IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Преговори за името
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Преговори за името

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 106107108109110 184>
Автор
Порака Обратен редослед
 Оцена: Оцена на тема: 1 Гласови, Просечно 5,00  Тема Пребарувај Тема Пребарувај  Опции за темата Опции за темата
MyWay Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Антиталенат на годината

Регистриран: 05.Септември.2008
Локација: Aruba
Статус: Офлајн
Поени: 23914
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MyWay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јули.2010 во 11:57
sega podolu zboruvavme za problremot  na vladata so imeto...ama se odalecivme od temata..
sakam nekoj da mi odgovori na toa sto go pisav podolu...
mnogu me interesira kako da se resi problemot so imeto koj nastana od koga dojde Gruevski na vlast..oti neli se so nego dojdi...inaku rozi cvetaa zloti...
ajde kazete mi nekoj strategija..Kako da go resime problemot so imeto i pri toa site do eden da bidat srekni veseli i zadovolniда..
ajde neli treba site da pridoneseme i da pomogneme zosto da ne gi upotrebime nasite umni glavi....

Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Антиталенат на годината

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MyWay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јули.2010 во 10:11
Originally posted by marsovec marsovec напиша:

Овој народ е виновен, но не по своја вина.Таков е простодушен и не верува дека оние на власт толку многу можат да го излажат и злоупотребат...Тука е проблемот...па политиката се сведува кој повеќе ќе го излаже народот...Жално но точно.Затоа секој сака да завладее со медиумите...бидејки пропагандата е појака од работата и резултатите...дада

mislam deka ne mi odgovori toa sto te prasavзбунетост

Изменето од MyWay - 29.Јули.2010 во 10:11

Кон врв
marsovec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Април.2010
Поени: 3378
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јули.2010 во 09:55
Овој народ е виновен, но не по своја вина.Таков е простодушен и не верува дека оние на власт толку многу можат да го излажат и злоупотребат...Тука е проблемот...па политиката се сведува кој повеќе ќе го излаже народот...Жално но точно.Затоа секој сака да завладее со медиумите...бидејки пропагандата е појака од работата и резултатите...дада

Изменето од marsovec - 29.Јули.2010 во 09:56
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Антиталенат на годината

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MyWay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јули.2010 во 09:46
Marsovec sto mislis ti...koj e po kriv narodot ili vlasta........
Jas sekojdnevno se sretnuvam so mnogu luge prijateli prijatelki i sekoj pat koga i da se spomne problemot so imeto site imaat razlicen stav...Edni vikat dosta ni e patriotizam neka se smeni imeto i da vlezeme vo EU veke ednas..........Drugi vikaat kakvo menuvanje na ime jas sum makedonec toa i ke si ostanam.......nikogas ne smee da se smeni...I imas od TRETA strana nekoi institucii i pratii koi te uslovuvaat deka MORA da se iznajde resenie za imeto pod hitno...Ajde sega sto mislis kako ke se najde resenie koe ke gi zadovoli site gragani........i site treti lica......збунетост
koj je uspee ova da go resi mislam deka treba da dobie nobelova nagrada za mir........да

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јули.2010 во 09:41
Е тогаш во вакви прилики е потребно национално единство, што значи без пребројувања, рејтинзи,владеења,петелчења...затоа консензусот е потребен за единствен настап.Но тоа значи и никако партизирана администрација,партиски војници и само тие на работа и слични купишта глупости кои го разединуваат народот...А да и она неспособните на врвни позиции - имале книшки- што вели градоначалникот НЕМАЛО асални кадри???плазење
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Антиталенат на годината

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MyWay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јули.2010 во 09:27

Неможе да се прекинат преговорите, и тоа е на сите јасно, но затоа и прашав дали се мисли сериозно..Еве ги и од дијаспората...За мене тоа се несериозни работи...и како такви не треба сериозно да се земаат во предвид.Треба сите да знаат дека името ТРЕБА да се дефинира за надворешна употреба бидејки сега ја употребуваат - сите организации во светот - ФИРОМ ,како референца до компромисот за името...Тука лежи зајакот...Ние сеуште не сме заведени со одредено име...Ова е кажано повеќепати, и треба да го знаат и оние од дијаспората а уште повеќе овде дома...да
Колку што знам референдумот беше споменат и од Бранко и од Премиерот пред Бук*решт...Што уште се чека???
Има на тоа одговор?не

mozebi i za nego se ceka dozvola.....ne zaboravaj deka racete ni se vrzani skoro sekogas....тага

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јули.2010 во 09:24
Неможе да се прекинат преговорите, и тоа е на сите јасно, но затоа и прашав дали се мисли сериозно..Еве ги и од дијаспората...За мене тоа се несериозни работи...и како такви не треба сериозно да се земаат во предвид.Треба сите да знаат дека името ТРЕБА да се дефинира за надворешна употреба бидејки сега ја употребуваат - сите организации во светот - ФИРОМ ,како референца до компромисот за името...Тука лежи зајакот...Ние сеуште не сме заведени со одредено име...Ова е кажано повеќепати, и треба да го знаат и оние од дијаспората а уште повеќе овде дома...да
Колку што знам референдумот беше споменат и од Бранко и од Премиерот пред Бук*решт...Што уште се чека???
Има на тоа одговор?не

Изменето од marsovec - 29.Јули.2010 во 09:25
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Антиталенат на годината

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MyWay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јули.2010 во 09:18

Originally posted by anakin anakin напиша:

imam samo eden predlog
koto dijspora sum bre
PREKINETE GI PREGOVORITE
i

izjavite vo brisel deka ne sme idioti koi bi se prekrstuvale po zelbata na strancite, deka sme ozbilna nacija bre a ne svetska zaebancija
Ти ова сериозно го мислиш?сршено%20срце
А и ме чуди ЗОШТО не го стори истото Овчарот?да
Или чека поткрепа од дијаспората?не

koj e ovcarot збунетост
a koj pak vi e stilot na izrazuvanje..........
e pa aj odete vie i kazete gi prekinuvame pregovorite da ve vidam..Mislite  drzava taka se vodi kako doma vie sto ke kazete i ve slusaat vas...I plus toa ete vi opozicija neli taa go ima resenieto i sekoja den aludira na toa da se iznajde resenie...a kakvo resenie baraat ne mi e jasno..da se smeni imeto drugo vo momentot nema.....
Imeto sekako ovaa vlast nema da go smeni oti ako sakaa da se smeni do sega ke bese napraveno toa....da bese branko na vlast do sega Tonguzija ke se vikavmeне
za toa najdobra varijanta bese referendumot...neka si odluci narodot i aj prijatno nikoj da ne e kriv...да

Изменето од MyWay - 29.Јули.2010 во 09:20

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јули.2010 во 09:13
Originally posted by anakin anakin напиша:

imam samo eden predlog
koto dijspora sum bre
PREKINETE GI PREGOVORITE
i

izjavite vo brisel deka ne sme idioti koi bi se prekrstuvale po zelbata na strancite, deka sme ozbilna nacija bre a ne svetska zaebancija
Ти ова сериозно го мислиш?сршено%20срце
А и ме чуди ЗОШТО не го стори истото Овчарот?да
Или чека поткрепа од дијаспората?не
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јули.2010 во 07:59
Преговорите со Грција за името треба да престанат

„Никој нема право да преговара за моето име“ - е слоганот на кампањата на македонските иселеници за заштита на македонското име и идентитите, поддржана од 30–тина организациии и институции, што официјално стартува денес, изјави Славко Манговски, претседател на Македонско меѓународно движење за човекови права.

Целтта на кампањата е да се презентира влијанието на македонската дијаспора врз владини структури дека името не треба да се менува и преговорите со Грција треба да престанат.

„Со преговорите даваме сигнали дека ќе направиме компромис за името, за влез во Европската Унија и НАТО алијансата“, потенцира Манговски.

Македонските иселеници и Македонците кои живеат овде, истакна тој, имаат идентичен став по однос на прашањето за името на Македонија. Сите направени анкети во Македонија, покажуваат дека 90 отсто од Македонците не сакаат името на државата да се промени.

Претседателот на ’Македонската Алијанса’ Ѓорѓи Џорџ Атанасовски рече дека досега ниту една држава не е условувана да го смени името за да стане членка на ЕУ и НАТО.

„Никој не може да ни го смени името,“ категорично истакна Атанасовски, додавајќи дека влегувањето во ЕУ не треба да биде по секоја цена.
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јули.2010 во 07:52
 Македонците против влез во ЕУ и НАТО со промена на името

Мнозинството Македонци ќе гласаат против ако утре се одржува референдум за промената на името со цел влез во Европската Унија и НАТО, покажа најновата анкета на Институтот Павел Шатев.

Масовната пропагандна машинерија на најголемиот дел од македонските медиуми, колумнисти и новинари, дефинитивно нема ефект. Македонците ќе гласаат против промена на името и по цена да не влеземе во ЕУ и НАТО!

Запрашани како би гласале доколку утре би се одржал референдум за промена на името за влез во ЕУ и НАТО, 57,4% се изјасниле дека ќе гласаат „против“, 30,7% се согласни да дојде до промена на името на државата, додека 11,9 отсто немале одговор на ова прашање.

Од овие 30.7% граѓани кои би гласале за промена на името, најголемиот дел односно 73.7% се етнички Албанци, додека пропагандната машинерија на медиумите може да се заклучи дека немала ама баш никаков ефект, бидејќи само 17% од граѓаните кои би гласале за промена на името се Македонци.

Анкетата била спроведена во периодот од 11 до 18 јули 2010 година врз репрезентативен примерок од 1110 испитаници

Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јули.2010 во 23:29
mam samo eden predlog do vladata
koto dijspora sum bre
PREKINETE GI PREGOVORITE
i

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јули.2010 во 23:25
IggyK, сите (или повеќето) сме како што викаш емотивно пристрасни по прашањето за името, на сите понекогаш верувам ни доаѓа да кажеме лош збор или навреда кога некој чепка таму кај што боли, но сепак да се воздржуваме.мир

Затоа често апелирам на вакви осетливи теми за смирена дискусија. Поделбите, навредите, етикетирањата, дијагнозите нема да ни го решат проблемот, можат само да не завлечат подлабоко во калта.

Кон врв
DameMak Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јуни.2009
Поени: 617
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DameMak Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јули.2010 во 22:57
За ИггиК: Па и ти со твоето залагање, не твојот туку мојот идентитет да ми го смениш - се обидуваш да ми ја обликуваш судбината.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 106107108109110 184>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.