![]() |
|
Mоќта на немоќта |
Внеси реплика ![]() |
страница <12345> |
Автор | |
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ВНИМАВај НА КАКВА ДАСКА ГАЗИШ
|
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
pametot ne e samo u sred megu zenite
|
|
![]() |
|
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
UUUUU....I MAZI IMALO UMNI...CCC...DURI DA NE TI SE VERUVA
![]() |
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Ova e megu mene i megu nea
|
|
![]() |
|
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
ЈАС ТАЖЕН, ТОЛКУ ТАЖЕН, МИСЛИ ТАА ЌЕ СИ ГИ ПРЕСЕЧАМ ВЕНИТЕ И МЕ ПРАШУВА ШТО МИ Е? А ЈАС И ВЕЛАМ НИ ЕДНА НЕ МИ ДАВА. И ТАА ЗА ДА НЕ СИ ГИ ПРЕСЕЧАМ ВЕНИТЕ, ОП, МЕ ПОКАНИ КАЈ НЕА.
|
|
|
|
![]() |
|
zagor ![]() Сениор ![]() ![]() Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12852 |
..ОВА НЕ Е ЗА МЕНЕ ..ТАКА?
![]() |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
![]() |
|
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
MISLAM, REAKCIJA NA MESTO
![]() |
|
|
|
![]() |
|
zagor ![]() Сениор ![]() ![]() Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12852 |
...МОЖНОСТА НА МАЖИТЕ НА НЕМОЖАТ ДА НАПРАВАТ ДЕТЕ,ГИ ДОВЕДУВА ЖЕНИТЕ ДО ЛУДИЛО...
![]() |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
![]() |
|
glup eden
|
|
![]() |
|
MOKJTA NA NEMOKJTA UBAVO ZNAAT DA JA KORISTAT UMNITE ZENSKI!
KAKO?
VAKA:
CIU-CIU...DUSICKO, MILICKO...KOLKU SUM SLABA I NEZASTITENA...KUTRATA JAS...
![]() I TOJ STAPUVA NA SCENA: OOOOOO.....KUTRATA TAA...KOJ TE NERVIRA TEBE? ( se isprcuva so gradite napred ko petel) SEGA JAS SITE KE GI ISTEPAM I KE TE ZASTITAM OD SITE STO TE NERVIRAAT.
|
|
|
|
![]() |
|
Ja toa ke go napravam kako rezultat na nemok za bilo sto drugo
|
|
![]() |
|
ЗБОРУВА ЗА МОЌТА НА НЕМОЌТА, А АВТОСУГЕСТИЈАТА ВООПШТО НЕ Е НЕМОЌНА, ТУКУ УМЕЕ ЧУДА ДА ПРАВИ.
|
|
|
|
![]() |
|
Resiv da ja proveram mokta na avtosugestijata...edna forumdzika ke si ja proglasam za moj angel zastitnik i da vidam dali ke mi trgne poise u zivotot
|
|
![]() |
|
МОЌТА НА НЕМОЌТА - УБАВО ПОСТАВЕНА ТЕМА,ПРЕКУ ПРИСИЛНО ИЗВЕДЕНА МЕТАФОРА,ИЛИ ИГРА СО ЗБОРОВИ, СО ЗНАЧЕЊЕ ДЕКА НЕМОЌТА ИМА МОЌ.
ПРИМЕР - СУШТЕСТВО КОГА ЌЕ СЕ НАЈДЕ ВО СИТУАЦИЈА НА НЕМОЌ ГО ДОПИРА И НАЈСУРОВОТО СРЦЕ И СОЗДАВА ОД НЕГОВ СОПСТВЕН ЗАШТИТНИК. ЗНАЧИ, НЕМОЌТА СО ТОА ПОЧНУВА ДА ВЛАДЕЕ СО МОЌТА И АКО УМЕЕ ДА ЈА РАЗВИЕ ПОНАТАМУ ИГРАТА МОЖЕ ДА СТАНЕ И НЕЈЗИН ГОСПОДАР. СПРОТИВНО НА ОВА МОЖЕ ДА СЕ ФОРМУЛИИРА ТЕМАТА НЕМОЌТА НА МОЌТА,СИТУАЦИЈА КОГА МОЌТА СТАНУВА БЕДНА И СМЕШНА. КЛАСИЧЕН ПРИМЕР ЗА ОВА Е ПЕСНАТА „АЛБАТРОС“ ОД БОДЛЕР. Изменето од majstorce62 - 23.Февруари.2008 во 00:43 |
|
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <12345> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |