![]() |
|
Југоносталгичар сум...признавам |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 192193194195196 213> |
Автор | ||
pagane ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
секако те разбрах ![]() както и да го погледна се согласувам. ![]() |
||
![]() |
||
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
|
dali me razbra , sonce ? .... dokolku e pisuvale samo pobednicite , nekoi balkanski narodi , nemalo da imaat istorija
![]() |
||
![]() |
||
pagane ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
|
И при нас- майка ми я помнеше и то слабо...
От нея я знам. Да, финала пи допадна, за това кой пишува историята. Голяма истина. Браво ![]() |
||
![]() |
||
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
|
e kaj nas taa pesna se peela do 48 - ta ... nikako potoa ... a istorijata e pisuvaat preziveanite , nikako pobednicite
![]() |
||
![]() |
||
|
Слънчо, аз и заради това пиша в тема югоносталгия... не за да открия виновника, а да се позамислят някои, дали всъщност политиката на тази същата югославия не влече своито последствия и сега.
А за виновникот- Сталин, Тито, Димитров - трите слънца на небосклона, както се пееше в една комунистическа песен... Фала богу , не я знам, само блед спомен за почетокот имам... ![]() |
||
![]() |
||
fichot ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 783 |
|
Некако не ми изгледа како да сме излегле на крај... ;) |
||
![]() |
||
|
greskite se storeni i ne e vazno koj gi storil ... toa nikogas nema nitu da se doznae ... na nas ostanuva teretot da ne gi povtorime .. Makedoncite ... zatoa treba da se bide vnimatele i da ne se brza ..
|
||
![]() |
||
|
Си се замислял що са разселени по цяла бивша Югославия? защо в Косово? Защо и тук, в Македония? Кой го направи това? Кой създава всъщност идеята за велика Албания? Дали тази идея е 100- годишна? Или има по- кратък срок на давност? |
||
![]() |
||
|
i ne me prasuvaj od kade doadjam do toj podatok ... ce ti kazam samo deka covekot koj bese vo taa delegacija , koj e najstariot brat na mojot tatko , i den denes zivee vo sofija ... a drugiot , od marsaloviot tim na pregovaraci , isto moj cicko , za zal e pocinat i pogreban vo belgrad
![]() |
||
![]() |
||
|
znaes , koga vece spomenuvas takvo nesto , deka marsalot e vinoven , ce ti kazam edna rabota .. vinoven e staljin .... sto vednas posle zaminuvanjeto od belgrad , kade bese donesena odluka da se priznae makedonskiot narod vo bugarija , dimitrov bese povikan na konsultacii vo moskva ... po vracanjeto od tamu , pocinuva i propadjaat site planovi za priznavanje na makedoncite vo bugarija a so samoto toa i tvoranje na procesot na nivno priznavanje i vo grcija i albanija ... ne e marsalot vinoven ...
|
||
![]() |
||
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
|
Малку да те эаинтересираат браќата од егеј и пирин и ке видиш колку едноставно би било да не ги пратеше Маршалиот Темпо и Колишевски.Туку што објаснувам добро сме си поэнати ние по самодеструкција и нормално дека ке навиваме эа Тито и ЧеГевара кој ги прашува сите оние преживеани борци од Егеј и Пирин ![]() |
||
![]() |
||
Vladimir88 ![]() Сениор ![]() ![]() "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
|
Не е Тито, него е Милошевиќ.. Тито си е посебна приказна.... Иако и он беше глуп, сакаше братство и единство со шиптарите.... Ама тоа е тоа... |
||
![]() |
||
|
Добре
Виновникот за сето що се случува от 90- те та до сада 17.02.2008 е истиот марешал Тито. ![]() Дали заслужава паметник? |
||
![]() |
||
|
toa sto go napisa pred malku , sonce
![]() |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 192193194195196 213> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |