![]() |
|
Александар III Македонски |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 910111213 47> |
Автор | ||||||||
ADVISOR ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 1026 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||||
Се вжешти атмосферата , живна форумов
![]() ![]() ![]() Инаку ме интересира што го сочинувало населението vo Apolonia Epidamnos i Aulōn? Изменето од ADVISOR - 01.Октомври.2010 во 19:36 |
||||||||
![]() |
||||||||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
|||||||
Јас се вклучив денес, затоа и те прашав да ми кажеш што јас сум ти избришал. |
||||||||
![]() |
||||||||
g-1 ![]() Сениор ![]() Регистриран: 10.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 356 |
|||||||
kade se dve strani posle koj sleduva napisanoto? ne se potrebni administratorite, ima koj gleda. |
||||||||
![]() |
||||||||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
|||||||
Пред да ти одговорам на се погоре напишано, кажи, тука и сега, што ти имам избришано. |
||||||||
![]() |
||||||||
|||||||
Mozes li da kazes koj e Mida?
Civ kral e? Na koe pleme mu pripagja? Vistinski, li e, ili e "mit"? ----------------------------- Moze li da se dobie odgovor na ovie ednostavni prasanja? |
||||||||
![]() |
||||||||
|||||||
Ajde da se potrudime i vidime sto saka da kaze "avtorot" 1."Јас си знам што е мое, а што на друг и не навлегувам во митолошки приказни за да објаснувам нешта, што од ниту еден историчар не се прифатени како вистинити." Pa ako se dokazani od drug sovremen istoricar/-i, nema logika da se diskutira za dadeno prasanje. Ke letas so konkord za Njujork za da objavis deka si ja pronasol Amerika? 2. "Сеуште чекам да слушнам кој бил татко на Тантал, чинам бев јасен." Sega si jasen (predhodno tvrdese deka Tantal e istoriska licnost). A, koj bil tatkoto na Issus? E, toj bil i na Tantal. 3. "Ти ме убедуваш дека синот Тантал е вистински, а таткото не слушнавме кој е, пак за ова се буниш?" Da, nekoj se buni? 4. "Значи Агамемнон во случајов се јавува како син на некој Пелоп. Јас колку што знам, претходно ме убедуваше во нешто друго. Ако е внук, како може Грк да е внук на Фригиец?"" "како може Грк да е внук на Фригиец?" Edno e etnicko poteklo, a drugo e vladarska uloga. Zarem Mojsej ne bese Egipetski princ, od robovsko Evrejsko poteklo. I, kade pisuva deka Agamemnon e Grk? Kade pisuva deka invazionistite bile "Elini" - Grci, kaj antickite avtori? Ili kaj sovremenite experti? 5. "Ти ги поврзуваш сите тие народи, јас не, прочитај сам што си пишувал." Nemoj mnogu da se brzas, od toa za toa; - se po red. 6. "Виргилиј го споменуваше кога говореше дека Енеј постоел. Треба ли да го цитирам тој дел? А во однос на Хомер, го кажав своето мислење, историската наука истотака го кажала." Sto kazala istoriskata nauka? Ako, e bezvreden, zosto tolku mnogu se proucuva. Ako, nesto mnogu vredno frlis vo kanta, ke go ostavis? - ili ke ja prevartis kantata? 7."Твоите кажувања се само твои кажувања, моите кажувања засега се прифатени насекаде. Ништо не ти имам избришано, не си измислувај, или докажи го тоа кое го велиш, па потоа слободно можеш да се пожалиш и кај администрацијата." Da se zalm, ajde ne bidi smesen. Ako administracijata nema oci, jas nemam namera da i gi otvaram. Изменето од g-1 - 01.Октомври.2010 во 18:13 |
||||||||
![]() |
||||||||
|||||||
Јас си знам што е мое, а што на друг и не навлегувам во митолошки приказни за да објаснувам нешта, што од ниту еден историчар не се прифатени како вистинити.
Сеуште чекам да слушнам кој бил татко на Тантал, чинам бев јасен.
Ти ме убедуваш дека синот Тантал е вистински, а таткото не слушнавме кој е, пак за ова се буниш?
Провери што е најдено за Тантал, провери го потеклото на најдените докази. 4. "Значи Агамемнон во случајов се јавува како син на некој Пелоп. Јас колку што знам, претходно ме убедуваше во нешто друго. Ако е внук, како може Грк да е внук на Фригиец?"
Ти ги поврзуваш сите тие народи, јас не, прочитај сам што си пишувал. 5. "Посочи некаков доказ, а не Вергилиј и Хомер."
Виргилиј го споменуваше кога говореше дека Енеј постоел. Треба ли да го цитирам тој дел? А во однос на Хомер, го кажав своето мислење, историската наука истотака го кажала.
Твоите кажувања се само твои кажувања, моите кажувања засега се прифатени насекаде. Ништо не ти имам избришано, не си измислувај, или докажи го тоа кое го велиш, па потоа слободно можеш да се пожалиш и кај администрацијата. |
||||||||
![]() |
||||||||
|||||||
Komplet si gi pobrkal loncinjata, ne znaes koe e tvoe koe na drug. 1."Ама нема докази дека Зевс, таткото на Тантал е историска личност. А Тантал сигурно не бил зачнат само од мајка." - analiziraj sto si napisal. 2. "За Пелоп нема опиплив доказ, како за Тантал, односно најден историски извор кој можеби укажува на Тантал." Tatkoto istoriski dokazan, sinot "imaginaren". 3. "Таткото хетитски Цар, а синот роб на Персијанците, а патем староперсиски?!" Citaj sto imam zapisano: "Tatkoto Hetit "gospodar", sinot "rob" vazal Hetitski (staro persiski)" toa e ironicno prasanje na tvoeto tvrdenje deka Tantal bil Hetitski Car. Ni Tantal, ni Pelop nemaat Hetitsko poteklo. Da Hetitskoto carstvo e "staropersisko" carstvo, eden dokaz bese prilozen od Herodot, pogledaj vo prilozite na temava. 4. "Значи Агамемнон во случајов се јавува како син на некој Пелоп. Јас колку што знам, претходно ме убедуваше во нешто друго. Ако е внук, како може Грк да е внук на Фригиец?" Sam si pisuvas, sam si odgovaras. Pogledaj nanazad sto imam napisano. Ako nemozes da s-kontas prasaj. 5. "Посочи некаков доказ, а не Вергилиј и Хомер." Se gleda deka napolno si go izgubil kontaktot so temava. Kade se spomenuva "Virgilij", da ne e Herodot? 6. "Значи да резимираме дека Агамемнон и Менелај, кои биле лидери на Грците, се внуци на Фригите, далечни потомци на Хетитите?! Немам коментар повеќе, со ова се кажа." Toa ti kazuvas, moite kazuvanja ako ne gi izbrisete se jasno dadeni, i ne odstapuvam nitu od edno. ----------------------------------------- |
||||||||
![]() |
||||||||
|||||||
Sam si pisuvas, sam si odgovaras, a neznaes sto da prasas, uste pomalku da odgovoris na elementarni prasanja. Sto prasanje ti e: "- zosto Ptolomej go narekuva za prv Makedonski kral,neli Argeidi bile prvi." Ova sam na sebe si postavuvas prasanje? Napisi jasno sto sakas da prasas. |
||||||||
![]() |
||||||||
|||||||
Црно на бело да прикажеше дека е од дедо ти, за да знаеме да не ти го нарушуваме правото на сопственост, ќе може ли? |
||||||||
![]() |
||||||||
|||||||
Зошто ја мешаш Библијата овде? Да не сметаш дека има врска меѓу Ароманите и Евреите од Стариот Завет, или пак меѓу древните Македонци и еврејската религија? Подобро не навлегувај во догматиката, како што прочитав во постовите за камен темелникот, св. Петар, иако се надевам не мислеше сериозно, затоа што многу лесно ќе го демантирам и ова тврдење за каменот кој мајсторите го отфрлија, ама сепак, не е овде ниту местото ниту подфорумот за да навлегуваме во такви дебати, од кои верувај, ако посочуваш толкувања како ваквите, кои се извадени од ракав, па и поврзани со некакви други народи, кои немаат врска со Библијата, ќе паднат мошне бргу во вода, како и секое невистинито толкување. Изменето од Македон - 01.Октомври.2010 во 16:49 |
||||||||
![]() |
||||||||
|||||||
Перпертуа е латински збор! Покрај агер за нива. Засега два зборови со латински корен. ![]() Уште една контрадикторност во твојата теорија. |
||||||||
![]() |
||||||||
|||||||
Ама нема докази дека Зевс, таткото на Тантал е историска личност. А Тантал сигурно не бил зачнат само од мајка.
За Пелоп нема опиплив доказ, како за Тантал, односно најден историски извор кој можеби укажува на Тантал.
Таткото хетитски Цар, а синот роб на Персијанците, а патем староперсиски?! ![]() ---------------------------------------------
Значи Агамемнон во случајов се јавува како син на некој Пелоп. Јас колку што знам, претходно ме убедуваше во нешто друго. Ако е внук, како може Грк да е внук на Фригиец? ------------------------------------------------
Посочи некаков доказ, а не Вергилиј и Хомер.
Значи да резимираме дека Агамемнон и Менелај, кои биле лидери на Грците, се внуци на Фригите, далечни потомци на Хетитите?! Немам коментар повеќе, со ова се кажа. Изменето од Македон - 01.Октомври.2010 во 16:33 |
||||||||
![]() |
||||||||
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
|||||||
Ne e deka mi e nejasno - ti napisav za da tebe ti se pojasni koi se Makedoncite,kade se i kakvi se,za da ne fantaziras za nekoi drugi porazlicni - zatoa i te prasav jasno no ti vrtkas neznaes sto da napises - Makedonci li se ili lazat avtorite - nemozes da odreknes ili da filozofiras bidejki podatocite ti se prezentirani
![]() Za Homer tuka nema nisto nejasno(osven ti ako osporis nesto)te prasav prethodno a ti ne mi odgovori,eve pak - zosto Ptolomej go narekuva za prv Makedonski kral,neli Argeidi bile prvi
![]() |
||||||||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 910111213 47> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |