![]() |
|
На повидок нов дипломатски фронт со Бугарија |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 103104105106107 133> |
Автор | |||
Platenik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Не се сомневам дека имате искуство, тоа е историски потврдено. Малку десно, малку лево, повеќе напред, одколку позади, и повеќе долу одколку горе, а вашите стратешки партнери секогаш изиграни. Вовед во основите на бугарската надворешна политика, предмет кој е достоен за изучување. Изменето од Platenik - 24.Февруари.2010 во 07:29 |
|||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
|||
![]() |
|||
tanas_1902 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 346 |
||
http://news.ibox.bg/news/id_427445193 Сега брже ке се вземат мерки!
|
|||
![]() |
|||
да бе ![]() Сениор ![]() ![]() О’ Дабштајн Регистриран: 10.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 5367 |
||
ужас, што ке правиме сега
![]() http://www.vreme.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=1&EditionID=1952&ArticleID=134707 Тоа го објави бугарската агенција „Фокус“, со објаснување дека заверените документи немаат никаква правна сила, но граѓаните очекувале дека тоа ќе им помогне да си ја олеснат душата пред себеси, семејството и пред пријателите. ви олесна ![]() |
|||
![]() |
|||
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
||
i sto fronta neka si otvorat!....bvugarija e ...machkina kashlica sprema,...grcija!
![]() |
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|||
![]() |
|||
pagane ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
||
[QUOTE=brza]i sto fronta neka si otvorat!....bvugarija e ...machkina kashlica sprema,...grcija!
![]() ммм...за Грциjа проблем е името- тоест имаме еден проблем, коjто може и да се реши, при тоа во ваша полза. Но со Бугариjа...не е еден. така да не се знае уште од коj тип ке биде кашлицата...дали од цигарите или кроничен бронхитис?? Изменето од pagane - 24.Февруари.2010 во 19:10 |
|||
![]() |
|||
Tetratka ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
||
Ја не знам зашто ваква тема....
Најголемите “бугаромразачи“ денес побараа помош од Бугарија...
се прашувам - зарем не се срамат од нивното лицемерие,,.......
![]() |
|||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
|||
![]() |
|||
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
||
не знаеш ти што е мака ......... зато така пишуваш .........
а маката е најголема кога е од некој КОЈ мислиш дека е ТВОЈ
![]() |
|||
![]() |
|||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
||
Доколку Бугарија влезе во судир со Грција и нејзините интереси, нема да излезе како победник сигурно, тоа е докажано низ историјата, докажано е и во блиското минато, кога грчките фармери ја блокираа грчката граница, па бугаскиор премиер мораше да оди и да ги моли грчките фармери да ја тргнат опремата од границата. Понижување на една држава до максимум, да не говорам за работниците таму и односот, доволно говорат за тоа бугарсктие медиуми. А да не говорам пак доколку тоа што го прави Бугарија се судри со интересите на некој помоќен... пак ќе слушаме плачења како некој намерно ги мразел во ЕУ и слични оправдувања. |
|||
![]() |
|||
pagane ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
||
на фона на грциве - ние сме богата држава. ние не сме банкротирале, не моjата држава е пред заплаха да затвори кепенците, нели?? Помокен...ха! |
|||
![]() |
|||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
||
Секако, "големото богатство" ги принуди илјадниците Бугари да одат да бараат работа во Грција, па и не само да бараат работа, туку и да останува таму голем дел од нив, притоа подголтнувајќи ги сите навреди и понижувања. Таа голема моќ го принуди бугарскиот премиер да оди да ги моли грчките фармери да ја одблокираат границата. Секако, на крајот да додадам, дека тоа големо богатство сега ја принуди сега да бара надомест на штетата која ја претрпи за блокадите. "Многу голема моќ и богатство", таква моќ, дури ни на душманот да не му ја посакаш. За политика и да не говорам, знаеш и самата добро. Смешно... |
|||
![]() |
|||
||
Македон, ма ти знаеш повеке од мене за Бугариjа...
![]() квалификациите и проценките можат да бидат убедитилени само кога се од страна на некоj по мокен и по богат, нели? ![]() Изменето од Анастеа - 01.Март.2010 во 00:10 |
|||
![]() |
|||
||
Но не тоа е важното. Важното дека Бугариjа и обигран политички играч и чисто се сомневам дека воопшто и треба соjузник во дотичниот фронт.
|
|||
![]() |
|||
||
Во Грција одлично знам како е, имам роднини во Солун, Костур и Кавала и одлично сум запознаен како ги третираат таму бугарските работници! А и имам пријатели во Бугарија, кои често доаѓаат овде и ми кажувале многу за вашите работници в Грција.
А за историјата на Бугарија во однос на нејзината политичка моќ, тоа еднаш чинам го диксутиравме, за договорите потпишани со Грција, со кои Бугарија практично падна на колена! ![]() Изменето од Анастеа - 01.Март.2010 во 00:11 |
|||
![]() |
|||
||
![]() |
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 103104105106107 133> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |