IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Тројство
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Тројство

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 19>
Автор
Порака
Vikentij Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Мај.2008
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 26
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vikentij Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2008 во 10:52
види за Светото Тројство веке имасе една тема мислам пред една година. Дај побарај ја и таму процитај, веке еднаш убаво беше објаснато од В.Д.А.П. со еден пример за сонцето, на кој после тоа никој не даде соодветен коментар. Да не ги писуваме некои работи по два пати
Кон врв
svemirski_duh Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 29.Февруари.2008
Поени: 676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svemirski_duh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2008 во 12:55
Originally posted by KarolinaXP KarolinaXP напиша:

ДАЛЕКУ ОД ЗДРАВИОТ РАЗУМ?!
ЗАРЕМ САМО СВЕМИРСКИ ДУХ ИМА ЗДРАВ РАЗУМ
И РАСУДУВАЊЕ, ЗАРЕМ ТВОЕТО УБЕДУВАЊЕ И ВЕРУВАЊЕ СЕ НАЈТОЧНИ???ТАМАН СИ ПОМИСЛИВ ДЕКА ИМАШ ВДАХНОВЕНО И ТИ
ОД СВЕТИОТ ДУХ, ОД ХРИСТОС ИЛИ ИСУС, КАКО САКАШ КАЖИ ГО, ТВОЕ ПРАВО ТВОЈ ГРЕВ,НЕЛИ, ОДМА РЕВОЛТ КОН САЈТОТ НА ПРЕМИН,ПРОЧИТАЈ ДЕ НЕ СЕ ПЛАШИ,АКО ЈАС МОЖАМ ДА ГО ЧИТАМ КОРАНОТ,И ДА СУМ ЗДРАВА И ЖИВА, ТОГАШ СЕКОЈ ЕДЕН МОЖЕ ДА ВЕРУВА И ДА ЧИТА ЗА БОГ ОД СИТЕ СВЕТИ КНИГИ НА ЗЕМЈАВА ОД ВЕДСКИТЕ СПИСИ ДО ДЕНЕШНИТЕ СВЕТИ СВЕДОШТВА ЗА ПОСТОЕЊЕТО НА АПСОЛУТНИОТ БОГ.

Ne gledam pricina za ovolku vturanje.
Ako si tuka od pocetok togas ke znaes deka na baranite objasnuvanja za Trojstvoto koi gi pobaraa nekolkumina,objasnuvanjeto i odgovorot bese : "Dzaba e,ne ja rzbirate doktrinata na Trojstvoto"
A onie pak koi probaa da objasnat,tie samo tonea vo obidot sto poveke.
Ako se obides i ti Karolina da go objasnis i ti samo ke vtones.
Zatoa vakvi reakcii kako tvojata (koga nekoj ke ve prasa za trojstvoto)i napadi,Karolina,mozebi i naj dobri se.

Dalje koj ima vdahnovenie ima od Sozdatelot a sozdatelot ne e sozdaden. Koj ima ako ima togas ima od Boga. Bog Sozdava a sozdaden NE E.
I sam Isus bil Vdahnat,pa kako ke me vdahne ?
Drvoto ne poseduva listovi,toa se dar na proletta.
Mrazam koga se povtoruvam i ova go povtoriv.
Dvorecot ako e prosvetlen kroz vrati i prozori,ne se izvor na svetlina vratite i prozorite. STE GO ZABORAVILE SONCETO,Karolina.
Ako te izleci necija raka,ne te izlecila samata raka,,, mislev deka pametnite ke svatat.
Ako te izleci nekoja bilka,vo bilkata Nekoj stavil lek.

Gledam bes ve fakja pa od bes,neznaejki kako da go iskazete i tuka,mesto smireno da se obratite,zaboravate na "Caps Lock". Smireno samo vo eden post znaete,koga nekoj ke prasa nesto,togas namesto da odgovorite i objasnite smireno,togas bes se pojavuva.

Neli rekov: "Covekot e na povrsina voda a ispod necistotija" Za da go vidis toa,promesaj gi tie dve raboti.

Za eden tuka,na koj ni ime sakam da mu spomnam,mu kazav ednas. Ako nekoj stari ja prodale verata,makar za Kilo urda,togas sigurno mu se isplatilo. Ona sto go dale ne vredi poveke ni od kilo urda.
Ako veke saka da se vregjame.
Кон врв
KarolinaXP Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 01.Декември.2007
Поени: 39
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KarolinaXP Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2008 во 14:16
CITIRAM:

SIMPATICNO MORAM DA PRIZNAAM ,VELIS NEMAM SONCE I SUM GO ZABORAVILA, VIDIS GRESKA SI , SEKOJ VTOR ZBOR MI E MILO MOE I SONCE MOE,....LJUBOVTA ME GREE VO DUSATA I SRCETO NE SUM JA ZABORAVILA NI VO EDEN MIG,...BES NEMAM , A KOGA BI GO IMALA VERUVAJ NEMA DA PISUVAM I KE SE OTKAZAM OD SEBE SI, ZNACI SE SAKAM SEBE SI I BLIZNITE SVOI, BESOT E ZA ZLITE LUGE.
JAS GO SAKAM DENOT I NOKTA , SVETLINATA I TEMNINATA, SARENILOTO NA FORUMOV SAMO ME OSVEZUVA,...TAKA SVEMIRSKI DUHU SE ZIVEE 101 GODINA I NAZAD , A MOITE PREDCI SE I VASI KOLKU VIE TOA DA GO ODBEGNUVATE VISTINATA BOLI.ALEKSANDAR MAKEDONSKI E SIN NA FILIP VTORI MAKEDONSKI I JA OSVOIL PERSIJA,TAKA LI BESE ILI SUM GRESKA I ZA OVA,....SVETOTO TROJSTVO E SVETO , EDEN ZA SITE SITE ZA EDEN, KOJ SAKA DA RAZBERE KE RAZBERWE KOJ NESAKA NEMA,....MNOGU JASNO KAKO SONCE,....VE SAKAM SITE
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svemirski_duh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2008 во 14:29

CITIRAM:

SIMPATICNO MORAM DA PRIZNAAM ,VELIS NEMAM SONCE I SUM GO ZABORAVILA, VIDIS GRESKA SI , SEKOJ VTOR ZBOR MI E MILO MOE I SONCE MOE,....LJUBOVTA ME GREE VO DUSATA I SRCETO NE SUM JA ZABORAVILA NI VO EDEN MIG,...BES NEMAM , A KOGA BI GO IMALA VERUVAJ NEMA DA PISUVAM I KE SE OTKAZAM OD SEBE SI, ZNACI SE SAKAM SEBE SI I BLIZNITE SVOI, BESOT E ZA ZLITE LUGE.
JAS GO SAKAM DENOT I NOKTA , SVETLINATA I TEMNINATA, SARENILOTO NA FORUMOV SAMO ME OSVEZUVA,...TAKA SVEMIRSKI DUHU SE ZIVEE 101 GODINA I NAZAD , A MOITE PREDCI SE I VASI KOLKU VIE TOA DA GO ODBEGNUVATE VISTINATA BOLI.ALEKSANDAR MAKEDONSKI E SIN NA FILIP VTORI MAKEDONSKI I JA OSVOIL PERSIJA,TAKA LI BESE ILI SUM GRESKA I ZA OVA,....SVETOTO TROJSTVO E SVETO , EDEN ZA SITE SITE ZA EDEN, KOJ SAKA DA RAZBERE KE RAZBERWE KOJ NESAKA NEMA,....MNOGU JASNO KAKO SONCE,....VE SAKAM SITE

Karolina,nikade ne rekov imas li sonce ili nemas.
Neise,ke me razberes ednas i ti i ke se prisetis na mene.
Si pomislila deka sum vdahnat od Isus. I da sum i da nesum,ako sum,togas ne sigurno od Isus zatoa sto i sam toj bil od Nekogo vdahnat.
Toa sakav da ti kazam,sto se odnesuva do zvetlinata. Nicie cudo sto go gledame ne e nas izvor tuku doagja od Sozdatelot.

Aristotel uste mnogu porano iznel cela niza pricini kazuvajki: stolot e od drvo, drvoto e od stebloto, stebloto e od semenkata, a semenkata e od seacot.. za da na krajot pokaze kako ova redenje vodi kon prvata pricina. Pricina sto nema potreba za pricina, dvigatel na kogo ne mu treba dvigatel, sozdatel koj nema svoj sozdatel, sto odgovara na naseto sfakanje na Bog dz.s.

Sega sum jasen,se nadevam.

Za pretcite,potekloto,toa veruvaj voopsto ne me zasega,bile ta ne bile.... Blagodaren sum na Allah,Elhamdulillah sto jas denes sum Musliman.
Toa Aleksandar,Filip,,,, makar od Kinezi i neznam sto da poteknuvam. Celta na sekoj mu e edna.I na Makedonci i na Kinezi i Grci i Eskimi.... da ja spoznae vistinata za Boga i Negovoto upatstvo.
I pred Isus imalo drugi Bozji pratenici,pa sledni sledni go prifakjale naredniot.
Кон врв
KarolinaXP Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 01.Декември.2007
Поени: 39
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KarolinaXP Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2008 во 14:34
Dobo e se popravi, ok , se soglasuvame i mi se dopaga sto iako ti si Musliman a jas Hristijanka se slozuvame vo ednot BOG koj ne saka site , i gresni i negresni,
koga go pratil Angelot da vidi dole pod zemja sto ima ,....ovoj se vratil i mu rekol ""samo beli koski""
ete toa sme SITE NIE beli koski

pozdrav
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svemirski_duh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2008 во 14:46

Dobo e se popravi, ok , se soglasuvame i mi se dopaga sto iako ti si Musliman a jas Hristijanka se slozuvame vo ednot BOG koj ne saka site , i gresni i negresni,
koga go pratil Angelot da vidi dole pod zemja sto ima ,....ovoj se vratil i mu rekol ""samo beli koski""
ete toa sme SITE NIE beli koski

pozdrav

Razlikata kaj lugeto e vo nivnite dela. I za toa ke bideme kazneti a ne zosto e nekoj kinez ili zosto na nekoj usite mu se klempavi.

Nie site ednas sme posvedocile pred Boga za Negovoto Edinstvo (deka e Eden).Tamu site bevme ISTI I ISTO.

Tuka sme na Iskusenie,koj kolku ke ostane na zborot,pokraj sive ovosvetski lagi.

Кон врв
sonce16 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 22.Март.2008
Поени: 62
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sonce16 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2008 во 16:28
Kako prvo gospodine Svemirski brojot 3 bi go prevel kako (sreka) kako sto e sekogas do tri pati ili tri zelbi ili trojstvo na coveckiot zivot. Se radja - zivee - umira .
Dodeka svetoto trojstvo e nesto sveto koe e del od bozjata poraka za vozvisuvanje na covekot i negoviot duh koj kaj mnogute ludj voopsto go nema, zaguben e.
Gospodine da ste vistinski musliman ne ke kudevte na niedna vera bidejki site veri se isti. A samo malku da go znaete i da go cuvstvuvavte islamot i ku'anot ke znaevte deka site religii se bozji prsti na negovata semokna raka.
Vaseto izlaganje izgleda deka se osniva na dokazuvanje deka, ako se presece nagolemiot prst na raka poveke ke boli otkolku najmaliot. Smesno. Ili desnata raka e povistinska otkolku levata, pa teznees da dokazuvas deka islamot e pogolem i poznacaen od hristijanstvoto.
Apsurd. Apsurd. Apsurd.
Vo imeto na otecot,sinot i svetiot duh.
Otecot e eden i edinstven Gospod BOG, toa od sekoja religija e prifateno.
Sinot na Sevisniot - Isus - bese samo eden obicen covek preku koj Gospod Bog ja demonstrirase silata na dobrinata. Gospod nego go izbral.
- SILA BEZ DOBRINA NIKOGAS NE E VISOKO VREDNUVANA - bidi samo malku realen.
A duhot - svetiot duh - ja potkrepuva i hrani nasata duhovna sila. Nasiot duh ni pomaga da go pravime i onaa sto na mnogumina im se cini nevozmozno. Jas gospodine na gospoda se molam da ne zapazuva od sebicniot nacionalizam i sovinizam. Site narodi se ziv del od religii i sekoj od niv ima svoja misija koja sepak na krajot se sleva vo edna.
- BOZE POMOGNI NI BA BIDEME DOBRI I NEUMORNI GRADITELI NA PODOBAR ZIVOT -
i ne zaboravaj deka Bog e sekogas so nas (velam so nas ludje) kade i da sme koi i da sme. Zanego nema religii ima samo dobri ludje i ludje vo zabluda.
Jas kako vistinski hristijanin (pravoslavec) uspeav da go raz'pnam mojot gresen zivot na krst, na koj i samiot Isus bese raz'pnat. A koga i ti ke go pogrebas tvojot gresen zivot vo imeto na ku'anot togas ke prestanes da kudis po drugi veri. I na kraj covecki e da se pomolam na Gospod .
- BOZE PROSTIMU MU NA COVEKOT KOJ RILIGIJA KUDI, TOJ SEUSTE ZIVEE VO ZABLUDA, IZBAVI GO I DAJ MU VERA VO NEGOVATA RELIGIJA ...

Ako veruvas vo gospod veruvas i vo site religii koi go vozvisuvaat.

Изменето од sonce16 - 12.Јуни.2008 во 16:31
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svemirski_duh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2008 во 18:40
Slusaj Soncence.
Tuka nikoj ne kudi nikogo.
Ako go poznavate Islamot bi trebalo da znaete deka nie ne pravime razlika pomegju Allahovite pratenici a.s nitu pak pomegju Isus.
Nie Muslimanite pod ednakvo gi sakame i pocituvame SITE BOZJI PRATENICI A.S.

Neznam dali so red si cital/a.

Kazavme nekolku pati.
Allah nema religii.Edna e negovata Vera zatoa sto i Toj e SAMO EDEN.
Sekoj Allahov pratenik povikuval vo vera vo EDEN BOG.
I Mojsie i Isus i Muhammed (neka e mir nad niv).

Nam ne treba da ni kaze nekoj deka Isus pravel cuda. VERUVAME.
Ne treba da ni kaze deka Marija bila cesna zena. VERUVAME.

Zosto Bog prakjal za sekoj Narod poseben negov Glasnik (pratenik) ?
Zatoa sto znael deka posle negovata smrt (na pratenikot Bozji) ke se ragjaat i lige koi ke gi menuvaat i iskrivuvaat zakonite negovi.

Znaci vistinata za Boga menuvana e od lugeto.Zatoa i se prakjani sekogas za sekoj narod Bozji pratenici a.s.

Nie ne negirame nitu eden pratenik Bozji kako na primer vie sto go odbivate Stariot Zavet ili kako Evreite go odbivaat Isus i Noviot Zavet.
Doduse... i muslimanite ne veruvaat na ovie denesnive,no veruvaat deka POSTOJAT OBJAVI KOI MU BILE DADENI NA MUSA I ISA A.S.

Dodeka Evreite voopsto ne veruvaat vo Isus.Imavme prilika da procitame citati na Talmud za Isus a.s.

Nie prasuvame za Trojstvoto.Barame dokaz dali ima za toa deka Isus e Bog. Toa ne e kudenje i toa nikade Bog nitu vo star nitu vo nov zavet nitu vo Qur'an go nema spomnato.

Allah rekol deka NEMA DRUG BOG OSVEN NEGO I DEKA E SAMO EDEN. Ova e veruvanjeto na Muslimanite a toa bilo veruvanjeto na sekoj Bozji pratenik a.s pa i na Isus.

Nie ne velime deka Isus ne postoel i deka bil kopil kako sto toa nekoi go velat. Nie velime deka vistinskoto negovo ucenje ste go iskrivile. A za toa dokaz e NEMANJETO ODGOVOR NAPOSTAVENITE PRASANJA.

Jas i sto se odnesuva do nas Muslimanite,Soncence,ne samo vo trojstvo,veruvaj si i vo sedmorojstvo.
Sedmicata ima pogolema i povazna uloga vo zivotot na covekot.

Veruvaj si vo to sakas.

No velime dali e ispravo toa i sto e ispravnoto. Ajde da izneseme dokazi,site zaedno,site prijatelski da dojdeme do vistinata. Ne da se raspravame i vregjame.

Zapamti.Nie go sakame na Isus a.s. Sekogas koga ke go spomneme imeto Isaovo a.s dodavame i toa "a.s" sto e kratenka od "Alejhi Selam" sto vo prevod znaci "Neka e mir so nego". Nie sme blagodarni na sozdatelot sto ne pocastil so takva dusa kako sto bese Isaovata a.s.

A za ona "Vistinski Hristijanin (pravoslavec) ke te kara EvAngelos,jas ne ama toj ke te otepa :) Sala.

Ti posakuvam sekoe dobro.

Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2008 во 20:41
Originally posted by svemirski_duh svemirski_duh напиша:

Slusaj Soncence.
Tuka nikoj ne kudi nikogo.
Ako go poznavate Islamot bi trebalo da znaete deka nie ne pravime razlika pomegju Allahovite pratenici a.s nitu pak pomegju Isus.
Nie Muslimanite pod ednakvo gi sakame i pocituvame SITE BOZJI PRATENICI A.S.

Neznam dali so red si cital/a.

Kazavme nekolku pati.
Allah nema religii.Edna e negovata Vera zatoa sto i Toj e SAMO EDEN.
Sekoj Allahov pratenik povikuval vo vera vo EDEN BOG.
I Mojsie i Isus i Muhammed (neka e mir nad niv).

Nam ne treba da ni kaze nekoj deka Isus pravel cuda. VERUVAME.
Ne treba da ni kaze deka Marija bila cesna zena. VERUVAME.

Zosto Bog prakjal za sekoj Narod poseben negov Glasnik (pratenik) ?
Zatoa sto znael deka posle negovata smrt (na pratenikot Bozji) ke se ragjaat i lige koi ke gi menuvaat i iskrivuvaat zakonite negovi.

Znaci vistinata za Boga menuvana e od lugeto.Zatoa i se prakjani sekogas za sekoj narod Bozji pratenici a.s.

Nie ne negirame nitu eden pratenik Bozji kako na primer vie sto go odbivate Stariot Zavet ili kako Evreite go odbivaat Isus i Noviot Zavet.
Doduse... i muslimanite ne veruvaat na ovie denesnive,no veruvaat deka POSTOJAT OBJAVI KOI MU BILE DADENI NA MUSA I ISA A.S.

Dodeka Evreite voopsto ne veruvaat vo Isus.Imavme prilika da procitame citati na Talmud za Isus a.s.

Nie prasuvame za Trojstvoto.Barame dokaz dali ima za toa deka Isus e Bog. Toa ne e kudenje i toa nikade Bog nitu vo star nitu vo nov zavet nitu vo Qur'an go nema spomnato.

Allah rekol deka NEMA DRUG BOG OSVEN NEGO I DEKA E SAMO EDEN. Ova e veruvanjeto na Muslimanite a toa bilo veruvanjeto na sekoj Bozji pratenik a.s pa i na Isus.

Nie ne velime deka Isus ne postoel i deka bil kopil kako sto toa nekoi go velat. Nie velime deka vistinskoto negovo ucenje ste go iskrivile. A za toa dokaz e NEMANJETO ODGOVOR NAPOSTAVENITE PRASANJA.

