IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео > Купи - Продај
  Активни теми Активни теми RSS - Za spamiranjeto na oglasite
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Za spamiranjeto na oglasite

Внеси реплика Внеси реплика страница  12>
Автор
Порака Обратен редослед
sasebt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Октомври.2007
Статус: Офлајн
Поени: 311
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sasebt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Za spamiranjeto na oglasite
    Испратена: 07.Февруари.2008 во 10:07
breeej,

jas moram da kazam nesto vo vrska so to ... spamiranjeto sho go vikate.

spored mene, ova e  javen forum, i pred se, FORUM. to znaci, deka sekoj clen mozi da si go kazi mislenjeto. ako si go kazi civilizirano, i vo ovoj podforum, negovo pravo si e. osven ako idividi nema nekoe pravilo konkretno za ovaj slucaj.
Портфолио - Пушењето е штетно по здравјето
Кон врв
hypertech Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Март.2007
Поени: 600
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај hypertech Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Февруари.2008 во 03:53
go citam samo prviot red i se iznacudiv mislejki deka ti si go pishala =)))))
eos 1D mk4 , EF 24L , EF 50L , EF 85L , EF 135L , EF 200L , EF 400L
Кон врв
Sanja84 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Февруари.2007
Поени: 643
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sanja84 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Февруари.2008 во 14:11

makedonia

se prodavam kamera digital mnogu ubava kamera 7.2 mnogu slikata e cisto !!!! hitno !!!

250 evra

Контактирај со огласувачот 

< name="message" method="post" ="return checkFields();" ="/viItem.asp?itemid=72783&category=38&county=0&keyword=&.x=24&.y=22&=0&=send">

Контактирај со огласувачот во врска со "makedonia"
Име: sony
Општина: Гостивар
Телефон: 071982953

Ova e strava lugje газење%20од%20смеење

Кон врв
mickeymkd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Август.2006
Локација: Macedonia
Поени: 368
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mickeymkd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Февруари.2008 во 02:48
Nema problem, Janus.среќа
Canon Powershot S90,Sony DSLR A700,Sony 18-70mm f3.5-5.6 DT,Sigma 10-20mm f4-5.6 EX DC,Sigma 17-70mm f2.8-4.5 DC, Tamron 90mm f2.8 SP AF Di,Minolta 70-210mm f4 AF,Minolta 50mm f1.7 AF,Sony HVL-F56AM.
Кон врв
Janus Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Август.2005
Поени: 499
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Janus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2008 во 22:01
Ok, Mickey, ako veke ne gi komentiras, javno ti se izvinuvam za spomenuvanjeto.
Komentarot vazi za site "komentiraci", mislam deka e razbirliv.
A postiranje na tugji oglasi kako kontrapunkt na tukasnite... Ne po vrat, po shija.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mickeymkd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2008 во 12:45
Zoran, malku cudno mi dojde tvojot komentar bidejki e 20 dena posle posledniot post. Pa zatoa i kako pricina pretpostaviv deka e mojot oglas koj bese staven kako poseben oglas, a ne kako komentar na veke postoecki oglas. A do sega nikogas ne sum gi komentiral oglasite so stavanje na drugi oglasi, nego so sporedba na novo dali od kaj nas dali od Srbija. A voedno i ti si prviot koj go spomnal toa prasanje. Do sega nikoj ne go iskomentiral toa bidejki nemalo postavuvanje na drugi oglasi vo veke postoecki oglas.

Plus i kazav uste pred 20 dena deka nema da gi komentiram oglasite, i od togas ne sum iskomentiral ni eden oglas. Pa zatoa Janus neznam za sto i se bunis. Ako go delis istiot stav so Zoran za postiranje na oglasi od drugo mesto, brani si go toj stav, a ne mene licno da me napagas.

Canon Powershot S90,Sony DSLR A700,Sony 18-70mm f3.5-5.6 DT,Sigma 10-20mm f4-5.6 EX DC,Sigma 17-70mm f2.8-4.5 DC, Tamron 90mm f2.8 SP AF Di,Minolta 70-210mm f4 AF,Minolta 50mm f1.7 AF,Sony HVL-F56AM.
Кон врв
Janus Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Август.2005
Поени: 499
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Janus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2008 во 08:23
mickey, bez navreda, no bi sublimiral:
ako ne kupuvas ili prodavas, ne komentiraj tuka. idi vo soveti, ili kaj sakas, no tvoite "dobronamerni" soveti odve se cist spam, ili ako poveke sakas po naski, "tupenje". Vaka izlaga deka ti, demek, najarno znaes sto e evtino, sto skapo, koe kolku vredi, i sto ima na drugo mesto. I so toa zavrsuvas rabota: toj sto sakal da kupi-ne kupil, a toj sto saka da prodade-ne prodal. A ti si stanal epten "omilena" figura.
od moj aspekt taka izgleda, ocigledno i od aspekt na tegla, na zoki...
zatoa, misli si sto sakas, ama poveduvaj se po vtoriot red od postov.

btw, na nieden drug oglasnik vo drzavava ne mozes da komentiras. nemoj ni ovde.

Изменето од Janus - 01.Февруари.2008 во 08:23
Кон врв
Zoran K Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Април.2006
Поени: 3244
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2008 во 02:20
Spored toa kako si gi napishal site tvoi razmisluvanja, edno po drugo posle mojot komentar, normalno e deka se podrazbere oti replicirash na onoa sto sum rekol jas. Nikade ne se ograduvash posle prvata rechenica nitu davash nekakva ideja oti se prefrlash na druga tema. Ne mora da me navedesh po ime za da se pretpostavi deka komentiras na moj tekst. Pochnuvash so rechenica "So ova ne se slozhuvam" i potoa samo redish natamu. Se podrazbira deka pishuvash za toa so sto ne se slozhuvas.

No ne e vazhno veke toa, ti mozhesh i da se slozhuvash i da ne se slozhuvash so mene. Toa e tvoe pravo.

Inaku ne znam za kakov "eden takov oglas" pishuvash bidejki obichno ne odam na oglasnikot ako ne oglasuvam neshto moe. Toa sto go komentirav beshe vo vrska so replikite sto nekolku pati gi imam zabelezhano kade se delat soveti kako neshto bilo mnogu skapo i mozhelo da se najde na nekoi drugi mesta poeftino. Ednostavno sakav da spomnam deka prodolzhuvanjeto vo taa nasoka koe eventualno bi bilo prosledeno i so naveduvanje na konkretni oglasi od bilo kade, ne bi bilo korektno vo odnos na site nashi chlenovi koi oglasuvaat na nashiot podforum. Javnoto objavuvanje na tugji oglasi koi gi urivaat objavenite ceni od nash*te chlenovi ne go sfakjam kako pravenje usluga, tuku kako nedostatok na chuvstvo za korekten odnos so kolegite i prijatelite so koi zhiveeme pod ist krov. Mislam deka tokmu toa beshe poentata na Tegla so pokrenuvanjeto na ovaa tema. Shto i kako se komunicira po privatni kanali e sosem druga rabota i toa ne vleguva vo sferata na interesot na ovoj podforum.

Nashiot podforum postoi i e odrzhuvan od nashi chlenovi i nash*te chlenovi treba barem tuka da imaat soodveten domakinski, pa ako sakah i priveligiran tretman. Podforumov apsolutno ne zavisi od nikoj drug nepoznat od strana i sekoj takov mozhe eventualno da se smeta samo kako gostin i da bide tretiran vo soodvetnite limiti.

Se nadevam deka sega sum pojasen vo svojot stav.

Изменето од Zoran K - 01.Февруари.2008 во 02:22
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mickeymkd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2008 во 01:35
Kako prvo nikade ne rekov deka ti si napisal
"da im se zabrani na clenovite na ovoj forum da postiraat oglasi na drugi mesta ili da se osudat da ja prodadat svojata oprema na nekoj sto ne e clen na forumot".

Nego toa e nesto sto jas sum go kazal, i e prasanje bidejki pred nego stoi "Dali treba" a na kraj zavrsuva so "?"

Pa poradi toa bi te zamolil Zoran da bides povnimatelen vo repliciranjeto, da procitas ubavo sto pisuva i da ne gi vadis rabotite od kontekst.

Do sega kolku sto primetiv imalo na oglasive samo eden takov oglas koj i e voedno postiran od mene pa zatoa i se cuvstvuvam licno pogoden od tvojot komentar na ovaa tema.

Oglasot go vidov na edna makedonska strana za oglasi, pa si rekov zosto i da ne go postiram tuka bidejki mozebi ke ima nekoj zainteresiran pred se bidejki forumov e za fotografija.
Oglasot e od Makedonija. Ni Uganda, ni Banglades, ni Letonija, nego Makedonija.
Oglasot e samo eden, a ne cel oglasnik kopiran.

Ako tolku ti smeta oglasot ne se sekiraj, ke go izbrisam.

Изменето од mickeymkd - 01.Февруари.2008 во 01:36
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2008 во 00:10
Originally posted by mickeymkd mickeymkd напиша:

Originally posted by Zoran K Zoran K напиша:

Kako posledno, ne treba da se postiraat kupi-prodaj poraki za nekoi drugi lugje koi oglasile nekade na nekoe drugo mesto. Ovoj podforum e namenet za postiranje od strana na chlenovite za nivnatata oprema ili za nivnite potrebi. Druga bi bila situacijata ako nekoj nash chlen objavi na ova mesto baranje za kupuvachka i posle odredeno vreme vo neuspeshno chekanje da pobara sovet kade eventualno bi mozhel da go najde onoa sto ne e vozmozhno da go dobie od nas.
So ova ne se slozuvam.намигнувањеAko nekoj naleta na nekoja dobra ponuda zosto i da ne ja postira istata tuka?Zaram treba forumov da e privaten odnosno samo members only i prodazbata na oprema i slicno da e samo megu clenovite na ovoj forum?Dali treba i da im se zabrani na clenovite na ovoj forum da postiraat oglasi na drugi mesta ili da se osudat da ja prodadat svojata oprema na nekoj sto ne e clen na forumot?

mickeymkd,

Ajde vidi kade velam eksplicitni ili implicitno da im se zabrani na clenovite na ovoj forum da postiraat oglasi na drugi mesta ili da se osudat da ja prodadat svojata oprema na nekoj sto ne e clen na forumot Te molam bidi malu povnimatelen so repliciranjeto i ne dodavaj raboti sto ne se tochni.

Ade ke povtoram ushte ednash:

Ne mislam deka e korektno tuka da prepishuvame oglasi objaveni nekade niz svetot od nekoi drugi lugje. Ako pochneme taka, togash kade ke ne odnese taa rabota? I kade ste videle takvo neshto? Ajde sega jas ke napravam coy-paste na oglasi niz moite lokalni vesnici na razni kameri, objektivi i pridruzhna tehnika, drug neka napravi od Avstralija, tret od Srbija i t.n. Ke si pravime tuka kolazhi od tugi ponudi na nepoznati lugje koi mozhebi nemaat nikakva namera da objavuvaat kaj nas i od koi nikoj nema da kupi nishto, a vo isto vreme ke napravime mechkina usluga na site onie nashi chlenovi ili lugje koi bi sakale da se druzhat so nas i sakaat da objavuvaat tuka.

Ako mislite deka ova sto go velam ne e korektno, togash povete i izjasnete se. Bash sakam da doznaam kako vie razmisluvate za ovoj problem.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mickeymkd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2008 во 22:29
Originally posted by Zoran K Zoran K напиша:

Kako posledno, ne treba da se postiraat kupi-prodaj poraki za nekoi drugi lugje koi oglasile nekade na nekoe drugo mesto. Ovoj podforum e namenet za postiranje od strana na chlenovite za nivnatata oprema ili za nivnite potrebi. Druga bi bila situacijata ako nekoj nash chlen objavi na ova mesto baranje za kupuvachka i posle odredeno vreme vo neuspeshno chekanje da pobara sovet kade eventualno bi mozhel da go najde onoa sto ne e vozmozhno da go dobie od nas.

So ova ne se slozuvam.намигнување

Ako nekoj naleta na nekoja dobra ponuda zosto i da ne ja postira istata tuka?
Zaram treba forumov da e privaten odnosno samo members only i prodazbata na oprema i slicno da e samo megu clenovite na ovoj forum?
Dali treba i da im se zabrani na clenovite na ovoj forum da postiraat oglasi na drugi mesta ili da se osudat da ja prodadat svojata oprema na nekoj sto ne e clen na forumot?

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2008 во 19:17
Se slozhuvam so Tegla. Ne treba da ima komentari okolu vrednosta na proizvodot vo sporedba so baranata cena.

Kako prvo, prodavachoit ima sekakvo pravo da pobara kolku sto saka.

Kako vtoro, kupuvachot ima potpolno pravo da plati kolku sto saka, vkluchuvajki i povisoka cena od baranata, za da si go obezbedi proizvodot dokolku smeta deka eventualno ke go izgubi.

Kako treto i najvazhno - nikoj ne bara sovet dali neshto vredi ili ne vredi za baranata cena i kade mozhe da se najde za pomalu. Oglasot e staven so cel da se najdete kupuvach, a ne sovetnik.

Site sovetnichki repliki i komentari treba da se brishat po baranje na oglasuvachot, a tie chlenovi da se opomenat od moderatorot.

Изменето од Zoran K - 31.Јануари.2008 во 19:18
Кон врв
Tegla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Април.2007
Поени: 2213
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tegla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 17:32
Jas mislev na tehnika koja e na firma. Zatoa napisav deka tie sto imaat firma znaat. Znaci ako kupis nesto elektronika (kompj, digi foto, kopir, fax....) vo firmata imas zaguba od 25% po edna fiskalna godina. Toa e za vo UJP, smetkovodstvo itn, itn...

Ova go kazav povekje figurativno odkolku realno, ama kolku da se znae za da ne se ronat solzi.

I jas koga go prodavav skenerot izgubiv 40% za 7 meseci. Beshe kako nov, imase garancija, ama svativ deka ne mi treba i kje mi dreme bez vrska doma. I ich ne se zhalam големо%20гушкање.

Изменето од Tegla - 12.Јануари.2008 во 17:33
That is called grain. It is supposed to be there.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mickeymkd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 17:16
Originally posted by Tegla Tegla напиша:

Ako jas sakam nesto da prodadam po odredena cena toa e moe pravo. Koj saka neka si go kupi. Nikoj ne go tera so sila. 
No , kazuvanje deka vo USA bilo poeftino e "mizhi Asan da ti baam". Koj moze kje si zeme od USA, a koj ne moze kje si mrchi i pak kje ostane bez proizvodot. A, kolku od nas mozhat da zemat, pa postarini, pa carini, pa danoci.
Toa e kako da otides kaj dilerot na Ford i da mu kazes deka namesto Ford Focus, za ista cena vo USA mozes da si kupis Mustang. Pa idi kupi go.
Ili da im kazes na Leica deka za manuelna filmska masina so lekja mozes da kupis D3 so 24-70/2.8 i da gi pravis budali deka go prodavaat po taa cena.

Ako ima naddavanje i cenkanje toa e druga rabota, ama da se pojavam i da kazam deka e skapo, a ne mislam da kupuvam, mislam deka ne e vo red. Koga kje vidi deka ne ide, togas sam kje si ja simne cenata ili nema da go prodava.

Inaku oficijalno i zakonski, na elektronskata oprema vrednosta i pagja po 25% godishno. Koj ima firma znae. Taka sto za 2 godini ima vrednost od 50%, a za 4 godini teoretski ne postoi намигнување. Bi trebalo da e vo bunishte.

P.S. Inaku i jas mislam deka cenata na digitalnata tehnologija postojano pagja, zatoa sto za ista cena po edna godina ima se povekje novi i novi proizvodi koi se daaleku ponapredni od predhodnite. Zatoa vredi da se investira vo skapa lekja, a teloto za 4-5 godini tolku kje mu padne cenata sto ne vredi da se prodava. Daj na deca da se uchat. Toa e moe mislenje.
I tia sto prodavaat neka ne se chudat zasto nesto sto e plateno 1000 evra za 3 godini ne mozat ni 600 evra da mu izvadat.

Ima sekakvi prodavaci, nekoj ke ponudi realna cena, nekoj niska, nekoj budala ke te pravi....

A toa so zakonskoto opaganje na vrednosta neveruvam deka nekoj go primenuva kaj nas. Aj samo eden primer:
Vo Niko kompjuteri prodavaa graficka ati radeon 9800xt za 500 evra.
Grafickata zastari nekolku generacii i pak cenata bese 500 evra.
Taka da togas mozese da se odlucis dali da go zemes segasniot najjak model ili najjakiot model od pred 2 godini.
E sega pred skoro vreme ja spustija cenata na 7000denari ali pak nikoj nema da ja kupi bidejki za istite pari ima pojaki graficki. голема%20насмевка

Neznam kakov isklucok se digitalnite fotoaparati vo sporedba so ostanatata elektronska tehnika, za da ne ja gubat cenata.
Dali nekogas ke stanat kolekcionerski predmeti kako analognite fotoaparati?
Ne. Toa sto e masovno proizveduvano nikogas nema da ja ima taa vrednost.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  12>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.