![]() |
|
Ваша поезија |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 110111112113114 146> |
Автор | |
ПодВодно ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Е тоа ти се вика другар
![]() |
|
![]() |
|
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
![]() |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
![]() |
|
ПодВодно ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Добро утро, можеби нема кафе,
но ти си тука. Тоа е добар знак ![]() |
|
![]() |
|
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
![]() ![]() ![]() ![]() Изменето од majstorce62 - 10.Март.2008 во 10:06 |
|
|
|
![]() |
|
Утро
Утринско сонце ме плиска по лице со бранови светлина дрска, разбуди се, стани, борба те чека, побрзај - зракот ме прска. Скокнувам смело и полна со елан, денес е мој ден - се бодрам; Пижамата паѓа, тренерка се крева и смело во кујната одам. Вклучувам рингла, вода си мерам, најмилиот филџан го земам, потпевнувам ... и одеднаш, о каков удар - да му се плукнам - пак кафе нема. Изменето од filmadzijka - 10.Март.2008 во 10:04 |
|
![]() |
|
ЧУМУ,ПАК,ВОЈНА
На никого и секого дури и на мене Во војна со мене, Во војна со себе, Во војна со сиот свет Со бес во забите Со гнев во очите Со отров во здивот Од кој и самиот се труе Стрелите дури бесни ги остри На острило од мртви зборови А јас само сонце во очите имам Место кула Место оружје Место штит Изменето од majstorce62 - 10.Март.2008 во 09:38 |
|
|
|
![]() |
|
...Well... ![]() Сениор ![]() ![]() ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
...bravo druze...prva liga...vaka pishuva zaljuben chovek...togash e nepobedliv...go for it...don't even stop a second...you've got it all that it takes...:) |
|
![]() |
|
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Мислеше сум птица селица
ке долетам и ке заминам но утрото после бурната нок не те најдов до мене знаев дека ке се двоумиш знаев ке помислиш дека сум птица селица затоа се обратив затоа сакав да си сигурен веке е касно за на југ останав овде и го преживеав зимото само уште покрај тебе да преживеам ти кој ме излудуваш ти кој си ми .......! |
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Sovladan od zamorot,
mislite kako crvi mi se vlecat, samo sto ke te pomislam, brgu isceznuvas megu licata so maski vo povorka karnevalska koja potskoknuva i vreska, no kako i da e sreka ti pozeluvam vo pakovki novi, a ako slucajno se zamoris da me najdes znaes kade. |
|
![]() |
|
Кошмар
Нуркам по сокаци и камени лавиринти Низ градот на мојот личен Диоклецијан. Мириса на ливанта и мирта и маслинки а сонцето ме турка во грб. Го сонам летото што минало и иде, лажливо како фатаморгана, исончани туристки со голи рамена И шапки со широки ободи. Го мразам летото што минало и иде што носи лица и фаци и имиња што број им не знам, а зујат ко оси во мојата меморија полна непотребности. Сонувам дека сум ги сретнала сите луѓе на светот – само тебе не. |
|
![]() |
|
...Well... ![]() Сениор ![]() ![]() ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Dvoglavi
Ponekogash od doma Ponekogash od rabota Ponekogash so postovi Ponekogash so poraki Ponekogash so taga...radost...strast... Ponekogash so bes...pod pritisok...pod stres... Ponekogash so apovi...ponekogash bez... Ponekogash pliva...ponekogash se davi... Ponekogash so sekirce...ponekogash so mistrijata... Ponekogash...zasekogash...depresivno-manijakalen...dvoglavi. |
|
![]() |
|
ЅИДАР
Со уморен поглед купот камења го мерка а во гради огнот на создателот му тлее, камче мало бара плочата да ја потпре: да не се искриви ѕидот да не падне. |
|
|
|
![]() |
|
ДЕНИЦА
Ѕвездата твоја сал следи ја, твојата Деница над патот по кој, сите што ти ставаа сопки, ќе ослепат од темните светлини на сопствената злоба, а радостите ќе се наоружаат со песната на ангелите, од најдлабоките светлини на душата што извира, и светло ќе бидеш, и ќе можеше да допреш со лековит бакнеж сечија рана во страдалнички грч спасение што чека: од тебе, од мене, од сите нас што за светлина се изборивме. Ѕвездата твоја сал следи ја, Твојата Деница неразденета. Изменето од majstorce62 - 10.Март.2008 во 09:58 |
|
|
|
![]() |
|
ПЕСНА ОД ГАРАЖАТА
На една... што честопати доаѓа во мојата гаража за да и ги сменам свекичките Не, јас најмалку сум тој што ќе согори затрчан во карбураторот на твоите осакатени манири на примадона, и, како компримирано машко его под вентилите на твојот гнев, ќе ја нахрани со калории на нискооктанско гориво прегладнета машина на твојата слепа одмазда... О, па јас,веќе, бев инсект во мрежата на една друга примадона од балетот на мртвите илуминации, а кога еднаш ќе побегнеш од таа гушка и тиркизната чипка на летниот воздух ќе ти изгледа пострашна од пајажина Изменето од majstorce62 - 09.Март.2008 во 17:24 |
|
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 110111112113114 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |