IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Здравје > Исхрана и кулинарство
  Активни теми Активни теми RSS - Компир на 101 начин
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Компир на 101 начин

 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 8910
Автор
Порака Обратен редослед
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2009 во 10:53
Кари-компир
Потребно:
800 г компир
6 лажици масло
2 лажици кари во прав
2 жолти пиперки
2 зелени пиперки
2 главици кромид
сол и бибер
2 лажици сечкан лупен бадем
малку вода
250 мл јогурт
2 лажици сечкан магдонос


Подготовка:
Измијте го компирот па варете го во солена вода околу 15 - 20 минути, па потоа излупете го. Кромидот исечкајте го на тенки листови, а пиперката на помали коцки.
Загрејте 3 лажици масло во поголема тава па пропржете го компирот. Додадете кари и сол, па кратко продинстајте се заедно. Извадете го компирот, а тавата избришете ја.
Загрејте го преостанато масло и продинстајте ги коцките пиперка. Додадете го кромидот и динстајте се заедно. Потоа додадете ги бадемите и биберот, налијте со вода и динстајте уште 10 - 15 минути.Додадете го јогуртот и компирот во мешавината од пиперки и загрејте го. Посипете го кари-компирот со сечкан магдонос и послужете.

пробајте ....
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 8910
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.