![]() |
|
Ваша поезија |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 4243444546 146> |
Автор | |
Quentin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Исповед
Не, јас никогаш нема да ти се вовлечам в постела, во полноќен час опиен од туѓи мириси, возбуден од нечии туѓи допири. Зошто не умеам да бидам така лукав како што кокичето ја лаже зимата, продавајќи и' се на пролетта. И верувај, никогаш нема во својата молитва, на глас да се молам за тебе, а молчешкум да мислам на туѓи очи некои. Зошто не умеам да собирам љубов на парчиња, толку ситни што може да ги собере во џеб од кошула. Ќе ме слушнеш во глувата ноќ, како ти се исповедам, несвесно и сонливо подарувајќи ти го Млечниот пат. На перницата ќе ти осамнат листови од орхидеја и пергаменти извезени со најубави љубовни стихови. Така ќе знаеш дека сум те љубел и во некој претходен живот. Изменето од Quentin - 15.Март.2008 во 16:23 |
|
![]() |
|
seka ![]() Сениор ![]() ![]() Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Bravo Well!!!! Perkasna!!! ![]() ![]() ![]() Изменето од seka - 15.Март.2008 во 16:19 |
|
![]() |
|
alan ford ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Techno thief Регистриран: 02.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 10782 |
БЛАГОДАРАМ
Благодарам за болката, научив како умира волшебството, научив како исчезнува магијата, научив да живеам без илузија. Благодарам за солзите, научив да бидам истрајна, научив да бидам камен, научив да ја победам болката. |
|
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
|
|
![]() |
|
Quentin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Восок и глина
Којзнае колку пати сум умрел досега и којзнае колку пати тело и` лепеле на душава? Во време од восок сум живеел и во свет од глина сум сонувал. Сништата ми биле кршливи, а минутите бескрајни како вселена. Од дамнини знаев дека не е бесценето златото туку жолтиот сјај што од очите и умот прави робје. |
|
![]() |
|
vodolija1977 ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 13.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 43 |
Ti blagodaram ...Well.. na podrskata i toploto dobredojde , po taa povod ti posvetuvam edna pesna
Za ...Well... Go povikav sonot-likot da ti formi zborot-glasot da ti stvori umot zborot da ti dade razumot -slika zatebe mi sozdade Bog veke ti vdahnal dusha i darba-samiot da tvorish , da pishesh, da mechtish da sozdavash, da zborish Zapoznav poet-so golema darba od bukvite crni-zborovi sto redi zborovi vo niza -pesni i besedi Prijatelstvo novo -neizmerno blika na kolegata poet mu daruvam pesna od srceto ja stvoriv i mu zelam iskreno uste bezbroj pesni na forumov da stvori |
|
![]() |
|
...Well... ![]() Сениор ![]() ![]() ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
...fala dechko...zadovolstvo e da imash prijateli sho znaat sho e vozvisheno i vredno...a glupost da imash -neprijateli-sho se ogranicheni sociopati i gramatichki policii...:) |
|
![]() |
|
vodolija1977 ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 13.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 43 |
Cigska Sudba
Za pleci podvijene- kazes da su od umora-imala si naporan dan cistila stepenishta nashe kuce - slugovola za parche kruha za drhtave ruke-kazes da ti se tresu od uzbugenja za lice i tamne boje koze -da si se sunchala i da ti potamnelo od sunca za brazde po licu dublje od raspukle zemlje- da su ti bore zivotnog iskustva kosa pobjelena- da je to od starosti i da je to normalno za zenu tvojih godina a znam da i mene lazesh jer imash nepunih cetrdeset. Za masnice po kozi kazes da su pechati osteoporoze a znam da ti je sve to od preljepog zivota da te muz kuci bije , ne da ti ni da ruchash ugrabish koji zalogaj kad slugujesh kod nas pojedesh suvo parche kruha-pa i njega pojedesh sedeci na zemlju i kad se vratish kuci uzme ti pare koje si zaradila taj dan i izage potroshi na pice ,na duvan i neke druge zene a onda se vrati kuci i nervozan jer je opet siromah i istrese se na tebe –i psuje te i tuche i da trpish samo zbog petoro djece i jer nemash gde Znam da plachesh i teshish se da je to ciganska sudba I spremas se ujutru da zapochnesh josh jedan novi dan A ist je i sama znash kao i prethodan Isto ce da bude , slugovaches, vratichesh se kuci Pojeskesh batine i psosti I praznim trbuhom leci cesh u postelju jer ti ne da da ruchash I kunuces sudbinu i ciganski zivot |
|
![]() |
|
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
не ти зборам веке!
се дур не се освестиш дека не може некој да е отворен а друг да се крие!!!! |
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
![]() |
|
ekszi88 ![]() Сениор ![]() ![]() In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Тага
Парталава старица завиена во црно безмилосно ги распарува конците на радоста со своите долги нокти. Ја запознав кај мочуриштето каде што се капеше од својата чистота. Ми скрои нова облека од ежово крзно, ме накити со ѓердан од трње, а старата ја фрли на пците да ја раскинат. До нејзиниот изгниен ковчег имаше старо преполовено огледало прекриено со црн партал. Таму видов како светлината на мојот живот преноќува во пештерите на темната ноќ. Сега мојата приказна е несоставен мозаик, ја губи суштината за убавина во магливото сивило, во мамурното утро. На рацеве мои спие надежта, а срцево на гилотина очекува да остане обезглавено. Црната ружа која ми ја подари парталавата старица умира, нејзиниот пискот одекнува во мојата правлива просторија но, нејзиното ехо не допира до ничие уво... се останува во оваа глува одаја. Сега проклетството на старицата е мое, јас сум неговиот замок и таму тоа ќе царува со мене. |
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
![]() |
|
interesno izlaganje no ne svativ dali e toa tvojata poezija ili obrakanje kon mene -no sto i da e -zvuci dosta poucno i interesno
![]() |
|
![]() |
|
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
АРЛЕКИНИЈАДА
Да погрешиш, дал е грев, Од кого откуп неоткупен да бараш , Пред кого сметки неплатени да платиш - Кога и обвинет, и кадија Во сопствената судница си? Бранителите и тужителите Се обична публика во куклена претстава Во која Арлекин ќе го убие Арлекина Со бодежот на клетвата на наречницата од предградието на градот Во кој душите на презрените Го бараат пергаментот на заблудата Сам си... Сам со сведокот на оваа Арлекинијада – Кукларот тажен, стар, Што свиснал лице во градите трошни како дете мало, На кое од скинатите џебови Му испаднале новите џамлии. Нникој не се дума повеќе - Кој ли натаму ќе ги влече конците На разиграните марионетки? Публиката ја нема веќе... Сал мрвиот Арлекин крвари во својата жива сенка.... |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
![]() |
|
[QUOTE=vodolija1977] interesno izlaganje no ne svativ dali e toa tvojata poezija ili obrakanje kon mene -no sto i da e -zvuci dosta poucno i interesno
![]() |
|
![]() |
|
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
не беше за тебе мила, и не е воопшто поучно ...тоа е нервозна поезија ![]() Изменето од blueprayer - 15.Март.2008 во 19:40 |
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
![]() |
|
ПодВодно ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
да не пропуштив некоја епизода? ![]() |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 4243444546 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |