![]() |
|
ПРОТЕСТ ПРОТИВ МЕНУВАЊЕТО НА УСТАВНОТО ИМЕ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2627282930 45> |
Автор | ||
orlov ![]() Сениор ![]() ![]() army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Се согласувам. Не е виновно јајцето, такво го снела кокошката. А од какво јајце се испилила кокошката? |
||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||
![]() |
||
Паланчански ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Декември.2007 Локација: Dubrovnik Статус: Офлајн Поени: 1655 |
|
Се согласувам! Н*** го даваме, името не го даваме.
РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА |
||
Не знаев што е среќа, додека не се оженив. Но сега веќе е доцна.
|
||
![]() |
||
tofu ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 328 |
|
А на што сте горди вие во моментов? На земјава? На народов? На политиката? На економијата? Ау да бе, на името сте горди! Не е ништо друго важно, само Република Македонија е најважно да се викаме, никако Демократска Република Македонија, затоа што многу голема разлика има. Никој не знае што е разликата, ама важно е голема! Ако се викаме Демократска Република Македонија ќе го изгубиме идентитетот, нема да знаеме дали сме демократи, републиканци или Македонци, а сега сите сме само републиканци и Македоцни. А бре одговорете ми нормално како што ве прашувам нормално, како ќе го изгубите идентитетот ако се викаме Демократска Република Македонија?
|
||
![]() |
||
moira ![]() Сениор ![]() ![]() ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
|
Иэгледа имаш проблем, и тоа сериозен, ако не гледаш разлика. Кажи ми какво име е тоа Демократска Република Македонија? Што означува ''Демократска''? Што ако утре ако станеме НЕ-ДЕМОКРАТСКА? И објасни зошто да си го менувам името, зошто да си го продавам идентитетот! Името Македонија не е само моја, твоја, приватна сопственост, тоа е наследство од генерации и генерации кои биле пред мене, тебе, пред сите нас и наследство кое го оставаме за идните генерации. Со какво право се дрзнуваш да избришеш име на еден народ, култура, цивилизација? Кој ти дава право да одлучуваш во името на идните генерации, или пак размислувач во стилот на дедо ни Киро после мене потоп....... ....А ти на што си ГОРД?..........ако воопшто знаеш што означува тој збор! Изменето од moira - 20.Февруари.2008 во 18:40 |
||
![]() |
||
мало дете ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 106 |
|
Makedonija
|
||
Мало дете
|
||
![]() |
||
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
|
ili so ogled na neekonomskava situacija SVERCERSKA REPUBLIKA MAKEDONIJA ? zamisli , vo pasosot ti stoi SVERCERSKA REPUBLIKA MAKEDONIJA ... kako ti demokrat neviden ce odis U evropa ? kako ? c c c c c c c ... ce ostane evropa skusena od uslugite na eden dupelizac ... zalosno
![]() |
||
![]() |
||
orlov ![]() Сениор ![]() ![]() army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
|
Република Македонија |
||
|
||
![]() |
||
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
|
Република Македонија
|
||
![]() |
||
|
Само напред друже.
![]() ![]() Изменето од orlov - 20.Февруари.2008 во 20:19 |
||
|
||
![]() |
||
|
otidov po pivo ... uste malku i pocnuva fudbalot ... kako posledna informacija dobiena od DASKA topot na kosova PRESH , posledna vo nizata na priznavanje e pristignato od grupa aboridzini od avstralija
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
Јави што ќе има ново.
![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
aiiiiiiiiiiiiiiiii .... kakva katastrofa .... tebe da te propustam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
ne znae ... zne samo da go napise
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
tofu ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 328 |
|
Госпоѓице Моира, ти на моето прашање не одговори. Ако не знаеш што означува демократска, тогаш што да дискутирам со тебе повеќе? И пак не ми кажа како ние тоа ќе го изгубиме идентитетот. Па кажи ми ти кои се тоа генерации што живееле во Република Македонија? Република Македонија станавме во 1991 година! Така да за кои минати генерации ти мене ми зборуваш? Ајде те молам или изнеси аргументи или не јади слама!
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2627282930 45> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |