IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Здравје > Медицина
  Активни теми Активни теми RSS - Системски LUPUS
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Системски LUPUS

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 21>
Автор
Порака Обратен редослед
Ane09 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Февруари.2009
Статус: Офлајн
Поени: 209
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ane09 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Мај.2009 во 09:16
Uf mi olesna. Bas mi e drago sto ste tuka i pokraj se, A

Изменето од Ane09 - 23.Јули.2009 во 13:50
Кон врв
konan Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 27.Август.2008
Поени: 749
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај konan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Мај.2009 во 14:46
kjuti se vtresiv, i izbegavтага
Nekogas gospod ja smiruva burata,a nekogas te smiruva tebe za da ja prziveis istata
Кон врв
anchiii Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Март.2009
Локација: Macau
Поени: 51
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anchiii Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Мај.2009 во 14:26
bir a da se obides so jekoderm,a za odnosot na doktorite sto da ti kazam,eve go komentarot na mojot dr.:"e sega nema bajki da raskazuvame ti znaes kakva bolest imas i od sega ponatamu ke bide se poloso nemoze da bide podobro".koga izlegov neznaev dali da se smejam ili da placam.A vo vrska so vit. jas zemam multibionta toa se sumeki tableti,omega 3,isto taka zaradi anemija tot hema,vit.C i imam zemano razni vitamini,i definitivno ne mozat da nastetat,sega ne trba da zemame aloe ili nekoi slicni preparati koi go krevaat imunitetot,ama po nekoe vitamince sepak e potrebno zaradi odrzuvanje na organizmot. Lele KONAN zarem zvucime tolku strasno iako toa nam ni e najvoobicaeno
Кон врв
konan Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 27.Август.2008
Поени: 749
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај konan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Мај.2009 во 09:13
ej,sakav da se pozalam na nesto ,ama citajki ve vas se otkazuvamтага
Nekogas gospod ja smiruva burata,a nekogas te smiruva tebe za da ja prziveis istata
Кон врв
bir Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 26.Април.2009
Поени: 17
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bir Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Мај.2009 во 23:36
Blagodaram za sovetot anchii.Imam probano so kantarion i nisto od toa.Najmnogu sto me razocaruva e odnosot na lekarite kon nas.Odam na sekoi 2 meseca na kontrola i sekogas istoto istata terapija.Ako prasas nesto ili se pozalis na nekoi bolki ili problemi sekogas istiot odgovor deka e toa od samata bolest.Dosega nikoj nema kazano nesto pokonkretno.Neznam kakva treba da bide nasata ishrana samo mi kazaa deka netreba da vnesuvam nikakvi vitamini.Toa i go pravam no vo poslidno vreme izgubiv na telsnata tezina.Nezanam kako povtorno da se vratam vo normala ako ne se smee da se vnesuva vitamini.Kazete sto pravite vie?kakva e vasata isnrana?Dali piete ili jadete nesto nadvor od medicinata? pozdrav do site.
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anchiii Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Мај.2009 во 20:05
Srcko tuka sme,nego vremevo me ubiva,eve pak pocna groznica,vcera mi otece nogata,dolu vo zglobot,nemozev da stapnam,imav strasni bolki,neznam dali imate problemi so ocite,medjutoa jas ovoj period dobivam otoci i imam bolki i crvenilo okolu ocite najprvin na kapacite a posle se spusta.Ocniot mi vika alergija,bev kaj drug toj pak nevralgija,bev kaj nevrolog nema nisto i stom ke ja slusnat SLE oni veke znaat se, e od toa e.Receptot za cajot e proveren ama uste da me natera nekoj da go pijam,vo vrska so toa sum mnogu neodgovorna. Bir neznam sto da ti kazam,jas sega za sega nemam takov problem,probaj so ulje od kantarion,go ima vo apteki,ili nekoja krema od EUCERIN.Dali imate problem so ciklusot,veke pocna da me faka nervoza,iako ginekologot mi kaza deka kaj desniot jajnik e namalena aktivnost i moze da ocekuvam mnogu rana menopauza i ke treba da zemam nekoi hormonski tableti,ama jas kolku znam kaj nas toa e nevozmozno,hormoni i lupus ne idat bas zaedno.
Кон врв
bir Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 26.Април.2009
Поени: 17
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bir Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Мај.2009 во 13:14
eve tuka sme.Sega izleze sonseto i ke bideme pocesto doma.Vie kako ste ?jas eve sedam i se nerviram.Vo ovoj period nekako mnogu me bolat racete.Kozata na vrvovi te na prstite mi e skroz ostetena.SE ne kakvi kremi i masti probav i pak nisto.Dali nekoj od vas go ima ovoj problem?   
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ane09 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Мај.2009 во 11:07
Sto se slucuva? Nema nikoj na forumov? Bir, anchiii, rea, makvuk, tijanam, blueprayer, bijonse 1....... kade ste?

Изменето од Ane09 - 15.Мај.2009 во 11:10
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ane09 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Мај.2009 во 09:23
A

Изменето од Ane09 - 23.Јули.2009 во 13:49
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ane09 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Мај.2009 во 15:43
A

Изменето од Ane09 - 23.Јули.2009 во 13:49
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anchiii Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Мај.2009 во 12:42
Porano odev sekoj mesec na kontrola,koga so analizi,koga samo taka da se vidime i ako treba da se namali th.Medjutoa otkako rabotam na klinika imam moznosti koga sakam da se bockam i da si napravam analizi pa taka i spored rezultati odam kaj reumatolog,sega imam problem so pokaceni trombociti i dosta mi se namaleni C3 i C4.Jas odam kaj Bozinovski no napraviv i konsultacija so Grlickov,i toa e toa site se drzat do istoto.Isto taka pravam i eho na srce zaradi perikarditot,eho na pluka za plevritot,eho na bubrezi i zolcka zaradi kamcinja sto gi imam. imam problem i so alergii dosta mi e pokacen JGE pa taka imam cesanje na ocite i ke mi se rastece nosot pa na svoja raka zemam fleksonaze,po potreba.Mislam deka treba redovni kontroli i pravenje analizi bidejki kaj nas sostojbata moze mnogu brgu da se smeni
Кон врв
makvuk Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 12.Април.2009
Поени: 9
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај makvuk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Мај.2009 во 12:36
ane09,ako si gi procitala moite postovi ke ti bide jasno so se slucuva so mene.ete i sega dodeka pisuvam se cuvsvuvam tolku izmoreno sto i sama ne mozam da si objasnam.odam niz kukata kako zombi,a posle nekoe vreme se e vo red.nikoj od domasnite ne mi veruva.imam problem so osiguruvanjeto,pa nemozam da otidam na kontrola.se uste nemam dijagnoza i ne e deka sakam da ja imam,ama jas samata nemam objasnuvanja za moite tegobi,a kamo li domasnite.mnogu mi e tesko.kakvi bea vasite iskusva dodeka da vi ja vospostavat dijagnozata.jas stalno imam granicni vrednosti.ve molam odgovorete mi i sto mislite za prof.nada marina.ima li nekoj sto e nejzin pacient.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ane09 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Мај.2009 во 09:25
A

Изменето од Ane09 - 23.Јули.2009 во 13:51
Кон врв
tijanam Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 04.Мај.2009
Поени: 8
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај tijanam Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Мај.2009 во 03:35
Postojat raboti i problemi koi nemozeme da gi ignorirame, osobeno koga se raboti za nasite najbliski. Megutoa pozitivnata misla moze samo da pomogne, a negativnata da napravi obraten efekt. Site ziveeme vo stresno opstestvo. Jas imam Sle od mojata 16ta godina a sega imam 23, pred da mi dijagnoziraat Sle imav teska sobrakajka od koja odvaj ziva ostanav, imav sipki vo nozete i mnogu teska operacija na glavata. I pretpostavuvam deka od toj stres na organizmot se aktivira kaj mene Sle. Znaci stresot e hrana za volkot. Mene me interesira na kolku vreme odite na kontroli, i dali site odite na klinika na reumatologija ili pak ima i nekoe drugo mesto moze privatno kade sto izvrsuvaat takvi ispituvanja? Mene licno dr. Dubravka na reumatologija mi vika da odam sekoi dva meseca na kontroli...ama me interesira vie na kolku vreme odite?
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 21>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,187 секунди.