IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - ПРОТЕСТ ПРОТИВ МЕНУВАЊЕТО НА УСТАВНОТО ИМЕ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ПРОТЕСТ ПРОТИВ МЕНУВАЊЕТО НА УСТАВНОТО ИМЕ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2627282930 45>
Автор
Порака
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Февруари.2008 во 18:17
Originally posted by Паланчански Паланчански напиша:

Originally posted by orlov orlov напиша:

Килава политика, а аналогно на тоа и такви политичари..........Но ќе се јават.И за вчера многу мислат дека ги немаше но веруј доста нив беа во сенка на нивните горила.

Не е виновна политиката. Таква ја направиле политичарите

Се согласувам.
Не е виновно јајцето, такво го снела кокошката.
А од какво јајце се испилила кокошката?

,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
Паланчански Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2007
Локација: Dubrovnik
Поени: 1655
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Паланчански Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Февруари.2008 во 18:18
Се согласувам! Н*** го даваме, името не го даваме.
РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА
Не знаев што е среќа, додека не се оженив. Но сега веќе е доцна.
Кон врв
tofu Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Февруари.2008
Поени: 328
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај tofu Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Февруари.2008 во 18:18
А на што сте горди вие во моментов? На земјава? На народов? На политиката? На економијата? Ау да бе, на името сте горди! Не е ништо друго важно, само Република Македонија е најважно да се викаме, никако Демократска Република Македонија, затоа што многу голема разлика има. Никој не знае што е разликата, ама важно е голема! Ако се викаме Демократска Република Македонија ќе го изгубиме идентитетот, нема да знаеме дали сме демократи, републиканци или Македонци, а сега сите сме само републиканци и Македоцни. А бре одговорете ми нормално како што ве прашувам нормално, како ќе го изгубите идентитетот ако се викаме Демократска Република Македонија?
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Февруари.2008 во 18:36
Originally posted by tofu tofu напиша:

А на што сте горди вие во моментов? На земјава? На народов? На политиката? На економијата? Ау да бе, на името сте горди! Не е ништо друго важно, само Република Македонија е најважно да се викаме, никако Демократска Република Македонија, затоа што многу голема разлика има. Никој не знае што е разликата, ама важно е голема! Ако се викаме Демократска Република Македонија ќе го изгубиме идентитетот, нема да знаеме дали сме демократи, републиканци или Македонци, а сега сите сме само републиканци и Македоцни. А бре одговорете ми нормално како што ве прашувам нормално, како ќе го изгубите идентитетот ако се викаме Демократска Република Македонија?

Иэгледа имаш проблем, и тоа сериозен, ако не гледаш разлика. Кажи ми какво име е тоа Демократска Република Македонија? Што означува ''Демократска''? Што ако утре ако станеме НЕ-ДЕМОКРАТСКА?
И објасни зошто да си го менувам името, зошто да си го продавам идентитетот! Името Македонија не е само моја, твоја, приватна сопственост, тоа е наследство од генерации и генерации кои биле пред мене, тебе, пред сите нас и наследство кое го оставаме за идните генерации. Со какво право се дрзнуваш да избришеш име на еден народ, култура, цивилизација? Кој ти дава право да одлучуваш во името на идните генерации, или пак размислувач во стилот на дедо ни Киро после мене потоп.......

....А ти на што си ГОРД?..........ако воопшто знаеш што означува тој збор!

Изменето од moira - 20.Февруари.2008 во 18:40
Кон врв
мало дете Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Септември.2007
Поени: 106
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај мало дете Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Февруари.2008 во 18:37
Makedonija

Мало дете
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Февруари.2008 во 18:39
ili so ogled na neekonomskava situacija SVERCERSKA REPUBLIKA MAKEDONIJA ? zamisli , vo pasosot ti stoi SVERCERSKA REPUBLIKA MAKEDONIJA  ... kako ti demokrat neviden ce odis U evropa ? kako ? c c c c c c c ... ce ostane evropa skusena od uslugite na eden dupelizac ... zalosno плачење
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Февруари.2008 во 20:13

Република Македонија
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Февруари.2008 во 20:15
Република Македонија
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Февруари.2008 во 20:18
Само напред друже.  мафтањесвиркање

Изменето од orlov - 20.Февруари.2008 во 20:19
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Февруари.2008 во 20:20
otidov po pivo ... uste malku i pocnuva fudbalot ... kako posledna informacija dobiena od DASKA topot na kosova PRESH  , posledna vo nizata na priznavanje e pristignato od grupa aboridzini od avstralija плачењеплачењеплачење epten im se iznaredija ... nema sto голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Февруари.2008 во 20:24
Јави што ќе има ново.намигнување А, нусе..........јас ........ќе го ............кувам- пардон чувам.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2008 во 13:15
Originally posted by $BlackDevil$ $BlackDevil$ напиша:

Вие господа мирослав, орлов, владимир, марија1000 сте како глутница кучиња скитници. Ако едниот залае сите му се придружуваат, битно е да се лае, а за што се лае никој појма нема.
Ме нема, е ме нема, јас за разлика од вас морам а рмбачам за гол живот! Ти Маро мори велиш Белгија ја шеташ ради таквите како мене. Да не не ти чини нешто? Што блуеш ламјо една! А ти голем македонецу со кокарда на чело и срце полно омраза кон сите што не се мали мирославовци, ти што немаш попаметна работа па 24 часа на ден плукаш навреди по форуми, очиглено некој убаво те има прикрпено со пари, ти ли бе најде да ми зборуваш за љубов кон татковината,?! Дебелогзец ограничен!
Ма не треба само името да го смениме, треба и народот да го смениме! Дури тогаш ќе видиме аир!
A ti si od levicata ili desnicata ???

aiiiiiiiiiiiiiiiii .... kakva katastrofa .... tebe da te propustam голема%20насмевка vakov demokratski " biser  " голема%20насмевка ama aj drugpat ... imam i popametna rabota od rasparvija so tebe голема%20насмевка a sto se odnesuva do narodot , vo pravo si ... pocnuvame od denes ... i oficijalno si proglasen za MORON газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2008 во 13:17
Originally posted by moira moira напиша:

Иэгледа имаш проблем, и тоа сериозен, ако не гледаш разлика. Кажи ми какво име е тоа Демократска Република Македонија? Што означува ''Демократска''? Што ако утре ако станеме НЕ-ДЕМОКРАТСКА?
И објасни зошто да си го менувам името, зошто да си го продавам идентитетот! Името Македонија не е само моја, твоја, приватна сопственост, тоа е наследство од генерации и генерации кои биле пред мене, тебе, пред сите нас и наследство кое го оставаме за идните генерации. Со какво право се дрзнуваш да избришеш име на еден народ, култура, цивилизација? Кој ти дава право да одлучуваш во името на идните генерации, или пак размислувач во стилот на дедо ни Киро после мене потоп.......

....А ти на што си ГОРД?..........ако воопшто знаеш што означува тој збор!

ne znae ... zne samo da go napise газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење
Кон врв
tofu Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Февруари.2008
Поени: 328
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај tofu Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2008 во 13:26
Госпоѓице Моира, ти на моето прашање не одговори. Ако не знаеш што означува демократска, тогаш што да дискутирам со тебе повеќе? И пак не ми кажа како ние тоа ќе го изгубиме идентитетот. Па кажи ми ти кои се тоа генерации што живееле во Република Македонија? Република Македонија станавме во 1991 година! Така да за кои минати генерации ти мене ми зборуваш? Ајде те молам или изнеси аргументи или не јади слама!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2627282930 45>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.