Jas i sto se odnesuva do nas Muslimanite,Soncence,ne samo vo trojstvo,veruvaj si i vo sedmorojstvo.
Sedmicata ima pogolema i povazna uloga vo zivotot na covekot.

Veruvaj si vo to sakas.

No velime dali e ispravo toa i sto e ispravnoto. Ajde da izneseme dokazi,site zaedno,site prijatelski da dojdeme do vistinata. Ne da se raspravame i vregjame.

Zapamti.Nie go sakame na Isus a.s. Sekogas koga ke go spomneme imeto Isaovo a.s dodavame i toa "a.s" sto e kratenka od "Alejhi Selam" sto vo prevod znaci "Neka e mir so nego". Nie sme blagodarni na sozdatelot sto ne pocastil so takva dusa kako sto bese Isaovata a.s.

A za ona "Vistinski Hristijanin (pravoslavec) ke te kara EvAngelos,jas ne ama toj ke te otepa :) Sala.

Ti posakuvam sekoe dobro.

A koj si ti da velis deka nie sme go iskrivile veruvanjeto vo Isus alooo be more toa e nasa vera .... i dosta so agitacija .... koj si ti ili jas da dokazuvame koja religija e ok .....??????
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2008 во 21:00
Templarius i Ebu - imate opomena za megjusebnoto prepukuvanje!
Svemirski - komentarot deka ne ja razbirate doktrinata ne go dadovme otkako go postavi prashanjeto, a otkako ispishavme desetici strani vo nekolku temi i ti prodolzhi da go postavuvash istoto prashanje, od shto jas lichno zakluchiv deka ne razbirash shto ti se kazhuva i shto se odgovara...
Ne razbiram samo zoshto ste tolku ubedeni deka ako vie ne razbirate neshto, nikoj drug ne go razbira istoto... I ushte neshto - do koga mislite da se vrtime vo krug okolu Troistvoto? Vie kje go postavuvate istoto prashanje, nie kje davame isti odgovori...
Do what is right, come what may...
Кон врв
sonce16 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 22.Март.2008
Поени: 62
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sonce16 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2008 во 22:47
Gospodine svemirski samo malku po vnimatelno da ja prociyavte mojata izjavake zabelezavte deka sum maz.
Kako vtoro ubavo ti go obrazloziv setoto trjstvo i ti kazav deka Isus e eden obicen covek bozji izbranik preku kogo Gospod bog ja demonstrral sila na dobrinata .Koj ti kazal deka isus e Bog . Isus e prodolzena Bozja raka vo covecko telo.Jas i mojot narod veruvame vo isusovite cuda koi Bog - velam BOG - gi demonstrira , dali sum jasen.
A za svetoto trojstvo veke ti obrazloziv , eve i povtorno.
Vo imeto na otecot,sinot i svetiot duh.
OTEC e eden i edinstven Gospod BOG, toa od sekoja religija e prifateno.
SINOT - na Sevisniot - Isus - bese samo eden obicen covek preku koj Gospod Bog ja demonstrirase silata na dobrinata. Gospod nego go izbral.
A DUHOT - svetiot duh - ja potkrepuva i hrani nasata duhovna sila. Nasiot duh ni pomaga da go pravime i onaa sto na mnogumina im se cini nevozmozno.
OTES = BOG
SIN = BOZJI DELA
DUH = VECNOST
Dali sum jasen sega .
A za toa koj ke mi se naluti voopsto ne me zasega.
A za spojuvanje na svetoto trojstvo so sedmorstvo i ne e tolku golem grev ako navistina ne si znael za trojstvo, a ako si znael togas navistina treba da se pokaes.
prifati go ovaa sosema drugarski

- SO GOSPOD NAPRED -
Кон врв
El Emin Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јуни.2008
Поени: 60
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај El Emin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2008 во 23:09
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

A koj si ti da velis deka nie sme go iskrivile veruvanjeto vo Isus alooo be more toa e nasa vera .... i dosta so agitacija .... koj si ti ili jas da dokazuvame koja religija e ok .....??????

A koj si pa ti so toj odnos da se odnesuvas alooooo ej izvinise odma!!! se gleda na forumof koj kako pisuva bratot ( svemirski duh) nikogas ne navredil nikogo se gleda kolku e smiren i so koja mudost odgovra na site prasanja ajde sega izvinise i imaj malu pocit kon toj GOSPODIN

i vidi sega sto ni kaza sonce16 prf pat ova go slusam

Изменето од El Emin - 12.Јуни.2008 во 23:18
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2008 во 23:09

sonce16 се читаш ли ти што пишуваш? Во секоја реченица имаш по еден лапсуз (а во некои и по два). Се наканив да ти реплицирам, ама не знаев од каде да почнам, секаде лапсузи, секаде бисери, многу си конфузен, контрадикторен, неповрзан, не запознаен, не информиран итн итн.. и за да не бидам крајно саркастичен, како што обично сум искушуван во таквите реплики, решив да не ти реплицирам, но да те советувам, доколку го читаш ова, да станеш од компјутеров, да се напиеш една чаша вода, да излезеш малку надвор... крени ја главата нагоре, разгледувај го ведрото небо, размислувај... запрашај се "Во што јас верувам?" Кој? Како? Зошто? Кога? Дали? Ако ова, тогаш зошто ова? Зарем е можно и ова и она? Итн.. нека овие прашања ти бидат водилки во твојата себеанализа и истражувањето на Бог и Неговата објава.

Поздрав големо%20гушкање
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svemirski_duh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2008 во 23:27
Templarius,
ne vikaj tolku. Jas ne rekov da veruvas koga velam deka e izmeneto. Rekov deka ocigledno nekade ima nesto ne ispravno.Ova e Forum,sekako,ti tvrdis ( i koj si ti da tvrdis deka islamot e pogresen ? ) i normalno jas tvrdam deka ti si greska.
Ako razgovarame treba dokazi da izneseme. Forum e ova,zatoa i postoi.Ako ne si spremen za razgovor,togas ke otstapam i jas.
Samo kulturno ako znaes umees i mozes.

Zidarski,
go cenam i blagodaren sum za sekoj stih sto go napisavte kako objasnuvanje. Nema konecen odgovor.
Sto poveke se objasnuva tolku poveke kompliciran stanuva odgovorot i sto poveke nejasno e.

Ponataka,nikade ne rekov deka e glupav sekoj onoj koj veruva vo trojstvoto zatoa sto jas ne veruvam.
Daleku od toa.
Sinot moj uste od Babaroga se plasi. Taka go naucivme,no eden den ke svati deka toa ne e vistina.

Drugo.Mu se klanjas li ti na nekoj kip od krava ? Jas ne. A veruvam deka i ti ne se klanjas a znaes deka klanjanje na kipovi od kravi i sekakvi zivotni ne e dozvoleno i tie ne se bogovi... no sepak,go pocituvas toa i ne bi sakal da go narusis. Nitu jas.

Sekoj ima pravo da si veruva vo sto ke si ima kejf.
No Postoi pravda. Mene toa ne me zasega i ne me tangira,jas svoeto go kazav.

Zlatarot koga ke go stavi zlatoto i pozlatenoto na izlog se potsmeva.
Vo dukanot zlatoto mu se potsmeva na pozlatenoto,oti znae deka postoi aparat koj ednas ke go otkrie toa.

Kako sto kazav.Ova e Forum.
Edna e Vistinata i nemoze da ima dve vistini. Ima li nesto ne jasno vo Islamot,bujrum prasaj kulturno ako mozam i znam ke ti odgovoram,. Jas go pisuvam ona sto ne mi e jasno vo Hristijanstvoto,ako znaes i mozes kazi. A ti veruvaj si vo sto si veruvas.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 19>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.