IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Преку леб погача
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Преку леб погача

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234>
Автор
Порака
majstorce62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 23.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4251
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 07:59
ИЛИ, ВО ПОЛЕСЕН СЛУЧАЈ, ДА СИ ГО РАСИПЕШ ВАРЕЊЕТО
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 08:03
Originally posted by majstorce62 majstorce62 напиша:

Originally posted by blashka blashka напиша:

имам и леб и погача...ги сакам двете...задоволствосреќа

нЕ ЈАДИ И ОД ДВЕТЕ ВО ИСТО ВРЕМЕ - МОЖЕ ДА СЕ ЗАДАВИШ

газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење...не ,не...јадам полека...ама сигурно...намигнувањенамигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 08:05
тАКА ВЕЌЕ МОЖЕ.
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 12:28
Зависи колку е таа погача вредна да се ризикува за неа,
и зависи дали ќе имаме доволно храброст да се бориме за неа.

Плашливиот е тој што ќе се повика на проверената “Подобро врапче во рака...„
Храбриот пак ќе оди напред, по погачата, ќе ризикува, но нема да ренѕа ако не успее...туку ќе се обидува повторно...и повторно ако треба...се додека не дојде до погачата.
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 13:15
ПОД УСЛОВ АКО ЗА СЕТО ТОА ВРЕМЕ , ДОДЕКА ПОСЕГНУВА НАПРАЗНО ПО ПОГАЧАТА НЕ УМРЕ ОД ГЛАД.
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 14:06
ne sum licnost sto rizikuva, jas kako krojacite 5 pati meram pa posle secam.
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 14:10

ПОД УСЛОВ АКО ЗА СЕТО ТОА ВРЕМЕ , ДОДЕКА ПОСЕГНУВА НАПРАЗНО ПО ПОГАЧАТА НЕ УМРЕ ОД ГЛАД.

Зошто напразно, може и од прва да ја добие погачата среќа
но ако не ја добие а е храбар, зошто да не се продолжи да ја бара?
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 15:02
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Зошто напразно, може и од прва да ја добие погачата среќа

но ако не ја добие а е храбар, зошто да не се продолжи да ја бара?

Е тоа е веќе бинго од прва рака... Среќни се тие на кои што им успева...
(друго ти реплицирав - се однесува на ризик и сигурност, а не на страв и храброст. Да ризикуваш, со можност да изгубиш, или да останеш таму кадешто си и да тераш по старо, ама сигурно)
Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2008 во 20:51
Зависи од моментот во кој се наоѓаме, како ќе го процениме за нас, и како ќе ги видиме лебот и погачата.
Не сум згрешила кога сум тргнала по погачата и ми станала и цела фурна погачи дури, а не сум згрешила и кога сум проценила дека лебот ми е повкусен од погачата.
Кон врв
topsexy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
10-K-H-HOT

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 3022
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај topsexy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2008 во 21:00

niedna prilika za koja vredi da se rizikuva ne bi ja propustila........ne se plasam od novi raboti i ne se plasam da go izgubam ona sto mislam deka go imam

Кон врв
mozesk Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 21.Јануари.2008
Поени: 38
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mozesk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2008 во 21:10
More,ajde, golemo cudo ako ja zaguvis korkata leb! Misli na toa sto mozes da go dobies so rizikot. Koj ne rizikuva ne dobiva. Nisto nepagja od golo nebo.
Кон врв
devojka21 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 184
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај devojka21 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2008 во 21:19

Тоа е само поради човековата алчност и никогаш незадоволност од тоа колку и да има

а јас лично не сум баш сигурна дека такво нешто би направила зошто тука постои ризикот да се изгуби и тоа што го имам
Life is beautiful
Кон врв
mozesk Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 21.Јануари.2008
Поени: 38
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mozesk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2008 во 21:23
Originally posted by devojka21 devojka21 напиша:

Тоа е само поради човековата алчност и никогаш незадоволност од тоа колку и да има

а јас лично не сум баш сигурна дека такво нешто би направила зошто тука постои ризикот да се изгуби и тоа што го имам

A ako toa sto go imas e minimalno i ne odgovara na tvojata ambicija da imas mnogu poveke, zarem ne bi se polakomila po pogacata?
Кон врв
Monuska Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Ноември.2007
Поени: 2128
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Monuska Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2008 во 15:45
Originally posted by mozesk mozesk напиша:

More,ajde, golemo cudo ako ja zaguvis korkata leb! Misli na toa sto mozes da go dobies so rizikot. Koj ne rizikuva ne dobiva. Nisto nepagja od golo nebo.

А ако таа корка леб се твоите најблиски, семејството што си го издигал цел живот, кариерата што си ја градел... Кој вели дека таа примамлива можност ќе дојде кога си млад и независен? Што ако има нешто што сепак те врзува?
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,265 секунди.