IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Признавање на Косово
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Признавање на Косово

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 109110111112113 155>
Автор
Порака Обратен редослед
DelijaSkopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Март.2008
Статус: Офлајн
Поени: 1580
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DelijaSkopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Мај.2008 во 17:39
Реалноста денешна е ништо друго освен дека јакиот ја победува или омаловажува правдата... Ме прашуваш дали верувам? Секако дека верувам, па кај би одел светот ако не веруваме во правдата... Терористички односно насилничко одземање територија од една земја не го оправдувам... Кажи ми ти зошто оправдуваш такво нешто???
А кога тогаш па макар и за 100 години Косово и Метохија пак ќе си биде Српско... Па било и турско 500 години и пак ништо... Правдата секогаш победува и јас верувам во неа...

Изменето од DelijaSkopje - 11.Мај.2008 во 17:40
Кон врв
kire_nedelkov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 23.Февруари.2008
Поени: 1228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Мај.2008 во 17:39
pod itno da go priznaeme kosovo. srbite na evrovizija odlucile da ni se obrakjaat so firom.

tolku od 'bajkite' za nasite severni 'braka'.
Кон врв
AlbanianGirl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Февруари.2008
Локација: Cuba
Поени: 495
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlbanianGirl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Мај.2008 во 17:27
Делија,,,одговори ми искрено,,,навистина ли сеуште веруваш дека Косово ке се врати на Сбрија...вака длабооооко во себе,,,сеуште ли мислиш така??
или само кејф си правиш себеси,,,бидејки ако е првиот случај тогаш стварно си имаш проблеми со прифакање на реалнсота,,,а ако е вториот случај тогаш те разбирам..и воопшто не те осудувам...
You think I am a devil. But only because I have lived in hell. I want to get out.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DelijaSkopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Мај.2008 во 17:23

Секако дека треба де са врати Косово и Метохија во склоп на СРБИЈА како и што било секогаш...!!!
Кон врв
trebo.r.a Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јануари.2008
Поени: 356
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај trebo.r.a Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2008 во 22:58
SEKAKO DEKA TREBA DA GO PRIZNAEME KOSOVO!

Изменето од moira - 11.Мај.2008 во 02:33
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2008 во 16:37
Дискутирајте на тема!!!

Темата е Признавање на Косово
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2008 во 16:06
Originally posted by DelijaSkopje DelijaSkopje напиша:

пс. Се надевам ме свти, зошто ова беше се добронамерно и нема врска со никакво национално вреѓење, затоа што и јас сум Македонец и неможам сам да се вреѓам...

te sfativ apsolutno.

Изменето од moira - 10.Мај.2008 во 16:36
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2008 во 16:05
letas od tema na tema ko bumbar vo let. kakov bumbar... ko muva bez glava... nikoj ovde ne te prasa da mi objasnuvas sto ti mislis koj bil a.m. i od kaj dosle makedoncite, i koga se osvestile.

prasanjeto bese koj od kogo go primi pravoslavieto. tebe ocigledno ne ti e jasna, ne samo istorijata, tuku i geografijata. duri i stranite na svetot ti se nejasni. makedonija e na jug, od srbija. znaci osven ako ne ja preletal makedonija, sto za eden 'srbin' duri i od toa vreme e tesko izvodlivo, apostol pavle dosol ovde...

patem, koga prv pat se spomnuva zborot srbija?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DelijaSkopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2008 во 12:43
Originally posted by kire_nedelkov kire_nedelkov напиша:

E,vo nedela kupi "politika" ,ke ima celo intervju so patrijarhot moskovski i ruski Aleksej II...pa vidi za kogo veli sto e...

politika ke kupam, togas koga ke ja izdava Kosovo Press.

a za apostol pavle, moze ne ti se svigja prikaskata, ne znam... jas kako sto znam nie makedoncite sme i vo biblijata spomnati. da istata taa biblija sto ja svetkuvaat i bacuvaat i rusi i srbi i bugari i grci. ne sum mnogu informiran, ama nekako kako da bea ispusteni Peja (Pec) i Srbija a? [/QUOTE]

Е ова мора да го кажам па и по цена Моира да ме банира, иако се факти и не мислам ништо лошо...:
Кирца свати едно, а и другите што мислат како тебе дека имате една голема заблуда и заради таа заблуда се караме помеѓу себе па и со соседите...
Како прво треба да знаеш дека Македонија е старо име, прастаро, уште кога се ставале првите топоними на земјава... Првите бележници... Покрај македонија имало и други топоними Илирија , Тракија, Далмација и многу други... Но мора да ти се разјасни дека тоа били ТОПОНИМИ и ништо друго, за да можат луѓето полесно да се ориентираат... Е сега, нормално дека Македонија била спомната во библијата, ти кажав старо име е, но никој тогаш не бил национално свесен, не само во македонија туку насекаде... Нациите прв пат почнуваат да се појавуваат некаде околу 11 или 12 век... Значи за време на Александар Македонски немало национално чуство... Тој не се чуствувал како македонец по националност, туку тој е македонец само дека таму се родил и дека од таму потекнува...
Ќе земам само пример: Што да бил Александар роден во Далмација??? Тој ќе беше во тоа време Александар Далматински така...??? И денешниве Далматинци ќе викаа како сега ти, Александар е Далматинец по националност... А знаеме дека далматинец по националност не постои, тие се хрвати...
Македонската нација денес е реалност, како што е реалност Босанската, Црно Горската итн. Но таа е створена од народот кој многу после Александра е населен на овие територии, а тоа се СЛОВЕНИТЕ... Тие ја имаат створено националната свест на Македонецот... Ги имаме Словенските просветители, го имаме убавиот словенски јазик, а се тоа го негираме или запоставуваме заради еден Александар кој немал никаква врска со нас... На две столици неможеме да седиме...

пс. Се надевам ме свти, зошто ова беше се добронамерно и нема врска со никакво национално вреѓење, затоа што и јас сум Македонец и неможам сам да се вреѓам...
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2008 во 10:02
Originally posted by Duduk Duduk напиша:

Ajde,ajde,odvoj 30den. nema da bankrotiras,pa ako ne ti se dopadne sto ke procitas barem dovolno hartija ke imas, kako miroslav sto kaza ednas "kostani da motas".A i ne se plasi, politika ne e ona sto bese za vreme na Milosevic,shvaba e gazda sega.

ke odvoev 30 denari ne e problem i evra da se za kirca, ama tvrda e za toaletna hartija... znam, nekoi od vas, i potvrdi nesta 'koristite' pa ne vi smeta, ama kirca ne e po tie sportovi...
Кон врв
dudulovski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Март.2008
Поени: 998
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dudulovski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2008 во 01:32
Кога сме веќе кај ПОЛИТИКА.
Осиек 1 април 1989
Околу 21 часот силна експлозија на бомба, поставена под прозорот на дописништвото на белградска Политика, урнала дел од ѕидот, ги искршила стаклата и го оштетила мебелот.
Еден литар ракија на ден и секогаш ќе бидеш здрав како дрен.
Кон врв
Duduk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Февруари.2008
Поени: 342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Duduk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2008 во 01:26
Ajde,ajde,odvoj 30den. nema da bankrotiras,pa ako ne ti se dopadne sto ke procitas barem dovolno hartija ke imas, kako miroslav sto kaza ednas "kostani da motas".A i ne se plasi, politika ne e ona sto bese za vreme na Milosevic,shvaba e gazda sega.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2008 во 01:12
Originally posted by Duduk Duduk напиша:

makedonija go primi pravoslavieto direktno od apostol pavle. da ne bese srbin slucajno, aj potseti me?
i ne e tocno deka niedna ne ne priznava, tuku deka srbija ima staveno veto. isto kako sto grcite stavija veto. za mene, isto gjubre se. izrodi pravoslavni. nisto ne naucile za verata, za pocita, za bratstvoto. da dade gospod muslimani da stanat poarno ke ni bide, otkolku so vakvi usrani 'braka'.

Aaa toa so apostol Pavle e onaa prikaznata koga doagal od Azija pa koga zastanal vo Troada da se odmori malce mu se javil nekoj makedonec na son so zborovite "Pavle,premini vo makedonija,pomogni ni !!"
A, za apostol pavle dali bil srbin ne znam,ama tie sto mu sluzele bile makedonci.
A be ajde .....
Dobro, eve da ne tresam poveke zeleni,bidejki ti vo nieden post ne si go spomenal A.M. , kazi mi sto pravel toj Makedonecot pred da dojde Pavle ?!

E,vo nedela kupi "politika" ,ke ima celo intervju so patrijarhot moskovski i ruski Aleksej II...pa vidi za kogo veli sto e...

politika ke kupam, togas koga ke ja izdava Kosovo Press.

a za apostol pavle, moze ne ti se svigja prikaskata, ne znam... jas kako sto znam nie makedoncite sme i vo biblijata spomnati. da istata taa biblija sto ja svetkuvaat i bacuvaat i rusi i srbi i bugari i grci. ne sum mnogu informiran, ama nekako kako da bea ispusteni Peja (Pec) i Srbija a?
Кон врв
Duduk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Февруари.2008
Поени: 342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Duduk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2008 во 00:59

makedonija go primi pravoslavieto direktno od apostol pavle. da ne bese srbin slucajno, aj potseti me?
i ne e tocno deka niedna ne ne priznava, tuku deka srbija ima staveno veto. isto kako sto grcite stavija veto. za mene, isto gjubre se. izrodi pravoslavni. nisto ne naucile za verata, za pocita, za bratstvoto. da dade gospod muslimani da stanat poarno ke ni bide, otkolku so vakvi usrani 'braka'.

Aaa toa so apostol Pavle e onaa prikaznata koga doagal od Azija pa koga zastanal vo Troada da se odmori malce mu se javil nekoj makedonec na son so zborovite "Pavle,premini vo makedonija,pomogni ni !!"
A, za apostol pavle dali bil srbin ne znam,ama tie sto mu sluzele bile makedonci.
A be ajde .....
Dobro, eve da ne tresam poveke zeleni,bidejki ti vo nieden post ne si go spomenal A.M. , kazi mi sto pravel toj Makedonecot pred da dojde Pavle ?!

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 109110111112113 155>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,281 секунди.