IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - На повидок нов дипломатски фронт со Бугарија
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

На повидок нов дипломатски фронт со Бугарија

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 103104105106107 133>
Автор
Порака
Platenik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Октомври.2008
Статус: Офлајн
Поени: 3600
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Platenik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2010 во 07:28
Originally posted by pagane pagane напиша:

Originally posted by brza brza напиша:

"Бугарија го поддржува членството на Македонија во ЕУ и НАТО 22.02.2010 - 10:02 | "

hahaha.. bugarija go poddrzvala,....a, se sekjavam ,...skoro beshe,...ne mozea ni da ...prdnatbugarite.... bez dozvola!     
па Бугариjа е добар глумец на политичката сцена.барем искуство имаме.од емотивен дисбаланс полза во политиката нема.

Не се сомневам дека имате искуство, тоа е историски потврдено.

Малку десно, малку лево, повеќе напред, одколку позади, и повеќе долу одколку горе, а вашите стратешки партнери секогаш изиграни.

Вовед во основите на бугарската надворешна политика, предмет кој е достоен за изучување.

Изменето од Platenik - 24.Февруари.2010 во 07:29
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“

Кон врв
tanas_1902 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2009
Поени: 346
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај tanas_1902 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2010 во 10:15
http://news.ibox.bg/news/id_427445193 Сега брже ке се вземат мерки!
Кон врв
да бе Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
О’ Дабштајн

Регистриран: 10.Април.2009
Поени: 5367
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај да          бе Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2010 во 13:58
ужас, што ке правиме сегаизненадување

http://www.vreme.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=1&EditionID=1952&ArticleID=134707

Тоа го објави бугарската агенција „Фокус“, со објаснување дека заверените документи немаат никаква правна сила, но граѓаните очекувале дека тоа ќе им помогне да си ја олеснат душата пред себеси, семејството и пред пријателите.

ви олесназбунетост

Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2010 во 19:04
i sto fronta neka si otvorat!....bvugarija e ...machkina kashlica sprema,...grcija!да
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2010 во 19:09
[QUOTE=brza]i sto fronta neka si otvorat!....bvugarija e ...machkina kashlica sprema,...grcija!да [/QUOTE

ммм...за Грциjа проблем е името- тоест имаме еден проблем, коjто може и да се реши, при тоа во ваша полза.
Но со Бугариjа...не е еден.
така да не се знае уште од коj тип ке биде кашлицата...дали од цигарите или кроничен бронхитис??

Изменето од pagane - 24.Февруари.2010 во 19:10
Кон врв
Tetratka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Септември.2008
Локација: дрвара
Поени: 5153
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tetratka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2010 во 19:36
Ја не знам зашто ваква тема....

Најголемите “бугаромразачи“ денес побараа помош од Бугарија...

се прашувам - зарем не се срамат од нивното лицемерие,,.......збунетост
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!

Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2010 во 19:38
не знаеш ти што е мака ......... зато така пишуваш .........
а маката е најголема кога е од некој КОЈ мислиш дека е ТВОЈ газење%20од%20смеење
Кон врв
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Локација: Macedonia
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2010 во 19:39

[QUOTE=brza]i sto fronta neka si otvorat!....bvugarija e ...machkina kashlica sprema,...grcija!да [/QUOTE

ммм...за Грциjа проблем е името- тоест имаме еден проблем, коjто може и да се реши, при тоа во ваша полза.
така да не се знае уште од коj тип ке биде кашлицата...дали од цигарите или кроничен бронхитис??

Доколку Бугарија влезе во судир со Грција и нејзините интереси, нема да излезе како победник сигурно, тоа е докажано низ историјата, докажано е и во блиското минато, кога грчките фармери ја блокираа грчката граница, па бугаскиор премиер мораше да оди и да ги моли грчките фармери да ја тргнат опремата од границата. Понижување на една држава до максимум, да не говорам за работниците таму и односот, доволно говорат за тоа бугарсктие медиуми.
А да не говорам пак доколку тоа што го прави Бугарија се судри со интересите на некој помоќен... пак ќе слушаме плачења како некој намерно ги мразел во ЕУ и слични оправдувања.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2010 во 20:21
Originally posted by Македон Македон напиша:

Доколку Бугарија влезе во судир со Грција и нејзините интереси, нема да излезе како победник сигурно, тоа е докажано низ историјата, докажано е и во блиското минато, кога грчките фармери ја блокираа грчката граница, па бугаскиор премиер мораше да оди и да ги моли грчките фармери да ја тргнат опремата од границата. Понижување на една држава до максимум, да не говорам за работниците таму и односот, доволно говорат за тоа бугарсктие медиуми.
А да не говорам пак доколку тоа што го прави Бугарија се судри со интересите на некој помоќен... пак ќе слушаме плачења како некој намерно ги мразел во ЕУ и слични оправдувања.

на фона на грциве - ние сме богата држава.
ние не сме банкротирале, не моjата држава е пред заплаха да затвори кепенците, нели??
Помокен...ха!
Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2010 во 22:46

Originally posted by Македон Македон напиша:

на фона на грциве - ние сме богата држава.
ние не сме банкротирале, не моjата држава е пред заплаха да затвори кепенците, нели??
Помокен...ха!

Секако, "големото богатство" ги принуди илјадниците Бугари да одат да бараат работа во Грција, па и не само да бараат работа, туку и да останува таму голем дел од нив, притоа подголтнувајќи ги сите навреди и понижувања. Таа голема моќ го принуди бугарскиот премиер да оди да ги моли грчките фармери да ја одблокираат границата. Секако, на крајот да додадам, дека тоа големо богатство сега ја принуди сега да бара надомест на штетата која ја претрпи за блокадите. "Многу голема моќ и богатство", таква моќ, дури ни на душманот да не му ја посакаш.

За политика и да не говорам, знаеш и самата добро.
Смешно...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2010 во 22:50
Македон, ма ти знаеш повеке од мене за Бугариjа...изненадување

квалификациите и проценките можат да бидат убедитилени само кога се од страна на некоj по мокен и по богат, нели?голема%20насмевка

Изменето од Анастеа - 01.Март.2010 во 00:10
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2010 во 22:52
Но не тоа е важното. Важното дека Бугариjа и обигран политички играч и чисто се сомневам дека воопшто и треба соjузник во дотичниот фронт.
Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2010 во 22:58
Во Грција одлично знам како е, имам роднини во Солун, Костур и Кавала  и одлично сум запознаен како ги третираат таму бугарските работници! А и имам пријатели во Бугарија, кои често доаѓаат овде и ми кажувале многу за вашите работници в Грција.
А за историјата на Бугарија во однос на нејзината политичка моќ, тоа еднаш чинам го диксутиравме, за договорите потпишани со Грција, со кои Бугарија практично падна на колена!намигнување

Изменето од Анастеа - 01.Март.2010 во 00:11
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2010 во 22:58

Но не тоа е важното. Важното дека Бугариjа и обигран политички играч и чисто се сомневам дека воопшто и треба соjузник во дотичниот фронт.
намигнување
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 103104105106107 133>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.