот румените јаболчиња на последниот сон. Твоите усни и денес се будат Надрочени од медовина, А јас, гладен – прегладнет, Го живеам животот во старите утра Под планината. |
||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||
![]() |
||
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
|
Dali vreme e da zamolknam
i tivko vo fantazija da lebdam, dur da se ubedam deka patot edinstven e kon zelba moja sustinska, deka samo togas go imam ona sto sakam, a zar vazno e, zar voinot na bitki site se sekava, togas koga deluva i ne misli, zar voinot ne sopre iljadnici demoni golorak i resen. Macot go polozuvam pred tebe, so navednata glava i pokoren, site pobedi bezvredni se vo sporedba so velicinata tvoja, site nasmevki bledi bile pred da znam za tebe. |
||
![]() |
||
...Well... ![]() Сениор ![]() ![]() ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
|
...ne se sekirajte, nikoj ne zivee od poezija u MK... ![]() |
||
![]() |
||
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
|
Ke te miluvam,
bez da znaes, ke te sakam i koga nema da sakas, za tebe kako sonce ke gream, za tebe kako strazar ke bdeam. Kade i da si, koga i da si, zbuneta ke bides, dur ne se prepustis i naviknes na celata mok sto povrzuva bez nuzna fizika tuku so cista eterija. Zvezdata sto ne povrzuva sekogas ja poglednuvam mislejki na onoj den koga na nea ke se najdeme, i zasekogas ostaneme slobodni kraj izvorot bez nikakov posed, bez nemir i so cista strast. Utrovo buden ke go docekam, zosto dogovoreno so tebe imam, a samo pretcuvstvo ke imas deka ne si tamu kade si dur utroto novo ne te vrati, onamu kade zastana, pred orelot da te grabne i odnese vo visinite. |
||
![]() |
||
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
|
ДА,ДА,ДА...
![]() ![]() ЗА ДВЕТЕ ПО ЕДНА |
||
|
||
![]() |
||
KaLiNa ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Јули.2006 Статус: Офлајн Поени: 8416 |
|
si se razbrav jas so Majstorce...i toa e toa
![]() |
||
kuliraj
|
||
![]() |
||
ZeZnAtA ![]() Сениор ![]() ![]() Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
|
![]() ![]() ![]() no neli sepak toj shto pro4ita pro4ital
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
||
![]() |
||
KaLiNa ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Јули.2006 Статус: Офлајн Поени: 8416 |
|
Well...zosto tolku negativni komentari vo vrska so podelbata? Imase reakcii od clenovite vo vrska so poezijata napisana na drug jazik i morav da reagiram. Zal mi e, ne mozam na site da im ugodam (a se trudam, veruvaj mi)
|
||
kuliraj
|
||
![]() |
||
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ЗБУНУВАЧКИ СЕРИОЗНО Изменето од majstorce62 - 04.Март.2008 во 12:07 |
||
|
||
![]() |
||
|
Znam sto sakam
i znam sto treba da se saka, a taa e edna od dobrite strani na svetot, kade covek da bide uziva, kade angelite odmaraat, a taa lelee kako oblace nasmeano dokazuvajki deka zivotot, zaluden sepak ne e, dokazuvajki deka idninata e tuka i deka nadez sepak ima. Nikakva somnez nema, nikakava gorcina dur e tuka, a boli, boli koga ja nema niz pustina dur gazam, megu kaktusi, trnje i po nekoja zverka. Iako eden sum od grablivcite pustinski, no so razlika edna koja me dvoi i koja me vkrsti so patot so bitie nebesno edno koe ne znaese deka e takvo, naivno i nezno, koe ne znaese drugo nisto, sem da saka i pozlati ona sto ke dopre. Koga galamata ke stivne i oblak od peperutki so bogati boi ke se pojavi znam deka doaga so nejziniot necuen cekor zaedno so spektarot na site radosti, zaedno so vidlivosta na nevidlivoto, so iskazanosta na neiskazanoto. Znam deka sekogas ke ja cekam makar do drugiot ili tretiot zivot, znam deka toa e utre vo ocite na vecnosta i relativnosta, znam deka e moja na vozmozen ili nevozmozen nacin, znam deka ova bilo i deka pak ke bide. Изменето од zbunet - 04.Март.2008 во 10:25 |
||
![]() |
||
alan ford ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Techno thief Регистриран: 02.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 10782 |
|
Krila
Odrezi krila jer,to shto mashesh nije let. ja dobro znam te, ti uvek kazesh, ovaj put je zauvek sebe lazesh svaki put kad propadash uzalud bezish,a samo meni pripadash. odrezi krila,i pad se broji kao let. poseci trnje jer,da se branish ne ide. te tvoje ochi,ochi bez sjaja vec dugo nishta ne vide. ja na dlanu chuvam tvoju liniju pusti ljude da u prazno prichaju poseci trnje jer,chuvam zvezde za tebe. ja te poznajem zato ostajem i u bajke josh verujem. znam da zaplachem da te dobijem i da pomislish ljubav je to. josh na dlanu chuvam tvoju liniju pusti ljude da u prazno prichaju poseci trnje jer,chuvam zvezde za tebe. |
||
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
|
||
![]() |
||
Quentin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
|
Фрлен сум меѓу бездни две што во мракот се гостат со тела. Осамнав како догорена свеќа што копнее по вчерашен пламен, Подготвен сум да заспијам во кутивче од кибрит. Не сакам да сум само заборавен дожд што еднаш ти спиел на трепките. Не сакам да сум само туѓинец со кого чекаш да светне зелено семафорско светло. Не сакам да сум само покажување со прст кој брои соѕвездија. Не сакам да ме ставиш во твоето дрвено ковчеже за спомени со натпис: НЕВАЖНО! Изменето од Quentin - 03.Март.2008 во 21:21 |
||
![]() |
||
ПодВодно ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
|
ххх
Мојот тажен кловн нурна во толпата. Црвен балон на долга врвка, лебди надмоќно, се клати потсмешливо. Го лажам мојот немир дека е беспотребен. А потоа, Балонот летна ... како воздишка. |
||
![]() |
||
|
НЕ Е БАШ ТОЛКУ ЛАДНО, ИМА ДЛАБОЧИНА... |
||
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 115116117118119 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |