|
ПМС - Пред менструален синдром |
Внеси реплика | страница <12345 10> |
Автор | |
R-C-F
Сениор Регистриран: 22.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 368 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
blueprauer posle pms ne zbori so nikoj
|
|
M O J O T I Z B O R E I S L A M N E K A E I V A S
|
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
е овде сум мирна како бубачка...
ништо не ми смета ,ништо не ме нервира..само...
воопшто не ми се јаде ништо...
|
|
trepetlika
Нов член Регистриран: 22.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 6 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mene me rastura PMS-ot!Vo toj period, site sto me poznavaat, a mi "se najdat na patot", me prasuvaat: "Ustvari, tebe da ne treba da ti dojde?"
|
|
emkas
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 05.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 398 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sega sum vo PMS imam bolki i sum nervozna vo PMS denovi
|
|
Ena
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 798 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ништо не ми се случува, само малку ми отекуваат и ме болат ц....те
|
|
Рај за очите,пекол за душата, а чистилиште за џебот сме ние жените ....хахахах....
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За сите тешки ПМС страдалници: вреди да го погледнете ОВА
http://familydoctor.org/online/famdocen/home/women/mental/752.html Имено, се работи за premenstrual dysphoric disorder (PMDD), кој претставува потежок облик на ПМС. Од овој синдром страдаат 2-10% од жените кои веќе страдаат од ПМС (а тоа се околу 75%). Симптомите се слични но поизразени одколку кај ПМС. *Тага, безнадежност, можни суицидални мисли *Тензија и анксиозност *Панични напади *Нагли промени на расположенијата *Постојана иритабилност и агресија, лутина која ги расипува односите со другите луѓе *Незаинтересираност за обавување на секојдневните рутински активности и односи со другите. *Тешкотии при концентрирањето *Замор или немање енергија *Желба за одреден вид храна или прејадување *Чувство на немање контрола врз случувањата *Физички симптоми, слични на ПМС но поизразени: надуеност, осетливост на градите, главоболка и болки во зглобовите и мускулите. Доколку се востанови (незнам колку нашиве еќими знаат за ова), овој синдром се третира со давање антидепресант 10-14 дена пред започнување на цилкусот (тоа незначи дека таа жена страда од депресија, но кај ПМДД е потребен третман бидејќи симптомите се такви да го попречуваат нормалното функционирање на единката и ги расипуваат нејзините односи со околината. |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
CONTESSA
Сениор Регистриран: 24.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 1620 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
e togas koga imam pms begaj od mene........mozam vo rok od edna minuta da smenam 5 razlicni raspolozenija,ne sakam da se pogledanm vo ogledalo, se mrazam sebe si i site okolu mene,placam na raklami,mi se jade de blago ,de soleno,de kiselo.........uzas.......
|
|
Irenica
Сениор SIC ITUR AD ASTRA! Регистриран: 20.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2899 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vo PMS imam gooolem apetit,na nisto konkretno-se' mi se jade,nervozna sum prilicno,vo eden moment sakam da se guskam a veke vo sledniot ne sakam da me dopiraat.
Pred nekolku godini na bivsiot mu udriv shamar vo sred kafic zatoa sto me dopirase za nogata,a poslednoit pat raskinav so decko mi zatoa sto "ne mozev da go gledam veke"!Toa e! Ne se gordeam so svoite postapki ,ama barem ednas mesecno ima sto da mi go opravda raspolozenieto |
|
Понекогаш токму она што го бараш е она што не можеш да го видиш!
|
|
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
strashna rabota
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
IQ што е старшна работа, ПМС сам по себе или мислиш на она што го постирав погоре за Пременструал Дисфорик Дисордер? Ако мислиш на второво,па да, на извесен начин е страшно, како за “страдалникот“ така и за неговата околина. Инаку е често... Спас? Климактериум |
|
|
|
CONTESSA
Сениор Регистриран: 24.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 1620 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da ke se iznacekame do klimakterium.............
|
|
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Трпение-Спасение. (Но затоа има и работи кои можат да се превземат во меѓувреме, никој не смее да страда)
Инаку, ова не го наведов, одредени контрацептиви имаат поволно дејство врз самиот ПМС како и врз Пременструал Дисфорик Дисордер, бидејќи ги балансираат хормоните и нема такви нагли скокови и падови на расположението,емоциите се стабилни цел циклус. Тука предничи Јасмин, но и Цилест се добри. Па сеа....тоа е. |
|
|
|
Irenica
Сениор SIC ITUR AD ASTRA! Регистриран: 20.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2899 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mila maria magdalena,mislam deka postot na IQ bese reakcija na mojot post!
|
|
Понекогаш токму она што го бараш е она што не можеш да го видиш!
|
|
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ma OK e е се тоа, сите сме во иста каша.
А мојот следен беше до Контеса-но и до сите заинтересирани |
|
|
|
Внеси реплика | страница <12345 10> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |